Czy kompresory wszystkich producentów do Tipo tak buczą ? Z tego co się zorientowałem robi je Nissens, Delphi, Mahle. Może któryś z nich ma akceptowalną kulturę pracy ?
To jest widok strony w wersji do druku
Czy kompresory wszystkich producentów do Tipo tak buczą ? Z tego co się zorientowałem robi je Nissens, Delphi, Mahle. Może któryś z nich ma akceptowalną kulturę pracy ?
Podobno Mahle tylko wyje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mój numer sprężarki to podobno 71797178 ktoś coś wie jaka to firma ?
Sprężarka regenerowana nie znam producenta
Witam wszystkich dzisiaj jestem po wymianie zaworu rozprężnego klimatyzacji i nadal jest głośno w aucie 3 tygodnie temu miałem wymienioną sprężarkę klimatyzacji i nic to nie dało serwis jest bezradny ale dzwoniłem na infolinię fiat na 338135510 i mają się tą sprawą zająć lecz proszę wszystkich właścicieli tipo którym klimatyzacja hałasuje żeby nie lekceważyli problemu tylko dzwonili na infolinię fiata na nr338135510 to może ogłoszą akcję serwisową bo oni nic nie wiedzą o problemie a problem jest duży z tego co czytałem na forum
Wczoraj napisałem e-mail do turbo kamery TVN i poradzili żeby składać reklamację na infolinię 338135510
Nic nie ogłoszą, w jakim świecie żyjesz? Kto się zgłosi, to na gwarancji zrobią, tak jak turbiny w MultiAir, gdzie o problemie bardzo dobrze wiedzą, a akcji brak, co wiąże się z wyskakiwaniem z mniejszych, bądź większych, cebulionów, bo zazwyczaj po gwarancji waste pada z pierwszych roczników 500X.
Ale nie możemy tego lekceważyć za dużo jest użytkowników którym klimatyzacja hałasuje jak wszyscy zaczniemy dzwonić i zgłaszać problem to może coś w końcu zrobią
Tak, przygotują odpowiednia regułke do odczytania przy zgłoszeniu telefonicznym... tyle to na pewno zrobią...
"... prosze podglosnic radio..." ;)
Jak nie znasz tematu to po co takie bzdury piszesz o radiu
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak tak będziemy podchodzić do sprawy to na pewno nic nie z tego nie będzie .Ale widzę że nie którym to nie przeszkadza i " jaja " sobie robią ale mi to przeszkadza i kupiłem auto z klimatyzacją po to żeby jej używać a nie po to żeby ją tylko mieć
Ja używam ciągle klimatyzacji, włączyłem ją po wyjeździe z salonu i chodzi do dziś. Nie wiem dokładnie o co chodzi z tą głośną pracą być może u mnie też głośno pracuje, mam automat ale widocznie nie zwracam na to uwagi. Nie wiem czy na pewno o to chodzi. Jesli tobie wymienili za zawór rozprężny i sprężarkę to jak myślisz w jaki sposób mogą dalej to naprawiac?
Nie wiem nie jestem mechanikiem ale coś muszą zrobić niech naprawiają do skutku. Na imfolini fiata powiedzieli że będą naprawić do skutku
A czy jest ktoś, komu drze ryja sprężarka w klimie automatycznej, czy same manuale?
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
U mnie automat ale 1.4tjet i cisza, byłem ostatnio na serwisie klimy poza ASO i gość nic nie wspominał żeby coś głośno pracowało a po 3 latach brakowało 40g czynnika.
Ja tak jak brylant, jak włączyłem przy odbiorze tak już 3 lata nie wyłączam...
Kibicuje wszystkim co klima hałasuje i trzymam kciuki, jestem sceptyczny ale chciałbym abyście oś ugrali... trzeba drążyć system to może kiedyś będzie łatwiej z czym innym...
No ja mam automat i hałasuje. Zmienili sprężarke i problem występuje. Co dziwne jak czynnik uzupełnią jest cisza.
Tak jak pisali poprzednicy są różni producenci sprężarki. Jedne hałasują inne nie.
Czy zgłaszać? Jasne. Jak zobaczycie stare moje posty to dzięki mnie część ludzi z forum dostała darmowe osłony pod schowkiem od strony pasażera. Nie było w moim tipo pomimo że miały być. Znalazłem na stronie Fiata odpowiednich kierowników dyrektorów i napisałem do nich email. I zrobili kampanie nawrotową.
Ale to było 3 lata temu około.
Gdzieś mam email do jednego z dyrektorów Fiat Poland.
Jakby ktoś chciał mogę przejrzeć stare wiadomości