To jest widok strony w wersji do druku
-
A zapytam kolegów czy ktoś nauczył się rozmawiać z kobitką aby komendy rozumiała zawsze a nie trzeba wykłócać się haha ,nie kiedy przypomnę sobie że jest taki bajer i przy spokojnej drodze próbuję to ogarnąć ale to bardziej zabawa ,ale może ktoś wie jak rozmawiać
-
Babeczka z Android Auto całkiem kumata jest ;-)
-
To spróbuj powiedzieć jej aby ustawiła częstotliwość na rmf FM. Mówisz sto i dwa, sto przecinek dwa, sto kropka dwa, sto koma dwa a ona i tak zapodaje zadowolona z siebie 102... czuje się wtedy jak clarkson w topgear.
-
Babeczka z AA nie ma chyba nic do radia.
-
Cytat:
Napisał
otasz
Babeczka z AA nie ma chyba nic do radia.
Jak to nie? Siedzi w radiu, to co jej szkodzi ruszyć ręką i dostroić na ten RMF? :mrgreen:
-
Siedzi w telefonie i aktywuje się na hasło "OK Google", także radia raczej nie słucha. Chociaż niczego obciąć za to sobie nie dam, trzeba sprawdzić.
-
Z są czy bez spróbujcie powiedzieć babie by ustawiła to RMF FM .
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Kurde nie pomyślałem, w innych rejonach to radio nadaje na innej częstotliwości i nie sprawdzicie... w podlaskim to 100,2.
-
Cytat:
Napisał
tipomirek
A zapytam kolegów czy ktoś nauczył się rozmawiać z kobitką aby komendy rozumiała zawsze a nie trzeba wykłócać się haha ,nie kiedy przypomnę sobie że jest taki bajer i przy spokojnej drodze próbuję to ogarnąć ale to bardziej zabawa ,ale może ktoś wie jak rozmawiać
To dla tego, że niektórzy mają przysłowiowe blondynki :cool:
U mnie z tym dogadywaniem jest różnie. Czasami rozumie od razu a czasami trzeba z Kryśką długo dyskutować. żeby wykonała polecenie. W drugim przypadku pewnie jest winne napięcie przedmiesiączkowe Kryśki :lol:
-
:) u mnie jest tak ze...wsiadam przekrecam kluczyk i od razu mowi...witaj kochanie...zapnij pasy prosze...milego dnia zycze...przyjemnej podrozy...nie mow do mnie teraz... :) i co...??...mam swiety spokoj przez cala droge :)
-
A przy najprostrzym zestawie bluetooth (zakladalem w grande punto jakiegos sonyericsona) po wcisnieciu. Przycisku wybierania glosowego wlacza wybieranie glosowe google w sparowanym telefonie i nawija jakas kobita. Tym samym obsluguje wszystkie komendy glosowe dostepne dla google typu zadzwon do, napisz do, prowadz do...(po czym wyznacza trase i opowiada o niej ile km itp), jaka pogoda , wiekszosc definicji z wikipedii i wiele innych. Wszystko slychac z glosnikow auta itp. Dosc efektowne ;-). Ale rozumiem ze w tym przypadku to jakas inna pani? Sam zestaw to SE hcb 7 czy cos takiego.
-
Ja tam nie wożę żadnej baby w aucie i nie ma zamiaru się z nią droczyć wolę se sam poszukać/wybrać/zapisać hehehe;-)
-
Cytat:
Napisał
marx30
A przy najprostrzym zestawie bluetooth (zakladalem w grande punto jakiegos sonyericsona) po wcisnieciu. Przycisku wybierania glosowego wlacza wybieranie glosowe google w sparowanym telefonie i nawija jakas kobita. Tym samym obsluguje wszystkie komendy glosowe dostepne dla google typu zadzwon do, napisz do, prowadz do...(po czym wyznacza trase i opowiada o niej ile km itp), jaka pogoda , wiekszosc definicji z wikipedii i wiele innych. Wszystko slychac z glosnikow auta itp. Dosc efektowne ;-). Ale rozumiem ze w tym przypadku to jakas inna pani? Sam zestaw to SE hcb 7 czy cos takiego.
Dokładnie to samo jest w Android Auto, z tym że możemy albo wybrać przycisk wybierania głosowego i dopiero powiedzieć czego od niej chcemy, albo bez naciskania czegokolwiek powiedzieć komendę "OK Google" i dopiero wówczas zadać pytanie/wybrać polecenie.
Szczerze mówiąc to od początku jeżdżę z AA i nawet za bardzo nie wiem nic na temat obsługi zwykłego radia.
-
Czy w Android Auto asystenta głosowego można uruchomić przyciskiem na kierownicy, czy trzeba klikać na ekranie w ikonę mikrofonu?
-
U mnie przyciskiem na kierownicy nie da się uruchomić ...ale tak jak kolega Otasz napisał powyżej wystarczy powiedzieć "ok google" i ta komenda uruchamia rozpoznawanie mowy ....
-
U mnie przycisk z kierownicy działa z asystentem głosowym AA.
-
Otasz ...jaką masz wersję AA ?
-
Chodzi o aplikację w telefonie? Jeśli tak to 2.4.722904.
-
Cytat:
Napisał
otasz
Podłączyłem dziś po raz pierwszy AA. Ale zdecydowanie wolę Unconnect. Jak telefon mam podłącziny do USB to z automatu mi się włącza AA i żeby Unconnect wykrył telefon musżę odłączyć od USB. To mnie strasznie wnerwia, że nie ma możliwości wyłączenia AA bez odłączenia telefonu od USB (cały czas AA pracuje w tle i Unconnect krzyczy, że nie ma podłączoneo telefonu) albo ja nie wiem jak to zrobić.
-
Ja z kolei używam tylko AA, a Uconnect tylko sobie przejrzałem z grubsza. Piszę to na razie z pamięci, więc sprawdzę jeszcze jak będę gdzieś jechał. Jak jesteś w AA to klikasz w ikonę po prawej stronie i potwierdzasz, że chcesz wyjść do Uconnect. Jesteś teraz w normalnym menu "radia" i jeśli słuchałeś muzyki z AA to nadal ją tutaj słyszysz. Możesz normalnie klikać we wszystkie opcje Uconnecta, w tym (jeśli się nie mylę) możesz przełączyć się na normalne radio. AA widnieje wtedy w dolnym menu jako dodatkowa opcja wyboru. Nie wiem jak to wówczas jest z przychodzącymi połączeniami, ale nawet jeśli przyszło by ono na AA, to i tak możesz je normalnie odebrać?
-
Cytat:
Napisał
otasz
Ja mam wersję 2.7. ... hmm....