Kolego wrzuć zdjęcia na Nasz serwer a nie na imageshit :!:
To jest widok strony w wersji do druku
Kolego wrzuć zdjęcia na Nasz serwer a nie na imageshit :!:
zdjęcia wyświetlają się bez problemu, ale faktycznie lepiej wrzucać na serwer forum :) co do podróbek Motula, trzeba uważać. ja na szczęście brałem w największej hurtowni motoryzacyjnej w mojej okolicy, więc dostałem oryginał z podwójną naklejką na odwrocie. kupujmy u polecanych sprzedawców którzy mają certyfikat autoryzowanego sprzedawcy danego produktu i na podróbki raczej nie trafimy ;)
Kolega byrrt wybacza powielenie, z racji, że niektórym nie działa imageshack a ja nie mam możliwości edytować poprzedniego posta wklejam jeszcze raz:
Załącznik 17475
Załącznik 17476
Załącznik 17477
Załącznik 17478
Krótko mówiąc, naklejki troszkę inne, "podwójna etykieta z tyłu, w przypadku Motula. Ale najważniejsze, dobry olej ma kolor jasnozłoty i w miarę przyzwoity zapach (nie mówię, że pachnie morską bryzą ale...). Zapach zbliżony do ropy i ciemny, brunatny kolor powinien wzbudzić wątpliwości, czegoś takiego nie lejemy tylko reklamujemy.
Ciekawe co wykazalyby badania laboratoryjne tego trefnego oleju... ?
Podejrzewam że ten trefny byłby podobny.. bo nawet jak leją coś innego to pewnie i tak zgodnego ze specyfikacją - mam taką nadzieję ;)
Sprawdzę dziś tą podwójną naklejkę - mam nadzieję się nie rozczaruję ;)
Też kupiłem Motula, a dokładnie znajomy polecił i zakupił mi taki olej. Mam nadzieje że oryginał.
Załącznik 17483 Załącznik 17484
pociągnij za czerwony narożnik naklejki i będziesz wiedział. pod naklejką będzie inna naklejka :)
na podróbce nie ma tego czerwonego narożnika ;)
Samym opakowaniem bym sie nie sugerował, wiecie jak jest u nas w kraju, cwaniak kombinuje jak wykiwać cwaniaka, a co dopiero szarego obywatela!! :D Tym bardziej, że zdjęcia mają jakieś 2 lub 3 lata!! Tak jak pisałem wyżej, jak sprawdzić olej (chyba, że ktoś ma mozliwość sprawdzić laboratoryjnie :p). Motula kupowałem kiedyś tu Pro Choice - części samochodowe, VAG, Motul, Mann mają dobrą ofertę nie tylko chemii ale też części, ceny ok, czasem promocje, także polecam.
Zabiegany jestem ostatnio i zapomniałem o tym oleju (już nie wspominam że dawno powinienem wymienić i olej i filtry ehh..) ale ostatnio coś przestawiałem w garażu i wpadłem na butelkę i moja faktycznie ma podwójną naklejkę.. A Bravo w Pn dostało zimowych brzydkich kapci.. Ale jakoś jeździ się milej na nich ;) Miękko jakoś bardziej.. ;)
a co mozecie polecic do Fiata Bravo 2007 T-jet 150KM(+LPG)przebieg 125tyś obecnie mam castrol EDGE 5w40 nie rozumie dlaczego na stronie castrol jest mi polecane takie coś :SILNIK (PT) EDGE TURBO DIESEL 5W-40 , chodzi o to ze mam turbo w aucie? poprzedni chyba kupilem zwykly do benzyny 5w40 chodż teraz sam nie wiem mechanik taki zamawiał :P
5W40 to 5W40 więc spokojnie..
przesiadł bym sie z castrola na liqui moly :)
zaliczyłem przesiadkę z Valvoline 10W40 na Liqui Moly 10W40 MoS2 i nie zauważyłem jakiś spektakularnych różnic. olej jak znikał, tak znikał. popychacze zimą jak klepały tak klepały, zużycie paliwa na tym samym poziomie. nie wiem czy jest sens przepłacać.