To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
jaszy
A na poważnie
Lejesz miód na moje serce, ja też mam dość samochodów, które wyglądają prawie jak nowe, a jednak nie są. Taki był cel pierwotny zakupu Fiata Tipo, żeby w końcu kupić coś, co na pewno nie jest ulepem, ani miną.
Nie zamierzam być kolejny raz łowcą okazji, w której Niemiec płakał jak sprzedawał.
-
Cytat:
Napisał
jaszy
Hehe, to zaczekaj do września i zamów z zastrzeżeniem, żeby był wyprodukowany od wtorku do czwartku
I jeszcze koniecznie nie podczas Ramadanu. Wtedy to już naprawdę najgorsze ulepy powstają :crazy:
-
Cytat:
Napisał
kjk
I jeszcze koniecznie nie podczas Ramadanu. Wtedy to już naprawdę najgorsze ulepy powstają
Całe szczęście nie wiem kiedy jest Ramadan (i nie chcę wiedzieć), natomiast ciekawi mnie ile by kosztowało i jak by się sprzedawało Tipo made in Poland.
-
Co do tego ramadanu to niektórzy tu straszyli, że są wtedy przestoje w fabrykach i że będą opóźnienia w produkcji i dostawach i już zacząłem myśleć, że tipka obejrzę najwcześniej we wrześniu, a wygląda na to, że mojego złożyli prawie w samym środku "świętego miesiąca" ;)
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Lejesz miód na moje serce, ja też mam dość samochodów, które wyglądają prawie jak nowe, a jednak nie są. Taki był cel pierwotny zakupu Fiata Tipo, żeby w końcu kupić coś, co na pewno nie jest ulepem, ani miną.
Nie zamierzam być kolejny raz łowcą okazji, w której Niemiec płakał jak sprzedawał.
Czyli źle kupowałeś samochody. Okazje , to rozchodzą się wśród osób z branży i nikt inny o nich nie wie. " Okazje" z internetu i ogłoszeń , to jest właśnie to na co dałeś się nabrać. Dobry , sprawdzony samochód , trzyma swoją cenę i nikt Ci prezentu nie zrobi. Ja od 2000 roku kupiłem z Włoch i z Niemiec , cztery samochody używane. Żaden nie starszy niż 2 lata , żaden nie był tanią okazją. Dzięki temu każdym z nich przejechałem kolejne 100000 km i nie miałem żadnych problemów.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Czyli źle kupowałeś samochody. Okazje , to rozchodzą się wśród osób z branży i nikt inny o nich nie wie. " Okazje" z internetu i ogłoszeń , to jest właśnie to na co dałeś się nabrać. Dobry , sprawdzony samochód , trzyma swoją cenę i nikt Ci prezentu nie zrobi. Ja od 2000 roku kupiłem z Włoch i z Niemiec , cztery samochody używane. Żaden nie starszy niż 2 lata , żaden nie był tanią okazją. Dzięki temu każdym z nich przejechałem kolejne 100000 km i nie miałem żadnych problemów.
Zapewne tak właśnie było, ale nigdy nie brałem najtańszych, tylko przeważnie ze środka cen używek. A i prawdę mówiąc ostatni samochód nie jest nieudanym zakupem, tyko raczej już się zestarzał i powoli wydatki zaczynają rosnąć.
Wysłane z mojego E6883 przy użyciu Tapatalka
-
5 załącznik(i)
Jak złożą tak będzie, najwyżej na gwarancji będą poprawiać. Ja czekałem na Tipo dokładnie 14 tygodni i jeden dzień. Odebrałem w środę w tym tygodniu.Załącznik 28419Załącznik 28420Załącznik 28421Załącznik 28422
Załącznik 28423
-
Cytat:
Napisał
lukas_kamienna
Powiedz mi zmieścili się w czasie który wyznaczają podczas podpisywania umowy zamówienia?
Pytam bo ...mam taka informację ze za każdy dzień powyżej terminu ustalonego na 3m schodzą z ceny 1%...
A jak widzę u Ciebie ten termin został przekroczony. Miałeś też taki coś w umowie?
-
Mi sprzedawca powiedział że czas oczekiwania to około 14-naście tygodni. Na umowie miaĺem napisane " niezobowiązujący termin dostawy sierpień " a umowę podpisywałem 13-tego marca tego roku. Tak się zabezpieczają w DE.
-
TIPO SW 1.4 LPG LOUNGE zamówiony 28.04.2017 produkcja ustalona na 22 tydzień
wczoraj dzwoniłem do sprzedawcy i niestety nie ma żadnej informacji dla mnie ;/
-
Cytat:
Napisał
Pietro
TIPO SW 1.4 LPG LOUNGE zamówiony 28.04.2017 produkcja ustalona na 22 tydzień
wczoraj dzwoniłem do sprzedawcy i niestety nie ma żadnej informacji dla mnie ;/
To dziwne , pewnie dealer późno przekazał temat do działu logistyki FCA. Ja zamawiałem tego samego dnia i mój został wyprodukowany w 23 tygodniu , czyli będzie w W-wie pewnie koło połowy lipca.
-
ja zamówiony tego samego dnia też mam informację że został już wyprodukowany. Sprzedawca mówił że wysłał zamówienie jeszcze w kwietniu.
-
ja zamawiałem 24.04 i już wiem że w 24 tygodniu auto zostało oficjalnie wprowadzone do sytemu czyli stoi w fabryce na parkingu (Turcja) i czeka na transport do polski
-
Auto zamówione 13.05 wczoraj informacja od dealera że już zmierza do kraju :)
-
Auto zamówione 17.05, skierowane do produkcji w 24. tygodniu. Wczoraj dostałem informację, że do ostatniego czwartku (15.06) nie został jeszcze wyprodukowany. Jutro mają dojść raporty z reszty tygodnia, czekam na dobre wieści ;)
-
1redzi zamawiałeś sw?
Wysłane z mojego IdeaTab S6000-H przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
macsss
1redzi zamawiałeś sw?
Wysłane z mojego IdeaTab S6000-H przy użyciu Tapatalka
Tak SW 1.4 120km z gazem fabrycznym + pare dodatków
-
To bardzo szybko szczególnie że słyszymy czasy około 2.5miesiąca
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
macsss
To bardzo szybko szczególnie że słyszymy czasy około 2.5miesiąca
Tak tylko dolicz do tego ok 3-4 tyg aż tu "dojedzie" +papierologia
Wiec tak czy siak 2miechy czekania ogólnie termin wstepny na12 sierpnia dostałem przy zamówieniu ale licze że do urlopu 15.07 się wyrobia😁
-
Nie chcę być złym prorokiem , ale myślę , że się nie wyrobią.