To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
giannini
Tak tylko dla uzupełnienia , strona 11 karty gwarancyjnej. Szczególnie ostatnie trzy litery z cytatu:
"Gwarancja nie obejmuje wymiany lub uzupełnienia oleju
i płynów eksploatacyjnych oraz wymiany elementów zu-
żytych w toku eksploatacji zgodnej z Instrukcją Obsługi
Pojazdu, gdy zużycie nie wynika z wad fizycznych rzeczy.
Dotyczy to przede wszystkim takich elementów jak: świe-
ce zapłonowe, świece żarowe, filtry, paski urządzeń po-
mocniczych/ napędu, sprzęgło, tarcze i klocki hamulcowe,
szczęki i bębny hamulców tylnych, amortyzatory, bez-
pieczniki, lampy, pióra wycieraczek szyby przedniej i tylnej,
itd."
Ok zwracam honor - moja wina bo pytając w torino nie sprecyzowałem szczegółów - ale wydaje mi się ,że podany przebieg 40kkm od którego chcą nas olać to trochę mało ,zeby wymianę np amortyzatora podciągnąć jako element zużyty w toku bieżącej eksploatacji a nie wadę fizyczną - u mnie póki co z Tipo wszystko OK przebieg 40100km i niecałe trzy miesiące do końca gwarancji
-
ok to inaczej
gwarancja obejmuje elementy zawieszenia do 40k w auto-resie w Rzeszowie.
w innych miastach to może być nieznacznie inny próg - jaki dokładnie każdy musi sprawdzić sam
-
A ja myśle, ze w auto resie ułatwili sobie życie i zamiast szukać przyczyny awarii elementów zawieszenia czy to wada fabryczna czy zużycie to zrobili przebieg graniczny i poniżej gwarancja a powyżej nie... proste... :-)
-
Cytat:
Napisał mfighter
ok to inaczej
gwarancja obejmuje elementy zawieszenia do 40k w auto-resie w Rzeszowie.
w innych miastach to może być nieznacznie inny próg - jaki dokładnie każdy musi sprawdzić sam
Piszesz poważnie czy sobie żartujesz? Gwarantem jest FCA i obowiązują zapisy, które mamy w książce gwarancyjnej.
-
Kurła, to nie moje słowa!
-
Powstał jakiś błąd na stronie.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Kurła, to nie moje słowa!
Sorry. Już poprawiłem. Silnik forum czasem głupieje i robi takie wrzutki.
-
Wiem i zazwyczaj olewam chyba ze tak jak w tym przypadku w ogóle nie zgadzam się z cytowanym fragmentem, wtedy lamentuje ;-)
-
Cytat:
Napisał
kjk
Piszesz poważnie czy sobie żartujesz? Gwarantem jest FCA i obowiązują zapisy, które mamy w książce gwarancyjnej.
piszę poważnie.
taką dostałem informacje przy zgłaszaniu stuków z zawieszenia przy ok 60k
-
Cytat:
Napisał
firemanek
u mnie stuki lewy przód podczas przyspieszania-zwalniania, kręcenia kierownicą, od jakiegoś tysiąca km, a przebieg 9 tyś. :-)))))
zatarty łącznik stabilizatora- wymieniono
-
Kurcze coś mi stuka z przodu jakby dobił do końca amor na tych wąskich plastikowych policjantach. Wyczytałem tu różne rzeczy. Czy u kogoś przy takich objawach ustało po wizycie w ASO i wymianie, łącznika, końcówki czy czego tam jeszcze?
-
Cytat:
Napisał
andijaw
Kurcze coś mi stuka z przodu jakby dobił do końca amor na tych wąskich plastikowych policjantach. Wyczytałem tu różne rzeczy. Czy u kogoś przy takich objawach ustało po wizycie w ASO i wymianie, łącznika, końcówki czy czego tam jeszcze?
U mnie też raz na jakiś czas pojawia się stuk raz z lewej raz z prawej strony. Zgłaszałem w zeszła zimę ale nic nie znaleźli teraz jadę ponownie może już coś wyszło. Szczególnie kiedy jest wilgotno.
-
Mi zaczęło teraz przy przebiegu 5000 km. Przynajmniej wcześniej nie wychwyciłem. Będę obserwował, jak pojadę na wieś to się położę coś poszarpię.
-
Cytat:
Napisał
andijaw
Mi zaczęło teraz przy przebiegu 5000 km. Przynajmniej wcześniej nie wychwyciłem. Będę obserwował, jak pojadę na wieś to się położę coś poszarpię.
Proponuje się położyć i poszarpać za łączniki - u mnie lewy stukał po 3kkm a objawiało się to głownie stuknięciem przy szarpaniu kierownicą i nieraz właśnie puknięcie jak przez próg zwalniający przejeżdżałem... jakąś słabą partie mieli chyba na początku produkcji 2018r...
-
U mnie to jest łupnięcie na policjancie, ale z 30 km/h jak mniej to nic. W innych przypadkach nic nie słychać...
-
No jak przez policjanta przejeżdża się z taką prędkością to nie ma co się dziwić że zawieszenie będzie stukać. Tipo to nie Skoda Octavia która zniesie wszystko
-
To znaczy wam też stuka? Z tyłu nic, z przodu jakby w momencie zjazdu z policjanta, nie najazdu. Ograniczenie do 30 i policjant musi być plastikowy, nie taki z kostki.
-
tak poza tematem - przy 60k poszły mi gumy tłumika przy ok 70-80k łączniki stabilizatorów przy 90k poduszka skrzyni biegów, przy 100k poduszki silnika.
Pisze żebyście wiedzieli czego się spodziewać do wymiany przy jakim przebiegu.
Jeżdżę 90% miasto
-
Dzięki za takie przydatne informacje:smile:
-
Taxi albo firmowe i do tego złe wciskany gaz pewnie był, krzywo, tak? :-)
A tak na poważnie dobrze wiedzieć :-)