było kupić daćkę a nie tą turecką taczkę , taka prawda
To jest widok strony w wersji do druku
Ale w dacii jest gorsza jakos wykonania wnetrza juz po wyjezdzie z salonu plastiki trzeszcza.
Ten wątek kręci się już że 2 miesiące, tymczasem nadal nie widzę sensownej konkurencji tipka w kategorii cenowej ok. 50 kzł. No chyba że coś przegapiłem. Dacia? C-elysee? Nawet pomijając aspekty techniczne, wyglądają jak z... innej bajki :-D
Akurat Duster jest bardzo spoko, szczególnie w wyższej wersji. A Logan to jednak ciut niższy poziom. Plastiki potrafią też trzeszczeć w BMW X1 za ponad stówkę https://www.youtube.com/watch?v=rtu5X2xDOyw czy w Mercedesie E https://www.youtube.com/watch?v=uk4FbEvt-Ec a i w innych nie brakuje ...
Nie ma reguły i nie zawsze jest to wyznacznikiem jakości.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Opel Astra J w sedanie ... przynajmniej mi się trafiła. Peugeot 301 w dieslu jest tani i przyjemny w użytkowaniu, nowe C'elysee też poprawili w stosunku do pierwszej wersji ... konkurencja nie śpi.
Niesamowite to trzeszczenie, gorzej niz w Skodzie:P W biedawersji tipo nie ma co trzeszczeć:P ale ja wolę absolutną ciszę podczas jazdy niż jakieś piękne wstawki bo jak jadę to i tak patrzę na drogę:P a macanie auta na postoju i podniecanie się wykończeniem w drewnie itp to nie dla mnie atrakcje:P
Do Francuzów ludzie mają uprzedzenia związane z elektroniką (sławne kreatiw technolożi) a Opla brałem pod uwagę ale wtedy wydawało mi się, że będę dużo jezdził i zależało mi na silniku pod LPG. Teraz okazało się, że będę robił w obecnej pracy koło 2-4 tys km rocznie, więc nawet wysilonego benzyniaka nie zajadę w 20 lat a cena benzyny przy takich przebiegach jest bez znaczenia, więc na ten moment może bym brał jakiegoś opla albo focusa - te wersje 150km są dość drogie ale obie marki w porównaniu do Fiata dają ogromne zniżki przy targowaniu, więc może bym dał max 20k więcej niż za tipusia a bym trochę poszalał;) jeśli przy takiej mocy w ogóle można to tak nazwać:P ale zawsze to lepiej niż 95km;)
Nawet myślałem nad zamianą ale nie chce mi się*sprzedawać i kupować znowu bo by się jeszcze okazało, że chwilę bym z piskiem opon pojezdził i by mi się znudziło a ile zachodu...
Dla nie też żadna radość. Choć powiem Wam że po ostatniej zimie i chemii na ulicach wyleczyłem się z pseudo chromów. Wżery że głowa mała :) pasta polerska i jazda
Dzis pokonałem 400 km za 68 zł (tzn.8,51 l LPG/100) pokazując paru niecierpliwym kredensom (jeden migajacy długimi z tyłu) że szybciutko moge przyspieszyc ze 100 na 140 zostawiając ich daleko z tyłu i nie jade specjalnie wolno żeby im tarasować drogę tylko jest jakiś powód (np. duzo nizsze ograniczenie predkości).
M.in. dlatego -tak, kupił bym to auto ponownie. No i ze do bagaznika wchodzi duzo czeskiego piwa ;-)
Ps. Nie tlumaczcie mi po co jest lewy pas bo i tak nim jade na granicy zdrowego rozsadku. To ze gowniarz w starym pudle z tylu go ma mniej nie oznacza ze mam jechac miedzy dostawczakami zwalniajacymi pod każdą górką.
jak dla mnie to ok
Jeździłeś tym samochodem? Tipo przy 120km/h również nie grzeszy ciszą.
