Ja przeszedłem na Motula bo chłopaki z forum punto go chwalą do silnika 1.4 95KM.
To jest widok strony w wersji do druku
Ja przeszedłem na Motula bo chłopaki z forum punto go chwalą do silnika 1.4 95KM.
Pytanie do osób z fabrycznym gazem ( nie mylić z montowanym w ASO ) ;)
Wg instrukcji pierwszy serwis gazu jest przy 30k km. Nic tez nie ma o dodatkowej regulacji przy 1500km. Dealer tez nic o tym nie mówił. Książka serwisowa jest jedna. Tez tak macie?
Sent from my iPhone using Tapatalk
instrukcja obsługi mówi jasno pierwszy przegląd przy 15tys z wymianą oleju, a przy 30tyś z wymianą świec.
czytać szukać nikomu nie zabroniono: http://aftersales.fiat.com/elum/Mode...part_number=#1
strona 189/190
Tak na pierwszym przeglądzie zalałem w ASO Motula.
tak, w rozpisce przeglądowej w my fiat na stronie www jest regulacja gazu przy 30000km. I co ciekawe, co 15000km wymiana płynu hamulcowego... tylko czemu tak często ten płyn?
Czy jak się pojedzie na serwis np po 15 tys km to na stronie myfiat po zalogowaniu się widać jakieś info o odbytym serwisie, czy tam tylko jest info o jakiś kampaniach serwisowych i ogólne info o tym co się na serwisie robi ?
W Myfiat nie ma nic co jest związane z serwisem. Sam musisz wpisać co robiłeś i kiedy. Ale info o kampaniach jest. Nawet licznik km sam musisz aktualizować ;)
120pln za przegląd to cena za to że samochód wjedzie i wyjedzie i zajrza pod maskę. 480pln to z wymiana filtrów i oleju. De facto usłyszałem w serwisie że wymiana oleju nie jest konieczna. Ale ja postanowiłem wymienić. Jeszcze 2k i pierwszy przegląd
Dzięki za info - na Ciebie zawsze można liczyć :-)
Nie ma sprawy. Do usług
Ja płaciłem ostatnio za przegląd po 15000 - 460 pln (na czesci kupione u nich podczas przeglądu miałem 5 % rabat na fakturce), ale w tej cenie brak kosztów oleju (miałem własny, gdyż wcześniej kupiłem 5 litrów na dolewki , miałem wymianę i jeszcze litr został), do tego zażyczyłem sobie osobno wymianę filtru kabinowego (z zaznaczeniem, że nie życzę sobie przedmuchiwania itp) i ozonowanie klimy i gruntowne profilaktyczne czyszczenie tego co się da, gdyż mam w rodzinie osoby z astmą i dla mnie jest to bardzo ważne. Dostałem na ten czas auto zastępcze jeepa renegade z przebiegiem 3 tys km i odebrałem autko umyte i wyczyszczone...jak za 460 pln to w porównaniu do skody/vw czy seata to moim zdaniem jest to bardzo przystępna cena.
Mało tego zaznaczyłem przy zadawaniu auta, że jestem pedantem i że auto dokładnie sprawdzę przy odbiorze i tak też zrobiłem, nawet kładłem się pod auto czy czasem nic nie uszkodzili podstawiając łapy podnośników itp.
Jestem zadowolony i polecam serwis w Poznaniu na Wojciechowksiego.
hey,
Jestem już po. I wygląda tak przegląd lpg 125zl, przegląd po 15000 km 150 zl, wymiana filtra fazy lotnej (wkład) 31 zl suma 313 zl. cena przeglądu po 15000 bilex lodz. Pzdr.
Oleju i filtra nie wymieniałeś?
Jeśli nie wymieniono fi;tra oleju i samego oleju- to błąd.. Przy tym przebiegu należy to bezwzględnie to wykonać......
Nowe auto- silnik się dociera, lub układa jak kto woli, więc dajmy mu świeże papu, bez opiłków i innych wytrąceń powstających w pierwszej fazie jego działania na tym świecie......
Ja wymieniłem olej tak jak pisałem wyżej po 15 tys km (wymianę po około 2 tys uważam za nadmiar gotówki...), ale tak to olej i filtry tak jak koledzy powyżej wspominają to wypadałoby wymienić przy tych 15k.
Gdy jest to auto flotowe to wiadomo, że firma tnie koszty, ale potem zbywa auto po kilku latach i ma to gdzieś, lecz jeśli auto ma nam służyć to te parę PLN można wydać moim zdaniem i ja na niczym nie oszczędzałem przy przeglądzie, a o te part zł nie zbiednieje.
Silnik 1.4 z LPG przeglad przy 15tys: 1.przeglad(wymiana oleju i filtrow,
2.przeglad gazu ,
3.czyszczenie klimy,
4. litr oleju shell sami taki zaproponowali
koszt 611zl
Dzwoniłem dzisiaj do Automobile Torino Lublin w sprawie przeglądu po 15000 koszt ok 1000 zł i jedna rzecz nie daje mi spokoju, podobno przy fabrycznym LPG obowiązkowa jest wymiana świec zapłonowych, przewertowałem instrukcję i tam jest ale po 30000 km. może ktoś wie coś na ten temat.
Zmień serwis - popytaj w innych serwisach fiata, bo każdy na forum płaci około 500 pln a Ty masz płacić 2x tyle?
Mi w konrysie w Białymstoku tez zaśpiewali za ten przegląd 1000zl. W instrukcji napisane, ze co 15000 wymieniać plyn hamulcowy, świece bym moze i zrozumiał ale plyn? Zawsze byl co 2 lata...