Raz, drugi ok, ale nie do częstej diagnostyki jednego auta..
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk
To jest widok strony w wersji do druku
Raz, drugi ok, ale nie do częstej diagnostyki jednego auta..
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk
Witam. Mam takie pytanie bo starałem się znaleźć odpowiedz na forum ale niestety mi się nie udało albo źle szukałem... Mianowicie moje pytanie brzmi czy można podpiąć się do ECU przez program FES przy pomocy ELM 327 do Brava 1,6 16V niestety nie znalazłem swojego sterownika na liście M. Marelli IAW 1AF.13/23 Ale kiedyś czytałem na jakimś forum że komuś się udało tylko nie napisał w jaki sposób i przez który model silnika się podłączył... A chętnie bym sprawdził co pokaże program bo zakupiłem swoją bravę miesiąc temu i chciałem się coś więcej o niej dowiedzieć. Z góry dzięki za odpowiedz będę bardzo wdzięczny
prawie idealnie... (powiedział właściciel przedliftowego silnika 1.6 na sterowniku MM IAW 1AF)
Niestety, 1AF można zdiagnozować "w domu" tylko antycznym programem VISA działającym pod dosem, z interfejsem euroscan wykorzystującym dwa sprzętowe porty com (adaptery na usb nie wchodzą w grę, na pcmcia działa podobno tylko droga karta silicom)
Nie daje mi to niestety spokoju i od kilku godzin szukam po googlach uporczywie tamtego forum które wtedy czytałem, niestety jak na razie nie skutecznie ale znalazłem post w którym ktoś podpiął się poprzez Fiata marea 100 16V połączenie z kompem się udało. Więc chyba najlepszym sposobem będzie jeżeli pójdę i będę sprawdzał po kolei może gdzieś trafie na jakieś połączenie... W każdym razie napisze czy cokolwiek się udało... Ale i tak wielkie dzięki...
Nowsze 1.6 bez problemu się łączą z FESem, także mogłbyć to taki silnik.
Niestety dzisiaj mi się nie udało ani przez fiata brava ani przez maryśkę ;/ postaram się jeszcze jutro zaglądnąć do komputera może coś się uda bo oprócz ELM 327 mam jeszcze jakiś KKL i parę innych przejściówek zestaw kupiłem na Viaken . pl mam nadzieje że coś połączy mnie z tym komputerem. Jeżeli ktoś ma jakieś inne pomysły to chętnie sprawdzę...
To nie jest kwestia interfejsu, bo z elektrycznego punktu widzenia KKL czy ELM327 jest wystarczający. To FES nie obsługuje tego sterownika. Autor (yani) na chwile obecna nie jest zainteresowany dodaniem jego obsługi do programu.
Panowie mam sprawę, dziś podłączyłem pod Vaga KKL skode octavie programem Polski Vag 4.9. Połączyło wszystko ładnie sczytałem parametry silnika, błędy i je usunąłem od razu i przyszła kolej na poduchy. Przestawiłem na vagu przełącznik w pozycji 3(air) i od tamtej pory nie łączy chce się już połączyć ze skodą... Próbowałem reinstalować program, sterowniki, reset laptopa i nic... Macie pomysł co się mogło stać? Sterowniki zainstalowane te co do fiata przynajmniej tak się nazywają FiatEcuScan.
Zmien sterownik oraz nie przełączaj
Na air tylko tak jak na ecu. Powinno pomoc
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
witam,
czy laptop oraz taki kabel ELM 327 1.4b PL Euroscan 2012 Poprawiona PCB! FORD (2331223642) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
umożliwi mi pełną diagnostykę Lanci Musa, Hondy Jazz, Renault Laguna III i Forda Focusa czy nie ma "uniwersalnych" kabli i do kazdego z tych samochodów musze kupowac kable osobno (wszystkie mają złącze OBD2) ?
Zmien sterownik oraz nie przełączaj
Na air tylko tak jak na ecu. Powinno pomoc
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
lukq sterownik ale na jaki?
Sterownik Kabla.
Instaluje jakiś z programem vag-com ale kabel pokazuje nadal jako niezainstalowany.
Usuń stary sterownik w menadżerze potem zainstaluj nowy
do LukQ- Czy nie proście było zrobić poradnik w takim stylu? np:
Fiat Brawo 1.2 od roku takiego do takiego -potrzebne kable to............ służą do...... zrobisz to.......
To tyko sugestia,bo odesłałeś mnie tu i nie znalazłem jasnej i czytelnej informacji jak podłączyć Maree 1.6 2000r pod kompa?
Piszecie tu o jakichś kablach z kosmosu, ja pojechałem do mechanika on wsadził dwa oskrobane kable do mojej wtyczki(okolica akumulatora) te kable leciały do jakiejś małej skrzyneczki,którą to podpiął do akumulatora, później spiął to z lapkiem na usb i po sprawie. Wszystko mi pokasował i nie miał dylematów pt: jaki tu siedzi sterownik?!
Czy tylko ja mam takie autko na tym forum? Proszę Szanownych forumowiczów o pomoc, a mianowicie jak podpiąć tego fiacika pod lapka? Zauważyłem też kilka podłączeń pod maską i ponoć jest jeszcze jedna gdzieś w okolicach schowka, proszę was o krótkie wyjaśnienie mi i innym forumowiczom do czego każde z nich służy.
od 2000 r auta maja obd w kabinie kupujesz kabel nie musisz sie znac jak go podlaczyc odpowiedni program i kasujesz
To mechanik by się mocno zdziwił jakby chciał podpiąć moje 1.6:) Tak jak pan z warsztatu Auto-Miś, który zresztą oferował bezpłatną diagnostykę na tym forum.
czemu by sie zziwil
Bo to auto z 1996 r., nie ma OBD, i mało który interfejs to obsługuje. O FESie można zapomnieć.