To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja się dostosowałem w ten sposób,że teraz kierownicę trzymam lewą ręką,a prawy łokieć na podłokietniku opieram....Jeśli jest regulacja wysokości fotela to da się ustawić go tak,żeby lewy łokieć pasował na "podpórkę" w drzwiach...tyle że musiałbym obniżyć znacznie fotel,a wolę siedzieć wyżej:smile:
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
A mi przeszkadza, ze mój lewy łokieć nie może sobie pozycji znaleźć... rączka jest za nisko a dole szyby za wysoko... w mondeo rączka była dla mnie na idealnej wysokości... na to nie zwróciłem uwagi na jeździe testowej...
Mam tak samo. Zauważyłem to od razu na jeździe próbnej, no ale jednak zdecydowałem się na zakup, jakoś z tym żyje. W astrze G było idealnie.
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Jeśli jest regulacja wysokości fotela to da się ustawić go tak,żeby lewy łokieć pasował na "podpórkę" w drzwiach...tyle że musiałbym obniżyć znacznie fotel,a wolę siedzieć wyżej
sprawdzę ten patent i czy przypasi mi niskie siedzenie
-
Nie rozumiem, lewa ręka na drzwiach, prawa na podłokietniku, to czym kierujecie?
-
Cytat:
Napisał
ksys
Nie rozumiem, lewa ręka na drzwiach, prawa na podłokietniku, to czym kierujecie?
W ogóle po co podłokietnik?
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
Jak ktos nie ma podlokietnika a pojezdzi troche z to tez chce pozniej miec :P na autostradzie nie ma nic lepszego niz podlokietnik i tempomat .
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Jak ktos nie ma podlokietnika a pojezdzi troche z to tez chce pozniej miec :P na autostradzie nie ma nic lepszego niz podlokietnik i tempomat .
U mnie z podłokietnika korzysta pasażer. Nie mam rąk tak długich jak goryl, żeby łokcie mieć na podłokietniku i "drzwiach" wraz z jednocześnie poprawnym trzymaniem kierownicy za 15 3 :roll:
-
Ja też uważam że prowadzenie auta to czynność nieco inna niż siedzenie w fotelu i patrzenie w TV i ręce maja tu swoją rolę. Ba nie odczuwam potrzeby posiadania podłokietnika
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
U mnie z podłokietnika korzysta pasażer. Nie mam rąk tak długich jak goryl, żeby łokcie mieć na podłokietniku i "drzwiach" wraz z jednocześnie poprawnym trzymaniem kierownicy za 15 3 :roll:
Na drzwiach a tym bardziej przez okno nie trzymam ręki.
Nie oszukujmy sie kto wytrzyma np 400 km ciaglej jazdy trzymajac rece poprawnie jak ucza.
Inna jazda po miescie a inna na autostradzie gdzie jest troche mniej manewrow do wykonania.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Nie oszukujmy sie kto wytrzyma np 400 km ciaglej jazdy trzymajac rece poprawnie jak ucza.
Inna jazda po miescie a inna na autostradzie gdzie jest troche mniej manewrow do wykonania.
Więcej jednorazowo przejeżdżałem i nie było problemu. To, że na autostradzie jest mniej manewrów nie oznacza, że można sobie inaczej pozwalać z kierownicą. W każdej chwili coś może się wydarzyć, a złe trzymanie kierownicy przynosi wówczas opłakane skutki, bo nie idzie wykonać w szybkim czasie manewru obronnego. O dzikach na polskich autostradach słyszałeś? ;-)
-
1 załącznik(i)
Załącznik 31355
Takie rozwiązanie zadowoliłoby wszystkich. Ręce i na podłokietniku i w prawidłowej pozycji. Tylko jeszcze pneumatyke podłączyć trzeba ;-)
-
Ale lubię to forum. Jak się pozbędę tego badziewia to i tak będę do was zaglądać :D
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
Koniecznie daj znać, bo wtedy będę ciekaw perypetii z Dacią :food:
-
Jakby to kosztowało tyle co Dacia to bym nie marudził ;)
-
Chciałbym dodać,że nie jestem wariatem...przy większych prędkościach,niepewnej sytuacji na drodze,wykonując manewry ...trzymam kierownicę dwoma rękami;-)