To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Abramsik
Osobiście założyłem do Cromy i GP wycieczki Bosch CLEAR View i jestem zadowolony. Do Cromy kpl kosztował 134 PLN więc cena akceptowalna.
Po 10 miesiącach użytkowania mogę polecić Bosch Clear View. Dalej są ciche, zbierają bardzo dobrze nie wykazując oznak zużycia. Wcześniej używałem Boscha Aerotwinn i także były OK. Natomiast moje doświadczenia z Visee, Motogumami itp. były różne. Przy założeniu pierwszego kpl. OK późniejsze wersje już szybko hałasowały lub zostawiały smugi. Ogólnie dużo zależy od czystości i stopnia zużycia szyby o którym już było wspominane. Do dobrego wyczyszczenia szyby od pewnego czasu 2 x w roku wykorzystuję glinkę. Zbiera wszelkie spadzie, zabrudzenia itp. Polecam.
-
Cytat:
Napisał
Fred.X
Może trafiłeś na jakąś podróbę , bo Viesse spokojnie rok wytrzymują
Możliwe, choć nie wydaje mi się - sprawdzony sprzedawca i widzę, że nie tylko ja mam ten problem. Może zdobywając rynek przycięli koszty na jakości produkcji, czyli standardowe zagranie? Nie wiem, ja osobiście jestem zawiedziony. W czwartek montuję nowe wycieraczki, zobaczę, jak się spiszą.
-
Cytat:
Napisał
Damn
Możliwe, choć nie wydaje mi się - sprawdzony sprzedawca i widzę, że nie tylko ja mam ten problem. Może zdobywając rynek przycięli koszty na jakości produkcji, czyli standardowe zagranie? Nie wiem, ja osobiście jestem zawiedziony. W czwartek montuję nowe wycieraczki, zobaczę, jak się spiszą.
Pochwal się - wycieraczki której firmy montujesz?
-
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7088293525
Jeśli nie spełnią oczekiwań, nie będzie co żałować, bo są śmiesznie tanie. W dodatku wystarczy mi, że wytrzymają pół roku włącznie z tą zimą. Montaż w czwartek.
Myślałem też nad Alcą, ale to pójdzie następne do testów.
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
-
Wspominałem o Kamoka'ch-trzymają się dalej...
Ktoś jeszcze używa takowych?
-
Założyłem te EinParts - pierwsze wrażenie dobre. Odezwę się, gdy coś się zacznie dziać. [emoji3]
-
Pierwsze które wymieniłem to zastosowałem Alca Super Flat. Ten Super Flat wyglądał wspaniale. gumki były trwałe ale brak tzw. spojlera powodowało zbyt mały docisk podczas jazdy-używałem dwa lata.
Następnie założyłem Heyner Hybrid te posiadają dodatkowo tzw. spojler i problemu docisku już niema- użytkuje jednak dopiero niecały rok.
-
Miesiąc temu kupiłem dedykowane wycieraczki Oximo. Działały dobrze tylko 2 tygodnie. Teraz już bardzo hałasują i przeskakują na szybie. Także uważam że oximo to szmelc. Szukam teraz czegoś porządniejszego. Gdy kupiłem Cromę to miała zamontowane championy i były super.
-
Tydzień temu, rano 8 grudnia, założyłem wycieraczki marki EinParts. Skusiłem się na nie chyba jedynie ze względu na niską cenę. W ten dzień, w deszczu, przejechałem trasę Jasło-Rzeszów-Jasło (ok. 150km). Dnia następnego powtórka - ta sama trasa w deszczu. Wycieraczki "dały radę". Dziś (16 grudnia), po odśnieżeniu samochodu i odmrożeniu szyb oraz wycieraczek, przejechałem kilkadziesiąt kilometrów po lokalnych drogach i dróżkach. Temperatura powietrza na dworze oscylowała mniej więcej na poziomie -1, -2 st. C, drogi mokre, a EinParts'y, póki co, też bezproblemowo dały radę. Zobaczymy, co będzie dalej, zwłaszcza przy większych mrozach.
PS. Damazy, zgodzę się z Tobą. U mnie w cromie, gdy zakupiłem ją w Niemczech, też były zamontowane Championy i uważam, że w porównaniu do innych popularnych modeli wycieraczek akurat wycieraczki tego właśnie producenta były najlepsze. Ciekaw jestem, ile czasu wspomniane wyżej EinParts'y wytrzymają. Jeśli po zimie będą przeskakiwać, chrobotać, trzeba będzie zainwestować w coś lepszego, być może właśnie w Championy.
-
Hahaha ja też jak swój kupowałem to Niemiec płakał najbardziej za wycieraczkami
-
Cytat:
Napisał
Croma 08
Hahaha ja też jak swój kupowałem to Niemiec płakał najbardziej za wycieraczkami
:lol: A jakiej były marki? Może teutońskiej, czyli Bosch?
-
U mnie EinParts też daje radę i myślę, że ten zestaw zostanie na dłużej. Dam znać po zimie. Pierwsze mrozy bez zastrzeżeń.
-
Parę lat wstecz będąc na produkcji wycieraczek w Valeo w Skawinie widziałem jak wycieraczki pakują do opakowań min. Champion i Volvo.
-
Moje Visee padły bardzo szybko (mniej niż 3 miesiące) smugi, hałas i nie zbierają (mam szybę nordglass co też może być przyczyną). Wcześniej 2 razy motgum - pierwsze były ok natomiast drugim razem szybko zostawały smugi i robiły hałas.
Zamówiłem EinPartsy zobaczymy jak będzie.
Natomiast w A6 wycieraczki jeszcze zbierają chociaż ciche przy niskiej temp. napewno nie są.
-
Od dwóch tygodni mam motgumy z auchana. Na razie działają rewelacyjnie.za komplet dałem niecałe 40zł.[emoji6] Ciekawe jak długo.
Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka