To jest widok strony w wersji do druku
-
W sobote jechalem z bydgoszczy do sopotu wzdluz budowy S5, stalem na postoju a na przeciwko z lewej strony na budowanej drodze zakopal sie SUV Tucson , podjechala panda 4x4 , linka i wyciaganie. Nie dala rady ale kawal drogi po piachu jechala a SUV sie zakopal :D
-
-
Cytat:
Napisał
marx30
O wyzszosci swiąt juz było.
No to jeszcze z innej beczki. Przy okazji serwisu pooglądałem sobie auta w salonie. Przymierzyłem się do Giulietty. Klasa cokolwiek wyższa niż tipo i nie ma z tym co dyskutować. Jednak w środku naprawdę nie ma szału, przynajmniej w wersji, którą widziałem. Plastiki bez rewelacji, parę detali (klamki, jakiś pstryczek) identycznych jak w tipo, taka sama sztuczna świnia na kierownicy, dźwignia regulacji kierownicy dość trudna do wymacania. Dopiero Giulia wygląda zdecydowanie mniej budżetowo, ale to już zupełnie inna półka cenowa...
-
Cytat:
Napisał
kjk
Przymierzyłem się do Giulietty. Klasa cokolwiek wyższa niż tipo i nie ma z tym co dyskutować. Jednak w środku naprawdę nie ma szału, przynajmniej w wersji, którą widziałem. Plastiki bez rewelacji, parę detali (klamki, jakiś pstryczek) identycznych jak w tipo, taka sama sztuczna świnia na kierownicy, dźwignia regulacji kierownicy dość trudna do wymacania. Dopiero Giulia wygląda zdecydowanie mniej budżetowo, ale to już zupełnie inna półka cenowa...
No chłodno patrząc giulietta nie jest warta więcej niż tipo (porównując wersje z analogicznym napędem) i tipo jest praktyczniejsze.
Ma tak samo twarde plastiki na drzwiach a w odróżnieniu od tipo nawet twardy kokpit u góry poza niewielką wstawką, mniej praktyczne wnetrze itp.
Ale ma to "coś" i jako długoletni ujeżdzacz alfy no nie mogę sie przekonać do np. zegarów w tipo z tą chujową podziałką i cyframi od zewnątrz, profilu siedzeń jak dla dziadka z nadwagą i paru innych drobiazgów. Tak, drobiazgów które w tipo świadomie zaprojektowane są dla "nijakiego" klienta podobnie jak golf itp.
-
Ja jak zobaczylem w Jeepie Compas podobna koerownice jak w Tipo jesli chodzi o oslone poduszki (IMO najbrzydszy element Tipo) to dramat ze to FCA do wszystkiego wsadza
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Ja jak zobaczylem w Jeepie Compas podobna koerownice jak w Tipo jesli chodzi o oslone poduszki (IMO najbrzydszy element Tipo) to dramat ze to FCA do wszystkiego wsadza
Dodge Charger również ma tę samą kierownicę co tipo :-)
-
Ten https://www.otomoto.pl/oferta/dodge-...olx#xtor=SEC-8 to chyba nawet ładniejszy od białego Tipo w sedanie. Ładne te chargery.
-
Cytat:
Napisał
TipoSedan
Ładne te chargery.
Ładne.
Tylko zera w cenie sie nie zgadzają :tongue
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
ata
Ładne.
Tylko zera w cenie sie nie zgadzają :tongue
U nas faktycznie, ale to w dużym stopniu kwestia cła, akcyzy itp. Poza tym, ten z linka powyżej to dość wypasiona wersja. Poszukajcie sobie ile kosztuje taki Charger w wersji "tipo", z malutkim 300-konnym silniczkiem w Stanach. Albo lepiej nie szukajcie, bo smutno wam się zrobi :wink: W każdym razie to nie są drogie samochody, a w relacji do tamtejszych zarobków, można powiedzieć, że budżetowe....
Albo będę wredny. Na obrazku Charger w wersji "tipo". Niektórzy tutaj za swojego Tipo zapłacili podobną cenę i uważają, że nie przepłacili :-P
Załącznik 33929
-
Cytat:
Napisał
kjk
W każdym razie to nie są drogie samochody, a w relacji do tamtejszych zarobków, można powiedzieć, że budżetowe....
Budżetowe zaczynają się od $10000. Dobra! przesadzam!! do 15-17 tys są wynalazki których normalni ludzie nie kupują (rynek samochodów używanych jest ogromny).
https://20somethingfinance.com/cheapest-new-cars/
(do podanej ceny trzeba doliczyć podatki i "opłaty dealerskie", zależnie od stanu są to różne kwoty)
Cytat:
Napisał
kjk
Na obrazku Charger w wersji "tipo".
