To uwzględnij jeszcze lokalizacje... w Beskidach i świętokrzyskim są najtańsze ubezpieczenia... tu jest naprawdę wiele czynników... za fiata tez wiele tu daje dodatkowy rabat...
To jest widok strony w wersji do druku
To uwzględnij jeszcze lokalizacje... w Beskidach i świętokrzyskim są najtańsze ubezpieczenia... tu jest naprawdę wiele czynników... za fiata tez wiele tu daje dodatkowy rabat...
Przechodziłem do nich z Generali gdzie na nowe auto miałem polisę dealera za ok 1600zł.
Przy okazji przeniosłem do nich też ubezpieczenie na życie i mieszkanie (obowiązkowe dla kredytu hipotecznego), więc się starali.
To jest jak z komórkami, nie zmieniasz sieci masz drogo. Bierzesz pakiet usług masz taniej.
W tym roku mam opcje 1300-1700zł za dwulatka z przebiegiem 49kkm (wszystkie wariant ASO, różnią się ofertą Assistance).
Jak kupie dam znać.
Poza tym to teraz na ich ocenę ryzyka (i cenę polisy) składa się setka zmiennych, wiec może ja mieszkam w tanim miejscu, gdzie nie kradną i nie ma wypadków, mam odpowiedni wiek, stan cywilny i ilość dzieci, markę i kolor samochodu i tak dalej.
Jak pisał Qvadrat, nie ma co porównywać cen polisy dla różnych danych wsadowych.
Edit: No i ubezpieczyłem. Wartość po 2 latach wg. PZU to 57475zł. Daje to utratę wartości po 2 latach trochę ponad 5tyś, wydaje się to aż nie realne. Za polisę z zakresem jak w zeszłym roku wyszło trochę poniżej 1400zl.
Wie ktoś dlaczego ubezpieczyciel nie pozwala mi wykupić ochrony zniżek OC i AC? To będzie 4 ubezpieczenie w tej samej firmie i multiagencji. 2 lata temu miałem zdarzenie drogowe gdzie byłem sprawcą. Tylko że w następnym ubexpieczeniu mogłem dodać ochronę zniżek, a teraz po roku już nie mogę, a żadnych przygód nie miałem.. w agencji gdy wybrali opcję ochrony to system im dalej nie chciał przeliczać, a gdy nie wybierali tej opcji to było ok..
W innych firmach ubezpieczeniowych składka jest o wiele większą. Tu place 2070 za wartość 34k.
Może taki myk,abyś nie uciekł to w pierwszym roku nic, a potem coś dowalą ? Szukaj gdzie indziej -fakt,że trzeba porównywać warunki,bo cena to pochodna
Tylko że w innych firmach ubezpieczeniowych składka o wiele wiele większa. Ubezpieczenie niby dobre, a do pełni szczęścia brakuje ochrony składek :/
Wiesz o tym, że ubezpieczenie ochrony składek działa jedynie w obrębie towarzystwa w którym masz ubezpieczenie. Jeśli zmienisz towarzystwo ubezpieczeniowe to będzie widoczna szkoda w UFG i cena w innym towarzystwie nieco podskoczy. Przynajmniej tak mi tłumaczył kiedyś pewien agent. W tym roku dostałem kalkulację z salonu na następny rok i po analizie kosztów wykupiłem polisę 700 zł taniej przez mubi, po zniżce (150)„konkursowej" wyszło mi 1400 za OC i AC, assistance, naprawa w ASO na oryginałach, wartość auta 62000. Oczywiście mam wszystkie zniżki za bezszkodowość.
Dzwoniłem do Compensa i zmieniły im się wytyczne i dlatego nie łapie się na ochronę zniżek :/