Poprawiono wygląd, drobiazgi wieku dziecięcego. Poczytaj forum, zresztą miałem okazję kilkaset km przejechać wersją 2016 i 2018 ...
Niestety nie poprawili ergonomii, która leży i kwiczy w porównaniu do Fiata.
No nie jeździłem...wystarczyły mi oględziny "na żywo" w salonach Peugeot i Citroen.a jazdę próbną mi proponowano.No i na podstawie opinii użytkowników z forów i filmów z testami na Youtube to napisałem.
Ja jeździłem Pugiem 301 z silnikiem 115KM tego samego dnia, co zaliczyłem jadę próbna Tipkiem. Teoretycznie miał więcej mocy i był bardziej wyrywny niż Tipo, ale przy 5-biegowej skrzyni hałas był zdecydowanie większy, skrzynia jak dla mnie gorsza, jakość plastików, tapicerki zdecydowanie niższa, że o wyglądzie zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz nie wspomnę. A najbardziej to wqrwiał mnie licznik, który miał szybkę pod takim kątem, że przy w miarę wygodnym usadowieniu w fotelu nie widziałem licznika ze względu na odbicia światła w tej szybce. Nie wiem, jak to wygląda w C-Elysee po liftingu, z zewnątrz na pewno zmienił się na plus.
Ja negatywne opinie z sieci traktuje jako wskazówkę, ze sam musze zbadać dany temat osobiście, te opinie nie są takie miarodajne i są wykorzystywane do pozycjonowania lubhejtowania... marketing kozę wleźć wszędzie...
Tylko siedzialem ale to mi wystarczylo zeby uchwycic roznicę. Oszczednosci i uproszczenia konstrukcyjne wszedzie a nie jak w tipo gdzieniegdzie. Od wykladziny na podlodze przez przyciski szyb miedzy fotelami az do kiery regulowanej w jednej plaszczyznie. Sam dzwiek zamykanych drzwi każe zapytać czy jest tam choć kawałek maty antyrezonansowej. Silnik wolnossacy ale niegazowalny i fajansiarski design wnętrza bo zewnątrz całkiem OK.
No i mam... Wczoraj odebrałem z salonu Tipka. Dokładane czujniki parkowania w kolorze bez dopłaty. Założone bardzo ładnie i jak na razie działają bez zarzutu Auto z 2017 r Kolor niebieski ... Jazda powrotna ok 250 km. prędkość około 110 120 km/h starałem się nie przekraczać 3-3,5 tys obrotów. Wrażenia z jazdy jak na razie super. Żona po krótkiej jeździe stwierdziła, że jej również jeździ się dobrze pomimo gabarytów auta i widocznośći do tyłu. Jak na taki krótki okres użytkowania to kupiłbym ponownie za taką cenę.
Dzisaj ma tipo bo moja 500x jest rozwalona. Mam na testy ja chcaiełm kupić tipo w przyszłym roku automa i lpg. Dzisiaj jezdzę tipo POP 1.4 95KM fajne auto mi przy 200 cm jest dobrze za kierwonica. Ale po decyzji Fiata i zaprzestaniu zamówień na auta 2019 czyli koniec produkcji w tym roku , nawet jak bym kupił je dzisiaj dla zony to po 3-4 latach auto za 65 tysłz bedzie kosztowało 15-20 tyś .zł bedzie miał gigantyczna utrate wartości to samo było z faitem Linea
Po primo nie idzie przeczytać tyle byków. Sam je robie ale przynajmniej staram sie poprawiać. Po secundo pobozne zyczenia. 15-20 to ono bedzie kosztowac za 8-10 lat. Jesno z niemieckich pism oceniło tipo jako auto o najniższej utracie wartości wśród kompaktów. A żona ile ma wzrostu?
Albo podskoczą na cenie i będą kosztować jak DeLorean'y [emoji6]