Tak jest, jak również różne wersje HW.
To jest widok strony w wersji do druku
Dla porzadku dodam ze mam Tjeta z LPG ale trzy razy sie pytalem ktora centralke aktualizuja. Ospowiedz byla trzy razy ze sterownik silnika nie gazu. W ogole przed rozpoczeciem gosciu uprzedzil ze najpierw sprawdzi co ja tam mam i dopiero powie czy trzeba aktualizowac. Okazalo sie ze trzeba tzn. Wniosek taki ze oprogramowanie mialem starsze. Auto wyprodukowane pod koniec wrzesnia ale kiedy zaprogramowali sterownik nie wiadomo. Na razie po 30 km podtrzymuje co napisalem - jest roznica. Nie ma tego jebanego "przykucu" przy zmianie biegow. A jesli to placebo(bo ja slabej wiary jestem jesli chodzi o moc sprawcza ASO) i tylko rzucili na mnie urok to kij z tym wazne ze dziala ;-). Zobacze jutro na swiezo i dam znac.
Świetna wiadomość ale trzeba poczekać aż emocje opadną i w tedy bedzie pewność, że dziura znikła :food:
Czyli do tjet z lpg jest aktualizacja sortu do centralki od silnika? Dobrze rozumiem? Mój wyprodukowany w lipcu, nie czuje żadnego przykucu przy zmianie, może mam już nowy soft? Ciekawe... mogę to jakoś sam sprawdzić?
Można sprawdzić MES-em/AlfaOBD wersję SW i HW i wymienić się informacjami. Jeśli chodzi o ECU, to jeśli nie ma żadnych problemów, to lepiej nie aktualizować - takie jest moje zdanie.
No to po świętach trzeba kupić interfejs
Panowie bo się zgubiłem. Czego dotyczy owa aktualizacja i czy dotyczy sedanów?
Dokładnie dotyczy T-jeta z LPG co nie znaczy że do 95 KM czy normalnego T_jet jej nie ma. Warto popytać. Dziś znów trasa do roboty i efekt się utrzymuje zwłaszcza przy nizszych obrotach, jest tak bardziej "miękko" przy zmianie biegów.
Drodzy forumowicze. dziś od rana siedzę na telefonach do serwisów. Udało mi się dodzwonić do: GAM FIAT Długołęka, oraz ADF Auto-FCA we Wrocławiu. Nikt nic na temat dziury po miedzy I a II biegiem nie słyszał i nikt nic nie wie. Oczywiście bardzo serdecznie mnie zapraszają na jazdę próbną w celu ustalenia usterki, wtedy zastanowią się co z tym zrobić. Dzwoniłem też do swojego takiego małego serwisu w którym nabyłem tuptusia, i też o dziurze niewiele mogą poradzić. Natomiast u nich sprawę dziury pod kokpitem od strony pasażera załatwiłem od ręki bez kombinacji i marudzenia.....
nie wiem co o tym wszystkim myśleć..:dzialko:
Niestety nie. Gość z ASO nie był gadatliwy jak tam wlazłem to inny przypierdzielił się że pisze na drzwiach że nieupowaznionym wstep wzbroniony. Więc nie wiem jaki numer softu. Mege sprawdzić alfa obd ale nie wiem czy to ten sam nr.
Na zleceniu jest uzgodniony zakres naprawy "Sprawdzenie aktualizacji oprogramowania centralki sil."
oraz
naprawy wykonane przez serwis "Aktualizacja oprogramowania centralki silnika".
Po prostu podjedx i powiedz że chcesz zeby ci wgrali najnowsze oprogramowanie centralki silnika. A on sprawdzi jakie masz i czy to co maja oni jest nowsze.
W którym ASO robiłeś?
Żory. Chyba niedaleko od Cb
W sumie mam do nich 35 km, to może zamiast jechać do B-B przejadę się do Żor.
Najpierw sobie zadzwon. Umowilem sie na godzine i gitara.
Ja i tak muszę się umówić na serwis to może też do Żor zadzwonię i przy okazji sprawdzą w wolnossącym czy jest update :)