W jakich rejonach Wro będzie można Cię ustrzelić? :D
To jest widok strony w wersji do druku
W jakich rejonach Wro będzie można Cię ustrzelić? :D
Generalnie to pod Obornikami Śląskim, ale bywam na Zakładowej. Natomiast wydaje mi się że kolega na Kowarzyka mieszka :P
Skąd ten pomysł? :D
Bo na zdjęciach Sieny widać ;)
Właśnie tak myślałem, chociaż nie spodziewałem aby ktoś poza mieszkańcami tego osiedla kojarzył to miejsce
Brava już w garażu :) Mam troszkę mieszane uczucia i czuje że będzie potrzebne więcej prac. Ogólnie komora silnika wygląda miodnie. Kolor na żywo prezentuje się super i to jest to o co mi chodziło. Belka przednia wymieniona full profeska. Progi tak samo. Konserwacja od spodu też super.
Załącznik 42526
Załącznik 42527
Załącznik 42528
Ale jest jedno miejsce które zostało pominięte. Od strony pasażera jak i kierowcy widoczna jest korozja w progu wewnętrznym. Jest to profil niewidoczny po wycięciu progu zewnętrznego i od drugiej strony nie ma śladu korozji. Zastanawiam się co dalej z tym. Podejrzewam że na wstępie pogadam ze znajomym żeby zrobić tutaj chemiczne odrdzewianie na całej długości i potem konserwacja (od strony kierowcy konserwacja na to wlazła), a jak to nie przyniesie efektu i auto przy powrocie na malowanie będzie dalej miało tam korozje to pewnie trzeba będzie wyciąć progi zewnętrze i to środkowe wzmocnienie wymienić. Natomiast jest to niedopatrzenie które nie powinno się zdarzyć i mogło być zrobione jak progi były zdjęte. Koszt większy ale wolałbym mieć już to z głowy.
Załącznik 42529
Ale co on taki niedomalowany w niektórych miejscach? A reszta budy? Drzwi?
Teraz głównie było usuwanie korozji, kilkamlatek, wymiana pasa przedniego i konserwacja. Pomalowane zostały w docelowy kolor rzeczy które potem, jak auto będzie miało złożone wnętrze i silnik ciężko byłoby pomalować. Auto wróci na resztę jak będzie prawie złożone. Taki był plan ;)
Taktyka dobra, tyle tylko że moim zdaniem słupki A, B, C oraz wnętrze powinno być pryśnięte teraz. Ale ok, jak mu potem tak będzie łatwiej to nie mam pytań :)
Wnętrze zostało pomalowane tylko tam gdzie fabrycznie było malowane w kolor. Czyli tylko w bagażniku. Wszędzie indziej Brava fabrycznie ma kolor szary nijaki podkładowy. I tak też zostało.
Dziś można powiedzieć że rozpocząłem prace nad Bravką. Kilka rzeczy udało się zrobić :)
- wstępnie to rozłożyłem instalacje kabiny z Marei, aby zobaczyć gdzie trzeba będzie ciąć, gdzie spinki itp. Zacząłem od punktu wyjścia czyli tak zwanego modułu komfortu pod kanapą, który przykręciłem żeby mieć coś stałego, podłączyłem kable i dalej rozkładałem tak jak było w Mareii. Na razie nic nie przypinam bo jeszcze izolacja pójdzie.
- zalałem Brunoxem progi, przeszlifowałem i zabezpieczyłem kilka drobnostek które przeoczył kolega
- przeszlifowałem i zabezpieczyłem uchwyt drugiego komputera pod kanapą
- przemodelowałem puszkę subwoofera z Lybry, aby wpasowała się w lewy boczek bagażnika, wygląda obiecująca, jednak będę musiał i tak zrobić dodatkową ściankę ze sklejki aby estetycznie bagażnik wyglądał
Poza tym posiedziałem koncepcyjnie nad instalacjami i doszedłem do wniosku że Lybra będzie dla mnie większym dawcą :) Poza komputerem silnika, Lybra dostarczy mi jeszcze przełącznik zespolony, lusterko fotochromatyczne, czujnik deszczu i moduł wycieraczek automatycznych :) Więc Bravka zyska nowe fajne wyposażenie, które będzie wyglądać jak fabryka.
Do bravolota też kojarzę, że przeszczepiałem wycieraczki z lybry :)
A potem handel części z Brav będzie kwitł jak na drożdżach jak magicznym sposobem Lybra stanie się jangtajmerem :D
Tak.... niedługo to jangtajmerami zaczną robić dostawczaki :D