To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Moja Maryśka -
Co do wycieraczek to jest pewien myk.Zachwalałem je na forum bo jeden zestaw na 20 zł wytrzymał ponad 2 lata.Gdy pojawiły się znów to kupiłem i zmieniłem mimo że jeszcze by pośmigał.Nowo zakupione wycieraczki okazały się szajsem.Kupiłem jeszcze jeden komplet w innej biedrze i też była kupa (chodzi zwłaszcza o tą dłuższą) ale zapomniałem że jak kupowałem pierwszy zestaw to przez to jaki byłem zadowolony kupiłem jeszcze jeden na zapas i o nim zapomniałem.Po porażce z paroma nowymi sztukami,przez przypadek znalazłem "stare" i je założyłem.Nie uwierzycie ale śmigają zajedwabiście mimo że mają ponad dwa lata.
Wygląda na to że biedra robi co raz gorszy szajs.
A co do filtra to miałem troszkę zamieszania na garażu i po prostu brakowało troszkę czasu.
-
No to nieźle z tymi wycieraczkami,ale np. Moje te z tego roku działają dobrze.
Ja też muszę spojrzeć w filtr:-P
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
-
U mnie filtr pewnie lepiej nie wygląda.. Trzeba będzie może przed jesienią wymienić..
A wycieraczki mam jeszcze założone pierwszy komplet ale są po prostu beznadziejne.. Wiem że założę nowy komplet to przez tydzień będzie ok to nawet nie chce mi się ich zmieniać.. Na szczęście nie były drogie..
-
3 załącznik(i)
Ooo tak dla przypomnienia o maryśce ;-)
Załącznik 4947Załącznik 4948Załącznik 4949
Fotki z niedzieli a w sobotę przeczyściłem map sensor i przy okazji cewkę EGR-u :tongue
-
pierwsze zdjęcie: hmm fajne ujęcie z balkonu. Tylko skąd ten gruz? Tak myslałem.
Bo sesja chyba nie pod blokiem. Tak?
-
Cytat:
Napisał
ciril
pierwsze zdjęcie: hmm fajne ujęcie z balkonu. Tylko skąd ten gruz? Tak myslałem.
Bo sesja chyba nie pod blokiem. Tak?
W codzienniku troszkę jest opisane.Ten gruz to pozostałość po hali która tu stała,a była większa niż ta za maryśką,a fotki z góry zrobione są ze starego opuszczonego biurowca :food:
-
Fotki super, ładna pogoda, autko czyste, brak ludzi postronnych no i ten klimacik ;) Kobita się nie śmiała że trzaskasz fotki autu? :D
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Fotki super, ładna pogoda, autko czyste, brak ludzi postronnych no i ten klimacik ;) Kobita się nie śmiała że trzaskasz fotki autu? :D
Muszę powiedzieć że żonę mam bardzo wyrozumiałą i dla niej to jest norma :cool: więc nie ma żadnego problemu.W codzienniku dałem link do fotek gdzie się nawet załapała hehe
-
3 załącznik(i)
Dzisiaj wymieniłem filtr paliwa,bo zima już prawie a i ostatnio zaczęła mi migać co jakiś czas kontrolka obecności wody w filtrze.Był Bosch i jest Bosch.
Załącznik 5354Załącznik 5355
Zakupiłem też podstawki pod autko żeby robiło się wygodniej i bezpieczniej ;-)
Załącznik 5356
-
Podstawki takie jak moje :-) Super sprawa bo można podnieść cały przód mając tylko lewarek ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
Jaka cena filtra? Muszę też wymienić, teraz mam Ricambi Orginali, a może Bosch jest tańszy.
-
-
Za filtr dałem 48 zł bo Mann itp to coś koło 80-90zł.Chciałem UFI ale jest problem z dostępnością u nas i wziąłem Boscha.
A dzisiaj korzystając z ładnej pogody umyłem autko,bo chyba jest to ostatnia taka pora :roll:
-
2 załącznik(i)
Dzisiaj pokazało się ćwierć miliona kilometrów (fajnie brzmi ;-)) Troszkę przespałem ten moment no ale bywa
Załącznik 5679
A wczoraj wymieniłem filtr powietrza,przesmarowałem uszczelki silikonem lekarskim i wymieniłem żarówkę bo padła.Dodatkowo zdemontowałem pasek PK i rolki.Niestety ale napinacz nie jest w najlepszym stanie ale rolka prowadząca ma się dobrze,za to muszę koniecznie wymienić łożysko na sprężarce klimy bo ma duży luz i słychać że ma dość :roll: A kasy jak nie było tak nie ma.
Załącznik 5680
-
Ćwierć miliona to ja miałem jakiś czas temu :D Ale gratuluje ;) Ja niebawem (zostało mi dosłownie z 400km) dobiję do 260tyś ;)
Cytat:
Napisał
Zielony
A kasy jak nie było tak nie ma.
Coraz gorzej i nie zanosi się aby było lepiej co? Ja mam ostatnio podobnie.. A też nie jedno trzeba by w aucie wymienić.. ehh..
-
Cytat:
Napisał
Zielony
A kasy jak nie było tak nie ma.
Pociesz się tym, że to nie jest tylko Twój problem, cierpi na niego większość z nas;-)
-
To choroba zwana Brakokasofilia :D
-
15 załącznik(i)
Dzisiaj cały dzień spędziłem z Maryśką ;-)
Wymieniłem cztery elementy ale różnica jest kolosalna http://autokacik.pl/images/graemlins/lizak.gif
Na starych relingach nie było już prawie farby i aluminium bardzo mocno się utleniło a wyglądało to okropnie :cenuzra: Z lampami zrobiło się to samo mimo że są plastikowe
Załącznik 5841Załącznik 5842Załącznik 5843Załącznik 5844
więc trzeba było ruszyć z robotą
Załącznik 5845
a to części które przywiózł kurier
Załącznik 5846
Niestety ale musiałem rozkręcić "trochę" Maryśki
Załącznik 5868Załącznik 5869
dodam tylko że umiejscowienie przednich śrub jest fatalne :dzialko:
Załącznik 5870Załącznik 5871Załącznik 5872
no i pierwsza sztuka już zamontowana
Załącznik 5873
niestety ale dzień kończył się bardzo szybko a jeszcze szybciej robiło się ciemno
Załącznik 5874Załącznik 5875
ale mimo to udało mi się skończyć to co zacząłem
Załącznik 5876http://autokacik.pl/images/graemlins/lizak.gif
-
Od st.moritz? Bo nie widzę dokładnie.
Ogólnie kawał dobrej roboty
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
-
3 załącznik(i)