To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam kupiłem Interfejs iCar2 BLUETOOTH ELM327 OBDII i jak chce się połączyć z autem to tylko silnik się łączy a wyskakuje mi taki komunikat
Znaleziono interfejs VagCom/KKL na porcie COM3
Znaleziono interfejs ELM 327 v1.3+ (Bluetooth) na porcie COM4, predkosc 115200bps
Ten interfejs jest zgodny z ELM 327 1.4! Powinien sie polaczyc ze wszystkimi modulami CAN.
i tez taki
COMMAND: ATZ
RESPONSE:
ELM327 v2.1
>
COMMAND: ATI
RESPONSE: ATI
ELM327 v2.1
>
COMMAND: ATE0
RESPONSE: ATE0
OK
>
COMMAND: ATL0
RESPONSE: OK
>
COMMAND: ATH0
>
COMMAND: ATSPC
>
COMMAND: ATS0
>
COMMAND: ATCAF0
>
COMMAND: ATCFC0
>
COMMAND: ATCRA 7B0
>
COMMAND: ATSH 7B0
>
COMMAND: ATAT1
>
COMMAND: ATST41
>
COMMAND: ATBI
>
Ten interfejs jest zgodny z ELM 327 1.4! Powinien sie polaczyc ze wszystkimi modulami CAN.
jak mam zrobić ten ELM 327 1,4 jak mam tylko w opcjach ELM 327 v 1.3 +( BLUETOOTH )
POMOCY
-
Poczytaj chińskich interfejsach i wylutowywaniu jednego rezystora. Najprawdopodobniej Cię to czeka. Musisz rozkręcić swój interfejs, zobaczyć jak wygląda płytka i poszukać w necie który rezystor wyciąć. Bez niego zacznie się łączyć z resztą. Po prostu fejs niedostosowany w 100% do fiata.
-
tylko ze mojego się nie rozkręca
-
Moduły bluetooth z reguły nie posiadają śrubek. Trzeba rzeźbić. Poszukaj informacji na ten temat na forum programu multiecuscan.
-
Witam wszystkich. gdzie najlepiej pobrac nowa wersje multiecuscan z witaminka?
-
Witam wszystkich .jestem nowy na forum więc prozę o wyrozumiałość . Mam pytanie zakupiłem kabelek wag kkl z programem fiat ecuskan 3.5 i pierwszy raz się połączył ładnie,a po tygodniu już się nie łączy . Proszę o pomoc
-
Witam, jestem nowy na forum ale Fiata nie mam. Mam Alfe 156, czy MultiEcuSkan będzie też łączyć się z Alfą ? :)
-
-
Witam , jestem nowym użytkownikiem , nie wiem czy to dobry temat , ale po aktualizacji do Windows 10 przestał działać loader do Fes 3.5.0 wie ktoś jak to naprawić ??
Każda próba odpalenia kończy się włączeniem wersji darmowej ...
-
trzeba trochę pokombinować
-
ja uzywam MES2.2, pobrany z działu Downloads. ostatnio tez przeszdłem na win10 i nadal działa
-
Mam ELM327 - mam nadzieję że wystarczy do odczytu kodów błędu bo ostatnio zapaliła się na kokpicie kontrolka w Grande.
-
Cytat:
Napisał
wpfiat
Windows XP/7 stary ale jary. Dzięki za pomoc
-
Witam
Przetestuję program na swojej alfinie.
-
witam wszystkich
Cytat:
Napisał
KOBRA
Soory ale po połączeniu z silnikiem lub jakimkolwiek sterownikiem nie ma możliwości wykonania SCAN DTC.
W/w czynność jest dostępna po to aby dowiedzieć się jakie sterowniki dostępne są w danej konfiguracji interfejsu i jaki występują w nich błędy.
Aby uzyskać dostęp do tych błędów i je skasować konieczne jest połączenie z konkretnym już sterownikiem.
Ponadto i tak nie połączysz się ze wszystkimi sterownikami samym Vag-em
-
witam wszystkich
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
jak pobrac program fiatecuscan z naszego foru?
-
Witam serdecznie mam ten sam problem - nie mogę pobrać pliku.
Znacie panowie rozwiązanie??
-
Pewnie trzeba sobie zasłużyć.
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Pewnie trzeba sobie zasłużyć.
A jak się zasłuży to mikołaj pod choinkę przyniesie :D
-
witam wszystkich klubowiczów