Dokładnie, jeszcze musi sejm to zatwierdzić większością głosów ;)
To jest widok strony w wersji do druku
no ja wiem że ty żartowałeś ale zaczynam dbac o serca tych co to czytają :D
A ja dziś postanowiłem co z autem.
Zostawiam bo i tak niema innej alternatywy do kupna ...
Więc tak, to co muszę zrobić:
- w tym tyg czeka wymiana oleju - akurat tak wypadło że zbliża się wymiana.
- Wymiana przegubu, jeden wymieniony drugi teraz.
- Zauważyłem że przy dużych prędkościach podczas hamowania słychać którąś tarcze [pewnie rowki na niej są], raczej przód od kierowcy - będzie trzeba sprawdzić czy nadaje się do wytłoczenia , akurat w firmie bym to zrobił :)
- z tyłu mam też problem- hamuje i słyszę jakby kończące się szczęki, ale rozebrałem bęben i jest dość dużo jeszcze warstwy ścierającej , prawdopodobnie trze przy hamowaniu rdza ... zbiera się i tak słychać, macie na to może sposób , lub ew. wiecie co to może być ?
- Hamulec ręczny do naprawy , linki pękły - pechowo że dwie naraz.
- No i najdroższe, wymiana sprzęgła z dwumasem, i skrzynie biegów.
- Jeszcze oddać do lakiernika by poprawił progi.
I pomyśleć nad tymi uszczelkami w drzwiach, bo złości to świszczenie- eewntualnie popatrzeć czy od jakiegoś innego auta nie spasuje- co wątpię- lub zrobić coś sammemu.
To chyba tyle- i oby tyle.
Jeszcze co do ACTA to cieszę się że jestem spod Krakowa:
Nawet 15 tysięcy osób na proteście przeciw ACTA w Krakowie [zobacz zdjęcia] - Wieści - MM Moje Miasto
Mam dokładnie to samo.. Przy pierwszym, 2gim hamowaniu jest taki hałas.. Potem się jakby wyciera i jest ok.. O tyle dziwne, że auto może postać z godzinę i już to słychać czasem - przecież rdza by się nie zdążyła zagościć na bębnie.. Ale również rozbierałem wszystko i szczęki i bębny wyglądają bardzo dobrze.. Jedynie prawa ma leciutki rancik, ale to naprawdę minimalny..
ps. dobrze, że zostawiasz fiacika ;)
Na służbowym i5 M480 @ 2,67GHz/4GB RAM też śmiga nawet lepiej ;) Na pierwszym lapciu WinXP Prof x32, na 2gim Win7 Prof x64
Dokładnie tak, po którymś hamowaniu ustępuje.
Może ma ktoś sposób ??
Albo z innej strony... Jak ktoś rozbierał bębny to miał spory nagar rdzy wewnątrz?
Dobrze mi się nim jeździ tylko jedyne co złości to te szumy... koniecznie musze znaleźć sposób na to.
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 21:11 ---------- Poprzedni post dodany był o 21:05 ----------[/SIZE]
[/COLOR]Pytanko:
Brava jtd 2000 rok - linka hamulca ręcznego -obie strony- z abs są czy bez ?
Niby mam abs jak hamuję ale czy to też na tył działa ?
Bo nie ciekawiłem się takim tematem i nie wiedziałem że na tył też jest abs.
Byłem wczoraj na myjni ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Peu95NCcxHw
hehe nawet dowody są ;)
Kurde szlak mi trafił dziś amortyzator z przodu :( Ciekło z niego od jakiegoś czasu ale z rana było jeszcze ok, wracając do domu auto zaczęło już bujać i osiadło po lewej stronie parę centymetrów.. Bardzo dziwnie się teraz jeździ - podskakuje na każdej dziurze jak piłka :(
Może jeszcze jutro uda mi się zamówić amorki.. kurde znów z 400zł nie moje :(
Trochę się zastanawiam nad jedną używką ale to chyba nie ma sensu..
A oto mój problem:
Załącznik 2340
Przewód jak widać ktoś już izolował, ale taki karbowany [?] raczej ciężko uszczelnić.
Więc muszę go wymienić, jak ktoś widziałby na alledrogo ten element [to kolanko] prosiłbym o namiary bo mi ciężko znaleźć.
To jest coś podobnego do tego,ale piszę że to do powietrza. A z tego co wiem ta rura idzie do intercoolera ?
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Kolejny dzisiaj problem to nie mogę odkręcić śrubki od misy olejowej aby spuścić stary olej ... Będzie trzeba kombinować i kupić nową śrubę - wie ktoś jaki tam jest gwint ?
Śrubę też miałem problem z odkręceniem. Pojechałem do zaprzyjaźnionego mechanika, przyspawał śrubę do korka spustowego, odkręcił a następnie wkręciłem taką śrubę i nie mam z nią problemu ;-)
KOREK SPUSU OLEJU BRAVA PUNTO 2 STILO 1,8BZ TD JTD (1996221859) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kupowałem od tego użytkownika i pasowo plung&play ;-)
Moja Padlinka, po czterech dniach stania pod chmurką, odpaliła bez zająknięcia, a mrozy w nocy po +/- 16C, ale już teraz wstawiłem ją pod dach, do magazynu. Może nie jest tam cieplej niż na zewnątrz, ale zawsze.
ja juz też zapale bez problemu wode spuściłem z filtra i mam nadzieję ze moj eksperyment pomoże
Memciu też śrubę spustową kupowałem od AutoBOX i elegancja francja jest nowa ;)