To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
dejf5241
Dodatkowo tradycyjne wentyle zostały podmienione na ukryte.
Raz w życiu każdy może zrobić jakiś błąd. Też mnie kiedyś poniosło i założyłem takie wentyle :mad:. Później przekląłem ten dzień. Nie dość że sprawdzenie ciśnienia w kołach zajmuje 10 minut , to jak się spierdoli ta zaślepka i nie można jej wykręcić to dopiero jest walka. Wymieniłem na zwykłe przy pierwszej nadarzającej się okazji.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Tego cycka zastąp identyczna śrubka ale ze zwykłym łbem...
U mnie przy alufelgach nic to nie dało/ nadal zawadzało/ - pomogło wpuszczenie śrub w bęben i tarcze / fazownik 16mm/90st/ - śruby z nierdzewki stożkowe - roboty na godzinkę ale efekt super i można sprawdzić po przykręceniu przed założeniem koła bicie tarcz.Przy wierceniu / zdjąć bęben i tarcze /trzeba stosować niskie obroty wiertarki i chłodziwo - idzie jak po maśle
-
Wprawdzie nie dziś, ale niedawno kupiłem zimowy płyn do spryskiwaczy. Od kilku lat kupowałem w Biedronce i letni, i zimowy, bo wydawał się dobry, przyzwoicie pachniał i miał dobre właściwości myjące. Tym razem okazało się, że śmierdzi i tworzy na szybie jakąś tłustą maź, która przeszkadza przy jeździe w nocy. Pytanie zatem - gdzie i jaki płyn kupować żeby działał i kosztował rozsądnie?
-
Po problemach z lakierem po biedronkowym wynalazku, na czarnym były straszne przebarwienia, wżarło się w bezbarwny, polerowany dach i klapa bagażnika, ślady na szybie jeszcze widoczne, używam tylko Sonax, nie ma metanolu. Nie sprecyzowałeś jaka jest rozsądna cena.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Raz w życiu każdy może zrobić jakiś błąd. Też mnie kiedyś poniosło i założyłem takie wentyle :mad:. Później przekląłem ten dzień. Nie dość że sprawdzenie ciśnienia w kołach zajmuje 10 minut , to jak się spierdoli ta zaślepka i nie można jej wykręcić to dopiero jest walka. Wymieniłem na zwykłe przy pierwszej nadarzającej się okazji.
Brat ma zamontowane w swoim samochodzie od 2 lat i do tej pory nic się nie działo. Co do czasu sprawdzania ciśnienia powietrza wiedziałem, że się wydłuży, ale na ten moment wygląd mi to rekompensuje.
-
Cytat:
Napisał
Łowca_j
Wprawdzie nie dziś, ale niedawno kupiłem zimowy płyn do spryskiwaczy. Od kilku lat kupowałem w Biedronce i letni, i zimowy, bo wydawał się dobry, przyzwoicie pachniał i miał dobre właściwości myjące. Tym razem okazało się, że śmierdzi i tworzy na szybie jakąś tłustą maź, która przeszkadza przy jeździe w nocy. Pytanie zatem - gdzie i jaki płyn kupować żeby działał i kosztował rozsądnie?
Castorama jest Adixol z Organiki bardzo fajny oraz Traker Profi taki rozowy bardzo dobry, musisz poszukac u siebie w okolicy
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Po problemach z lakierem po biedronkowym wynalazku, na czarnym były straszne przebarwienia, wżarło się w bezbarwny, polerowany dach i klapa bagażnika, ślady na szybie jeszcze widoczne, używam tylko Sonax, nie ma metanolu. Nie sprecyzowałeś jaka jest rozsądna cena.
W zimie nie jeżdżę zbyt dużo i zużywam chyba w granicach dwóch baniek, a więc cena do gdzieś do 30 zł za bańkę wydaje mi się do zaakceptowania.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
brylancik13
Castorama jest Adixol z Organiki bardzo fajny
No właśnie legenda głosiła, że w Biedronce jest Organika. Ten co ostatnio kupiłem na pewno nie.
-
Cytat:
Napisał
Łowca_j
Od dawna używam płynu (zimowego i letniego) "z" Orlenu i nigdy nie miałem żadnych niespodzianek.
-
Nie wiem co teraz jest w biedrze, w zeszlym roku korzystalem z Adixolu i bylem zadowoliny. W tym roku mam pare sztuk tego Trakera i takze na razie nie narzekam
Na Orlenie kupilem plyn dwa razy...pierwszy i ostatni...
-
Może mnie wyśmiejecie, ale przyznam się że osobiście kupuję płyn na Leclerc-u. Całe 5 litrów, temp zamarzania do -22*, cena ok 10 zyla za bańkę. Pachnie, nie zostawia śladów na lakierze, i czyści szyby przyzwoicie...... Nie polecam bo niektórzy uznają mój snobizm za wiochę i taniość i mnie wyśmieją. To tak jak pisał marx o samochodzie którego koszty naprawy przewyższają czasami jego wartość ("bo jak się wejdzie na pewien wyższy poziom....." zacytowałem tu marxa)....;-)
-
Dla mnie cena tu jest istotna zeby to nie bylo zbyt drogie bo psikam sporo i zuzywam wiecej. Z tanimi czasem jest problem ze jest opor metanolu i jezdzisz w aucie jak w gorzelni, smierdzi i nie da sie wytrzymac
-
Ja używam płyn Autolandu. Nie ma zapachu prawie w ogóle. Dobrze dla mnie myje. Jest przezroczysty, co w moim przypadku było głównym kryterium. Po kolorowych zostawały mi plamy na lakierze, a mam biały.
-
Cytat:
Napisał
Łowca_j
gdzie i jaki płyn kupować żeby działał i kosztował rozsądnie?
Gdzie... Ja mam pakiet smart na allegro i tam kupuje po dwie bańki... Shell, jest za okolo 22-24zl za 4l troche wiecej niz przecietny ale na prawde warto. Nie smierdzi, nie zamarza, nawet w mglowych dyszach, nie gestnieje. Nie ma problemów z wycieraczkami etc. Myślę że jak zaplacisz raz na miesiacl półtora(tqk mi schodzi w tipo...) 10zl wiecej za plyn nie zbankrutujesz a bedziesz po postu zadowolony.
Adixol z Organiki- tez slyszalem dobre opinie, ale nie moglem go namierzyc, jak jest w castoramie to sprawdze :)
-
Cytat:
Napisał
maro1500
nie zamarza, nawet w mglowych dyszach, nie gestnieje. Nie ma problemów z wycieraczkami etc.
Ale że niby w Tipo ze standardowymi dyszami, przy temp. poniżej -5C? Nie wierzę ;-)
-
Mi kiedys w jakimś car spa nałożyli na szybę jakąś niewidzialną wycieraczkę i każdy płyn tak się śliska po szybie że nawet przy dużych prędkościach dysze i pęd powietrza moczą mi całą szybę i nie mam problemów ze spryskiwaczami. Jednak nie leje najtańszych płynów, bo barwią lakier i śmierdza. Nie wiem co mi nałożyli na szybę , mówią ze to tajemca, ale działa super