No i co z tego, że z plastiku? "Metalowe" mają w przegubie plastik, który to własnie się zużywa, więc?
To jest widok strony w wersji do druku
W mondeo oryginalne były metalowe i zastąpiono je polifcie z tworzywa, zamienniki pozostały metalowe. Najtrwalsze były te z tworzywa...
Jak komuś poleciał łącznik to czy pekl plastik? Nie! Szlag trafił metalowy przegub. Wiec to nie plastik jest problemem tylko przeguby z gownolitu.
Otóż to, a ale okazja popsioczyć, bo przecież plastikowe to ujowe, oczywista oczywistość...
Plastiki nie plastik ale takie rzeczy nie powinny padać po kilku czy kilkunastu tyś km.
Planned obsolescence :-)
To trochę przesadzili bo psują się jeszcze na gwarancji :wink:
Witam.
Tydzień temu pojawiły się stuki podczas kręcenia kierownicą.
Diagnoza: Uszkodzona końcówka drążka kierowniczego prawa przebieg ( 19000 km)
Wymiana w ASO na gwarancji, niestety nie maja na stanie i muszę poczekać 3 dni.
u mnie stuki lewy przód podczas przyspieszania-zwalniania, kręcenia kierownicą, od jakiegoś tysiąca km, a przebieg 9 tyś. :-)))))
to możesz się cieszyć bo gwarancja na zawieszenie wynosi do 40k km ;D
To u mnie jej starczy na jakieś 4 lata :cool:
Panowie mam pytanie w moim tipku gwarancja(2letnia) już się skończyła a przebieg mam niecałe 21tys km więc gwarancja na zawieszenie już mnie nie obejmuje czy jeszcze jeszcze trwa ??? Bo z tego co mówicie to gwarancja na elementy zawieszenia jest do 40tys km
gwarancja wygasa po upływie 2 lat
Nie obejmuje Cię już 24 miesięczna gwarancja na nic. Przyjęli sobie przebieg 40.000km w trakcie trwania gwarancji , że w tym czasie powinny ujawnić się wady produkcyjne , czy też montażowe elementów zawieszenia. Powyżej traktowane jest to jako naturalne zużycie eksploatacyjne.