Chcesz wiedzieć co wymyślą? Nic ciekawego, bo mają to w dupie :) Co więcej nie "przykrywali" tematu Uconnect 6,5" za 3500-3900zł, a będą przykrywać temat szmaty za kilkanaście złotych? W jakim świecie żyjecie?
To jest widok strony w wersji do druku
Pożyjemy zobaczymy
Wg mnie przyczyną takiego stanu rzeczy może być ogólny bałagan przy montażu, jak i braki magazynowe tej zaślepki. Krótko mówiąc, zaślepka jest to ją założą, części brak to nie zakładają i samochód jedzie w takim stanie do odbiorcy.
Może troszkę obok tematu, ale też w sprawie pod tytułem "pojawiam się i znikam". Czy Szanowni Koledzy mają nag głową jak kierują swoimi bolidami rączkę przy podsufitce? :roll: Bo na konkurencyjnym forum wyczytałem o tym fenomenie no i ja rzeczywiście mam. To na wypadek jak by mi noga na gazie ugrzęzła będę się trzymał lewą ręką za tą rączkę. ;-) A tak serio co myślicie o zastąpieniu tego wynbalazku schowkiem na okulary np. takim?
SCHOWEK NA OKULARY FIAT RĂŻNE MODELE ORYGINAŁ (6986829063) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Tym bardziej, że w TIPO schowków jak na lekarstwo. Wcześniej jeździłem stilo i najbardziej brakuje mi schowków pod fotelami i górnego schowka w kokpicie po stronie pasażera.
A mnie fiat poinformował (bo złożyłem reklamację przez stronę) że odsyła sprawę na ręce Rzecznika Klietna mojego dealera oraz do służb handlowych celem wyjaśnienia sprawy.
Ale co m diler? przecież diler nie ma nic do tego czy wygłuszenie będzie czy nie. Jest to zakładane w fabryce i tylko fabryka wie jaka jest sentencja że w niektórych autach jest a np w moim nie ma (no już jest)
Może chodzi o to ze dealer nam to dołoży od siebie [emoji41]
Sent from my iPhone using Tapatalk
nie zakładam, aby diler zrobil to od siebie. Ja w swoim TIPO dostałem gumowe dywaniki z tyłu niepasujące do mojej wersji. w lounge na fotelowych prowadnicach są nałożone plastikowe zaślepki i to one powodują że dywaniki nie pasują
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
i tez mój diler rozłożył ręce
Tak zrobił mój diler. Będę miał uzupełnione braki na jego koszt i niby będzie OK ale nie pasuje mi to, bo to nie diler dał ciała (w sumie mógł sprawdzić przed wydanie ale ja też nie sprawdziłem przy odbiorze bo kto by się spodziewał) i tak też powiedziałem w rozmowie telefonicznej z panem z customer care z Bielska, bo dzwonił do mnie w tej sprawie... Odniosłem wrażenie, że diler chce mieć spokój a Fiat chce to zamieść pod dywan, bo jak 10 na 100 się upomni to i tak będą do przodu bo zwalą to na dilera... Wizerunkowo nie ładnie...
Swoją drogą, mam też wrażenie, że im wyżej tym bardziej bagatelizują a jak się nie da to zwalają winę gdzie indziej a Ty się bujaj...
Co do schowka, mam rączkę obok kierowcy i chcę zamontować taki schowek, czy ktoś już może potwierdzić, że rozstaw mocować pasuje i ładnie to wygląda, bo nie mam czasu by bawić się w przymierzanie i odsyłanie?
Zawsze staram sie jakoś usprawiedliwić braki w Tipo bo to tanie auto to tutaj ciężko cokolwiek wybronić , Jeszcze zrozumiem niedoróbkę, czy jakieś błędy ktore starają sie naprawić ale brakujące części w aucie to naprawdę trzeba dać ciała, i jeszcze udają że nie wiedzą o co chodzi ;) U mnie też tej części brak ale ja sobie z tym daje spokój, nie chce mi sie jeździć do ASO czy dzwonić ale mają wielki minus odemnie
No to powiem tak... Dzięki takiej postawie, jaką teraz prezentujesz, oni będą robić jak robią... To tak jak z ubezpieczycielami 2 na 10 odwołuje się od zaniżonego odszkodowania i idzie do sądu i to się im opłaca...
Tylko problem jest jeden - w moim przypadku to nie jest brakująca część. W ASO wpisali mój numer VIN do komputera i tam pokazało iż w moim aucie owa część nie jest zamontowana. Ta część powinna być w silnikach diesel jako dodatkowe wygłuszenie klekotania zaworów.
Czyli założenie jest takie: wszystkie benzyniaki nie powinny mieć tej części a Ci co mają powinni się cieszyć, że fabryka dołozyła im cos gratis czego nie powinni mieć.