To jest widok strony w wersji do druku
-
Zobaczymy jak będzie z wtryskiwaczami MED, w Landi Renzo. Kiedyś były niezniszczalne, teraz ludzie narzekają, że potrafią po kilkunastu tysiącach padać. Na forum skody dużo ludzi pisze, że Skoda (w zestawach montowanych u dilera) odmawiał wymiany wtryskiwaczy zaraz po gwarancji pomimo niewielkiego przebiegu, ale autoryzowane serwisy Landi Renzo wymieniały bez problemu.
-
Tak wiem ze Landi Renzo w fabryce ale ja w sedanie mam Tartarini z ASO. Tu kolega pisze ze w fabrycznym tez musi wkręcać stad pytanie o krótsza przejsciowke
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Tak wiem ze Landi Renzo w fabryce ale ja w sedanie mam Tartarini z ASO. Tu kolega pisze ze w fabrycznym tez musi wkręcać stad pytanie o krótsza przejsciowke
ja mam fabryczny LPG i trzeba wkręcać długą - nie mam krótkiej przejściówki więc nawet nie sprawdzę - proponuję podjechać do jakiegoś salonu z krótszą i zobaczyć czy pasuje:) Mi tam wkręcanie dłuższej (swoją drogą przejściówka jest w dedykowanym gustownym woreczku) zupełnie nie przeszkadza.
-
dopiero dwa razy tankowalem lpg do sedana i raczej ta krótsza byłaby za krótka.
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
dopiero dwa razy tankowalem lpg do sedana i raczej ta krótsza byłaby za krótka.
witam, jaki masz silnik? zadowolony jesteś z lpg?
-
Zwykły 1,4 95KM. Jeżdżę dopiero ze dwa tygodnie. Instalacja tartarini. Pali 8L gazu. Ogólnie jest raczej ok.
-
Dzisiaj tankowałem gaz do Tartarini. Nie da się raczej zamienić na ten krótki bo ten dłuższy adapter jest w sam raz jesli chodzi o długość i nie ma co kombinować bo wkręca sie szybko
-
A nie jest tak, że jak wkręcisz krótszą to raz: nie zatankujesz Pb i i tak będziesz musiał wykręcić, dwa: nie zamkniesz klapki zasłaniającej wlew - konflikt adapter lpg <-> korek wlewu Pb pod klapką.
-
Moglbym odpowiedziec na te pytania jakbym mial krotki adapter ale ze nie mam bede uzywal dlugiego ;)
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
Zwykły 1,4 95KM. Jeżdżę dopiero ze dwa tygodnie. Instalacja tartarini. Pali 8L gazu. Ogólnie jest raczej ok.
a jak z wyprzedzaniem , przymulony jest tak jak niektórzy mówią czy daje radę?
-
Daje rade tylko trzeba kręcić kupujac 1.4 nie spodziewaj sie cudów ale 2 tiry na raz musnalem kilka razy ☺
-
Jest przymulony. Dla mnie to nie problem bo wiedziałem co biorę.
-
Takie tipo LPG przyjeżdża już z zamontowaną instalacją z fabryki? Jakie tam są podzespoły? Wtryski reduktor butla?
-
Witam
A ja zamówiłem HB Longue z LPG 17 lipca ma być wyprodukowany w ostatnim tygodniu wrzesnia
Ile się czeka na odbiór już po wyprodukowaniu?
-
u mnie 5 tygodni (zamówienie 15 maja, wyprodukowany 28 czerwca, u dealera 1 sierpnia, odbiór 4 sierpnia)
-
Temat sie urwał. Może ktoś z posiadaczy hb 120km lpg sie pochwali jak sie sprawuje? Ile pali, jaka temperatura przełączania na lpg, czy wskaźnik gazu działa poprawnie, czy nie szarpie podczas przełączania na gaz, ile litrow wchodzi do butli, czy udało wam się w bagażniku przymocowac w jakis sposób dojazdowke, lub koło zapasowe, żeby nie latało po calej skrzyni ? Ogólnie jak sie sprawuje przez ten krotki czas tipek 120km z lpg, czy macie jakieś problemy technicznie, czy jak na razie wszystko w porządku?
-
Cytat:
Napisał
Szymon1988
Temat sie urwał. Może ktoś z posiadaczy hb 120km lpg sie pochwali jak sie sprawuje? Ile pali, jaka temperatura przełączania na lpg, czy wskaźnik gazu działa poprawnie, czy nie szarpie podczas przełączania na gaz, ile litrow wchodzi do butli, czy udało wam się w bagażniku przymocowac w jakis sposób dojazdowke, lub koło zapasowe, żeby nie latało po calej skrzyni ? Ogólnie jak sie sprawuje przez ten krotki czas tipek 120km z lpg, czy macie jakieś problemy technicznie, czy jak na razie wszystko w porządku?
Ja ci wszystko opowiem, tylko muszą papiery dojść do rejestracji, i wtedy jazda :-))))
-
Pali dużo gazu. Wchodzi ok 44 litry. Przełącza sie niezauważalnie. Szybko sie nagrzewa. Po chłodnej nocy przełącza sie po 2-3km, jak ciepły to niemal od razu. Co do reszty to ja mam kombi.
-
Dużo, znaczy ile dokładnie, jakie wyniki w miescie, na trasie ? Po chłodnej nocy po 2-3km ? Z tego co się orientuję to 1,4 t-jet z lpg wyszedł w tym roku, tak że w najchłodniejszą noc w tym okresie było może min kilka stopni. Obecnie moja astra w okresie zimowym przy -15 przechodziła na gaz po 2-3 km. To ciekawe ile km w zimę będzie potrzebował tipek.
-
No i tjet szybko sie grzeje i po 2-3 km na gaz przechodzi a jak ciepły to niemal od razu o odpaleniu. Co do spalania to mam niemiarodajne zużycie. Z czasem dokładniej sprawdzę.