jak do czerwonego wlazły to i do białego wejdą :)
To jest widok strony w wersji do druku
Miałem takie czarne na z zimówkami 15 i tez pasowały bez problemu. Trochę ciężkie w myciu dużo zakamarków w których zbiera się brud.
Teoretycznie tak :) allegro i innych sklepach są różne rozmiary- pytanie które kupić, może jakieś dystanse, na obrazku tego nie widać.
ja miałem podobne e golfie BBS RA 15 niestety ten wzór ciężko się myje :( Piętnastek nie widziałem może podobne były?
Ja tam chętnie bym sie na czarne zamienił ale szkoda mi inwestować kasy w takie szczegóły :) ;)
no i to MNIE się podoba Panie Słavvek
Hej, to mój pierwszy post na forum (poza powitalnią), więc jeszcze raz cześć wszystkim.
Kupiłem Tipo na fabrycznych stalówkach 15 z oponami letnimi, niemniej średnio to wygląda w tej konfiguracji. Szukam 16stek na zimę i 17 na lato. Czy ktoś z Was użytkuje, bądź najlepiej ma zdjęcie następujących modeli felg?
- ATT 15P
https://www.oponeo.pl/felga-aluminio...39-00#46742707
- ATT VP
https://www.oponeo.pl/felga-aluminio...39-00#49429059
Linki poglądowe co do wzoru felgi, nie żadna krypto reklama ;)
Skupiam się aktualnie na secie na zimę, czyli 16tki.
Bardziej podobają mi się te drugie (ATT VP), ale nie jestem przekonany do tego, czy w rozmiarze 16 ten wzór jakkolwiek leży, z racji dość specyficznego designu. W zdecydowanej większości podobne modele widzi się w felgach raczej około 18 cali (nie mówię akurat o Tipo), wtedy ładnie to się komponuje. Być może któryś z użytkowników forum posiada taką felgę w rozmiarze 16? Pierwsza opcja, czyli ATT 15P dobrze leży praktycznie w każdym rozmiarze, to dość popularny wzór.
Na lato prawdopodobnie wpadną MAK Torino Gun Metal, są dostępne w rozmiarze 17 cali, ale póki co to pieśń przyszłości.
https://www.oponeo.pl/felga-aluminio...39-00#48893969
Pozdrawiam, hej.
Finalnie zostały zakupione felgi ATT, ale w innym modelu - całe lakierowane, co w teorii ma być bardziej odpowiednie na okres zimowy.
Mówiąc szczerze wrażenia "takie sobie". Niby to szczegół, bo to tylko felgi, całość się przybrudzi i po temacie, ale niesmak pozostaje - w końcu to nowy produkt. Na każdej z felg jest wiele drobnych zanieczyszczeń (patrochów), które posiadały w trakcie lakierowania, jakby ktoś to malował w stodole. Struktura felgi posiada wiele różnych, dziwnych dołków, ciężko było to uchwycić aparatem.
Po montażu opon (Bridgestone) podczas wyważania dwa koła wyszły w miarę ok, dla dwóch potrzebna była optymalizacja, wisi na nich dość dużo ciężarków.
Całość jeszcze nie założona na samochód, zobaczymy czy nic nie będzie trzepać.
Załącznik 42280
Załącznik 42281
Załącznik 42282
Czyli masz tzw. dysonans po zakupowy..., a te różne dziwne dołki to może specjalne zdjęcie nadmiaru materiału w celu ich jakiegoś wyważenia, chociaż tutaj mam wątpliwości. Reklamować nie możesz?
Wygląda na ponowne przelakierowanie. Może się uszkodziły w transporcie i je odmalowali, chyba że używane :roll:
A może refurbished :-)
Oczywiście, że mogłem reklamować. Felgi nowe, zakupione w sklepie internetowym, niemniej w ostatnim czasie nie miałem głowy do pakowania, odsyłania i zabawy w poszukiwanie od nowa. Tak jakby nie ma tragedii, po prostu jestem niemiło zaskoczony wykończeniem, gdzie "w internetach" producent raczej zbierał same pozytywy. Mówimy o felgach nowych, gdzie raczej oczekuje się jakiegoś poziomu. Myślę, że większość przydomowych firm zajmujących się regeneracją felg wykończa produkty w lepszy sposób. Bardziej martwi mnie kwestia wyważenia, no ale zobaczymy po montażu na samochodzie.
Te dołki w materiale nie mogą być od wyważenia poprzez jego zebranie, nie wyobrażam sobie aby producent wpadł na tak genialny pomysł, żeby zrobić to w ten sposób - NA FRONCIE.
Czy felgi były ponownie lakierowane? Nie wiem, może i tak, ale to bardziej kwestia tego w jakich warunkach to ewentualnie było zrobione, niż samego faktu takiego zdarzenia. Nie ma szans, żeby w komorze tyle syfu nałapać.
Reasumując, w mojej ocenie jeśli chodzi o produkt fabrycznie nowy to wykończenie przeciętne, być może technicznie będą sprawować się dobrze (zobaczymy wkrótce). Nie ukrywam, że wybrałem tego producenta, ponieważ jest to firma z Polski.
Na chwile obecną, na lato poważnie rozważam kupno oryginałów z Fiata, ewentualnie może jakiś MAK. Ktoś ma, użytkuje, przyglądał się z bliska? :)
Mam okazję przytulić nowe ori felgi 18". Szukać od razu dobrego ortopedy czy da się w Tipo normalnie na tym jeździć?
No to felgi jadą. Tipo mam czarne z srebrnymi klamkami, mam nadzieję, że dobrze się wpasują.
Załącznik 42465
Wpasują się dobrze, tylko przy nich tarcza od hamulców swoim rozmiarem komicznie wygląda (jakby tylna ze starego gulfa):smile:
Oj tam, tarcza jest ok, to fela wygląda na 21". ;) Chyba muszę jeszcze zmienić znaczki na Dodge Neon, kupić złoty łańcuch i będę mógł zacząć rapować. :wrrrr: :mrgreen:
Zamówiłem te same felgi. Cena wydaje się bardzo ok, biorąc pod uwagę, że to OEM oraz że dobrze wyglądają. Trochę obawiam się też komfortu jazdy, u mnie przeskok będzie gigantyczny, fabrycznie letnie koła mam 15tki 😅.
Dobrze siadło. Jest twardziej, ale da się normalnie jeździć bez znajomości na ortopedii. ;)
Załącznik 42645
Załącznik 42646
Załącznik 42647
Śmiesznie tarcza hamulcowa wielkością wygląda przy tej feldze. :smile: