To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
zainspirowany poczynaniami Zielonego i ja zrobiłem cos w Paincie :P
picasso ze mnie kiepski ale ten czerwony to juz eni wiem czy ladny czy nei. w realu pewnie inaczej by to wyglądało
Załącznik 2520
czerwony dekiel, żółte śruby, napis w chromie i białe gary na czarnym tle i białe wloty powietrza
-
Kurde blaszka ale czerwona czaszka ;-) Możesz się obrażać na mnie ale to jest M jak masakra :dzialko:
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Zielony
Możesz się obrażać na mnie ale to jest M jak masakra
no foch że ho ho. żartuje. wlasnie na takich opiniach mi zależy, takich które dadzą mi jakieś wskazówki jak zrobić to ze smakiem. a co myślisz o białej z czarnymi wlotami powietrza, chromowanymi napisami i garami oraz czerwonym zagłębieniu ktore otacza gary??
Załącznik 2524
-
Pewnie lepiej niż całość czerwona,ale dalej coś mi tu nie pasuje :-k Przy takich barwach musisz pomalować resztę elementów pod maską bo będzie to wyglądało jak jakiś pojedynczy impuls po oglądnięciu 12 odcinków "M jak masakra" za jednym zamachem :badlos:
-
no pokrywa to poczatek. potem będzie reszta czyli oslonki na przewody i malowanie pokrywy bezpieczników
-
no i z malowaniem sie wstrzymałem. rozmawiałem z tym znajomym lakiernikiem i ogolnie odradza taka operację ze względów estetycznych. podobno wygląda to potem masakrycznie. muszę dobrze to wszystko przemyśleć teraz
-
Cytat:
Napisał
seth
rozmawiałem z tym znajomym lakiernikiem i ogolnie odradza taka operację ze względów estetycznych. podobno wygląda to potem masakrycznie.
Malowanie takich plastików jest naprawdę trudne, wygląda to fanie przez jakiś tam czas a potem zaczyna się masakra. Oczywiście nie twierdzę że nie da się tego zrobić porządnie, ale wtedy koszt takiego zabiegu jest spory.
-
ten znajomy jest niesamowitym fachowcem i mówi że po prostu wygląda to trochę........ no i tu padł epitet
więc jutro idzie tylko chrom na napis i znaczek na kolorowo. a jak uda mi sie dolny grill zdjąć to i jego walne
-
Cytat:
Napisał
qolejowy
Malowanie takich plastików jest naprawdę trudne
No jest jest.. Tworzywa sztuczne są pod tym względem wredne..
Cytat:
Napisał
seth
jutro idzie tylko chrom na napis i znaczek na kolorowo
No i bardzo fajno ;) Chrom prawdziwy czy lakier? Bo nie wiem jak z chromowaniem tylko takich fragmentów.. Trzeba grafit położyć itp.. no i elektrodę jakoś podłączyć do każdej litery chyba..
-
Widzę jednak że rozsądek wygrał nad chwilowym zapałem :coolguy: Widziałeś,lakiernik powiedział to samo co ja tylko mnie nie chciałeś słuchać :;(:
-
5 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Zielony
Widziałeś,lakiernik powiedział to samo co ja tylko mnie nie chciałeś słuchać
no wlasnie dzięki tobie zasięgnąłem rady lakiernika bo on jak najbardziej powiedzial że mi pomaluje i nei ma sprawy. a to taki profesjonalista że nic nie powie ani nei da znaku że coś mu nie pasuje bo każdy ma swój gust i on to szanuje. ale jak go zapytałem bo ty doradzałeś rozsądek to i on potwierdził.
Cytat:
Napisał
byrrt
Chrom prawdziwy czy lakier?
lakier. prawdziwy chrom byłby chyba drogi
a na razie tak to sie prezentuje jutro czyszczenie pokrywy z zabezpieczenia przed pomalowaniem i montaż grilla. przykładałem grill i wyglądał cudnie pomimo ze było ciemno. myślę jeszcze żeby dać na grill lakier bezbarwny żeby bylo bardziej trwałe
Załącznik 2534
Załącznik 2533
Załącznik 2532
Załącznik 2531
Załącznik 2530
-
Cytat:
Napisał
seth
myślę jeszcze żeby dać na grill lakier bezbarwny żeby bylo bardziej trwałe
Najpierw zrób próbę bo po lakierze możesz stracić efekt chromu.
-
no w sumie też racja. zresztą założę go jak jest. jak zejdzie chrom to jeszcze raz go pomaluje:D i potem będę myślal jak go utwardzić. a jak nie to kupie folię chrom termo-rozciągalną.
-
Lakierowanie tego klarem, raczej na pewno zniszczyło by ten chrom. Wiem bo tak miałem:lol: żeby to był metal to są piękne proszki z efektem chromu, a tak to d..pa
-
to nic jak się to zetrze terazz to pomaluje drugi raz. a jak nie to ta folia rozwiaże problem na dlugo. a wyglada auto o niebo lepiej jak tak przykaldałem. jeszcze górny gril trzeba zrobić chyba :D
-
Mowiles cos o kosztach - a wiec mysle ze chromowanie tego grila jest jak najbardziej realne i napewno trwalsze.. Koszty duzo wieksze byc nie powinny..
A jezeli chodzi o oslone to same napisy chromem to nawet nie wiem czy to sie tak da..
-
no jak zejdzie mi ten mój "chrom" to pomyśle może faktycznie jakby nie było to drogie i gdzieś na miejscu to może warto by było. jutro dam zdjęcia jak to wygląda na aucie
-
3 załącznik(i)
dziś zamontowałem grill. jak dla mnie bajka :D
Załącznik 2536
Załącznik 2537
Załącznik 2538
-
Nie no, dla mnie bomba :D
-
dzięki :D cieszę się że przypadło do gustu