Charger w wersji "bieda edyszyn" nie jest popularny, z powodu takiego że silniczek w nim montowany jest taki sobie. Oraz z powodu ogromnej utraty wartości po dwóch latach (logiczne, skoro nikt nie chce nowego, to używane też nie znajdują kupca za duże pieniądze).
Takie coś to się kupuje dziecku żeby się nie wstydziło jeździć do szkoły (bo to nadal Charger).
Cytat:
Napisał
kjk
Niektórzy tutaj za swojego Tipo zapłacili podobną cenę i uważają, że nie przepłacili
Cytat:
Napisał
kjk
ale to w dużym stopniu kwestia cła, akcyzy itp
No właśnie, skoro nie da się kupić nic porządnego w takiej cenie to pozostaje cieszyć się tym co mamy.
-
Ja też będąc na przeglądzie poszedłem do salonu pomacać trochę inne samochody. Stała tam piękna Giulietta z 1.4 150KM w ślicznym niebieskim kolorze za całkiem spoko cenę 75 tyś. Jak siadłem do środka, to czar już zaczynał pryskać, za bardzo jakościowo przypominała mi Bravo i na dodatek ta ciasnota, która jest dla mnie nie do przyjęcia mając Tipo.
-
Cytat:
Napisał
ata
Charger w wersji "bieda edyszyn" nie jest popularny, z powodu takiego że silniczek w nim montowany jest taki sobie.
Jasne, ma swoje wady, tak jak i nasze fiaty. Ale za to ma prawie 300KM, 8-biegowy automat, 6 cylindrów, słuszne rozmiary i jak na amerykańskie warunki, nie jest drogi. Zaryzykuję też tezę, że ludzie, którzy u nas kupili tipo-tipo, gdyby żyli w Stanach, prawdopodobnie mogliby sobie pozwolić na takiego bieda-Chargera bez istotnego uszczerbku dla domowego budżetu.
Cytat:
Napisał
kartonik
Jak siadłem do środka, to czar już zaczynał pryskać,
No to widzę, że wrażenia zbieżne z moimi.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Ja też będąc na przeglądzie poszedłem do salonu pomacać trochę inne samochody. Stała tam piękna Giulietta z 1.4 150KM w ślicznym niebieskim kolorze za całkiem spoko cenę 75 tyś. Jak siadłem do środka, to czar już zaczynał pryskać, za bardzo jakościowo przypominała mi Bravo i na dodatek ta ciasnota, która jest dla mnie nie do przyjęcia mając Tipo.
Bravo 2? Akurat Bravo 2 jak na swoj rocznik w klasie ma jedno z lepszych wnetrz (dynamic) porownaj sobie bravo 2007 z astra ten sam rocznik. W giulettcie tez siedzialem i wg mnie wnetrze spoko.
Kazdy ma swoj gust.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
W giulettcie tez siedzialem i wg mnie wnetrze spoko.
Ja nie twierdzę, że jest nieestetyczne. Zaprojektowane jest całkiem fajnie. Natomiast plastiki nie odbiegają od tego co mamy w tipkach. Plastik na drzwiach od środka, plastikowa "skóra" na kierownicy sprawiają wrażenie identycznych materiałów jak w plebejskim fiacie. Niektóre elementy są ewidentnie te same (np. klamki wewnątrz). Schowek na desce rozdzielczej zamyka się trochę jak chińska mydelniczka ;-)
-
Jeszcze się sprzedaje...indywidualni 626 szt.,a firmy 366 szt.(razem 992 szt.) i ogółem 7 miejsce...hy,hy,hy.....
https://www.motofakty.pl/artykul/spr...ja-polacy.html
-
Najlepszy stosunek ceny do jakosci.
-
Ostatnio był artykuł na interii o dobrej sprzedaży tipo. Niektrzy Ludzie komentujący byli bardzo rozemocjonowani. Trochę skodziarzy piszący że "zmulone tipo to złom" że skoda świetnie się sprzedaje; o "świetnych" silnikach 1.0 tsi itd ;) i tak - tamci na nas, a my na nich ;p dyskusja jak pod politycznym artykułem ;)
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
Ostatnio był artykuł na interii o dobrej sprzedaży tipo. Niektrzy Ludzie komentujący byli bardzo rozemocjonowani. Trochę skodziarzy piszący że "zmulone tipo to złom" że skoda świetnie się sprzedaje; o "świetnych" silnikach 1.0 tsi itd ;) i tak - tamci na nas, a my na nich ;p dyskusja jak pod politycznym artykułem ;)
:) czytalem ten artykul...a w komantarzach Rapida do Tipo porownywali...no jak mozna...??... :) :) :)...no nie mozna bo Tipo to inna bajka...ta dobra bajka... :) :) :)
-
Akurat pojawił się artykuł na WP o Rapidzie....można powiedzieć "czeska taczka":smile:
https://autokult.pl/33045,uzywana-ko...ania-jak-fabia
-