To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Nitka
Mam to pierwsze radio, wejście na kartę z boku to wejście na kartę sim od telefonu. Niestety nie ma wejścia na kartę SD, więc wychodzi że mapy tylko na CD.
Aaa. Ja mam to z kartą u góry.
Też mam od kiedy kupiłem auto zająć się wgraniem mapy ale temat leży.
-
Cytat:
Napisał
Zawaś
Aaa. Ja mam to z kartą u góry.
Też mam od kiedy kupiłem auto zająć się wgraniem mapy ale temat leży.
U mnie podobnie tzn. raz próbowałem wgrywać mapy ale się nie udało :(
-
@Nitka do Twojej navi są gotowe mapy na CD, ostatnia aktualizacji 2016-2017.
RT3 dla peugeota/citroena pasują bez kombinacji.
-
Cytat:
Napisał
Capsel
@Nitka do Twojej navi są gotowe mapy na CD, ostatnia aktualizacji 2016-2017.
RT3 dla peugeota/citroena pasują bez kombinacji.
A jak ja mam wejście na kartę to wgrać mapę z CD też mogę?
-
To raczej nie zadziała :(
-
Cytat:
Napisał
Capsel
To raczej nie zadziała :(
A ktoś próbował?
-
Cytat:
Napisał
lisekg
Może się komuś przyda bo szukałem informacji i nie znalazłem w necie:
Ostatnio moja Connect Nav+ przed liftem w Fiacie Croma zaczął szwankować ( coraz częściej nie czytał płyty lub czytał tylko niektóre płyty) więc postanowiłem wymienić napęd. Po rozebraniu okazało się że w środku siedzi napęd o oznaczeniach CDM-M3 4.7/3. Podobny napęd jest montowany w autach marki Audi, Mercedes, Hyundai, Citroen i pewnie w wielu innych ... Niestety o ile mechanika jest identyczna to elektronika różni się o czym tez świadczy końcówka np 4.1/1. Ja nabyłem napęd na znanym portalu aukcyjnym ale przed wymiana tylnej płytki postanowiłem jeszcze spróbować przeczyścić soczewkę i przesmarować mechanizm. Po umyciu preparatem do optyki i przeczyszczeniu patyczkiem do uszów soczewki pierwszego dnia nie pracował (nie widział żadnej płyt) ale po wyschnięciu preparatu wszystko ożyło i teraz czyta każda płytę nawet taka porysowaną :cool:. Tak więc złożyłem stary mechanizm nie wymieniając go na nowy. Tak jak napisałem te mechanizmy są identyczne mają identyczne wtyczki, tasiemki więc po wymianie tej "zielonej" płytki o ile uszkodzona jest tylko optyka lub mechanika to powinno zadziałać...
Załącznik 42132 Załącznik 42133 Załącznik 42134
PS....
Jakiś czas temu jednak przestało działać i wymieniłem mechanikę/optykę i teraz mogę potwierdzić że wszystko pracuje.
Przełożyłem tylko samą płytkę drukowaną.
-
U mnie wysiadła mechanika
Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka
-
A czy do tej nawigacji sa jakieś względnie aktualne mapy, czy ostatnia aktualizacja zatrzymała się w 2017 roku?
-
Z tego co wiem, to nie ma nic nowszego.
-
@lisekq skąd idzie zasilanie anteny? W sensie jak to puszczone jest z radia?
-
Cytat:
Napisał
iron64
@lisekq skąd idzie zasilanie anteny? W sensie jak to puszczone jest z radia?
Zasilanie anteny to 12V i idzie to przewodem antenowym prosto z radia!
Innym słowem sygnał pradu przemiennego czyli FM jest separowany od sygnału pradu stałego po przez kondensatory dlatego możemy przesyłać jednym przewodem ( masa/ekran i żyła jednocześnie i +12V i sygnał FM )
Uprzedzając pytanie, jeżeli ktoś chce zainstalować inny (z oddzielnym zasilaniem +12V) wzmacniacz to musi koniecznie wstawić kondensatory ( tylko nie elektrolityczne!!!) aby odseparować 12V od sygnału antenowego na żyle wewnętrznej
-
Dziękuję, jak zawsze jesteś niezawodny. Jak będę na kompie to kliknę "lubię to".
A teraz, kontynuując może dla przyszłych kombinatorów. Zastosuje separator zamiast kondensatorów, za stary jestem już na lutowanie bo słabo widzę taka drobnice.
Powinno być ok, jak sądzisz?
-
Cytat:
Napisał
iron64
Dziękuję, jak zawsze jesteś niezawodny. Jak będę na kompie to kliknę "lubię to".
A teraz, kontynuując może dla przyszłych kombinatorów. Zastosuje separator zamiast kondensatorów, za stary jestem już na lutowanie bo słabo widzę taka drobnice.
Powinno być ok, jak sądzisz?
Separator musi zawierać kondensatory więc jak podłączysz i zmierzysz napięcie to na wyjściu na antenę nie powinno się pokazać 12V DC.
Ja będziesz stosować inne radio to w instrukcji sprawdź co podaje na antenę..