CZERNIDŁO DO ZDERZAKĂW 100ML BIOLINE (5738935133) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - najlepszy ze znanych mi specyfików, kosztuje grosze i jest dostępny również pod innymi markami w marketach. Wystarcza na dość długo.
To jest widok strony w wersji do druku
CZERNIDŁO DO ZDERZAKĂW 100ML BIOLINE (5738935133) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - najlepszy ze znanych mi specyfików, kosztuje grosze i jest dostępny również pod innymi markami w marketach. Wystarcza na dość długo.
Zapewne taka jaką ja mam:
Załącznik 25977Załącznik 25978
no i powodzenia w rozbebeszaniu 4 drzwi w celu wymiany kalmek... Pomijając już fakt że rozbierasz fabrycznie zmontowane drzwi (cztery sztuki) i składasz z powrotem... Powodzenia ci życzę że uda ci się to zrobić tak że nic nie będzie trzeszczeć i skrzypieć później....
W teorii to wszystko brzmi banalnie "a weźmiesz se kupisz se i se wymienisz" - ta jasne.... Pomijając nawet to całe powyższe to ja za cholere bym na to nawet czasu nie znalazł i nie miał bym go nawet ochoty szukać.... Idę o zakład że za parę lat zmienisz podejście i zaakceptujesz szpetne przebarwione plastiki.
Oczywiście że czernidła są, sam używałem, ale po paru latach taki plastik wygląda po prostu źle i tyle.
z innej beczki - ktoś się wybiera na nakładanie ceramiki na karoserię? Zachar zrobił ostatnio "product placement" na swoim kanale YT, cena ponoć 1000zł w górę... Szczerze mówiąc to bym do 1500zł wydał na 7 letnią ochronę lakieru który jest tak kiepski w dzisiejszych samochodach... Ktoś się z was zdecydował albo ma zamiar?
Robiłem to w Fiacie Brava i robiłem to w Lancii Lybra. W Brawie wymieniałem klamki a w Lancii plastiki w mechanizmach szyb! Za każdym razem zadbałem żeby wymienić spinki zapinki i podkładki na fabrycznie nowe! Nigdy nic nie urwałem ani nie złamałem i absolutnie nic nie trzeszczało zgrzytało i nie ciekło! Skoro coś można złożyć to można i rozłożyć i odwrotnie.
Myślę że raz w roku dobry wosk i podstawowa pielęgnacja i będzie OK! Mnie taki kolo znajomy zaproponował taką powłokę po promocyjnej cenie 1500 zł :lol2: Może jestem staroświecki ale podziękuję i nie skorzystam z jego dobrodziejstwa! U innego kumpla mam solidne woskowanie dobrym materiałem za 200 zł. Raz na rok wystarczy...
zależy o jakiej powłoce mówimy. Są zakłady które mają odpowiednie licencje (takich zakładów jest mało w PL) używają najwyższej klasy materiałów robią odpowiednie przygotowanie specjalnymi preparatami itp. Są po przeszkoleniach i wiedzą co robią. 7 lat zabezpieczenia karoserii to nie jest fikcja
To jest różnica w porównaniu do jakiegoś lolka który sobie sprowadził jakieś mazidła z Chin i robi w szopie po godzinach ogłaszając się na OLX czy innych g0wnach. Ja bym nawet do Krakowa się bujnął (w końcu na LPG robię 100km za 12zł :wink:) tylko z tego co słyszałem to auto trzeba na cały dzień zostawić :|
Macie wrażenie że podczas lekko mokrej jezdni wszystko słychać w środku ? że auto jest słabo wyciszone pod tym względem ??? czy to tylko moje widzi mi sie ?
No ja właśnie jestem z tych niedowiarków. Wystrój warsztatu jak z kliniki dla szwajcarskich milionerów, dziesiątki certyfikatów na ścianach (coś o tym wiem, bo sam mam tego trochę), personel używający mądrych słów o nanotechnologii, to otoczka, która wzbudza moje podejrzenia, że faktycznie jest sprzedawany jakiś chiński szuwaks kosztujący 1$ za kg, a faktycznie wart 0,20$.
Też mam wrażenie że w drzwiach brakuje jakiejś uszczelki i sporo słychać z zewnątrz..
Tak! Niestety dokładnie tak jest, też to od razu zauważyłem po przejażdzce TIPO :( Troche to wkurzające jest, na początku też właśnie miałem wrażenie, że drzwi albo szyby niedomknięte..
Ciekawe czy dałoby się coś z tym zrobić? Ja już nawet na samym początku pisałem do firmy zajmującej się wygłuszaniem wnętrza samochodu, ale niestety wiąże się to z rozebraniem auta czyli utratą gwarancji więc przynajmniej przez 2 lata trzeba z tym żyć. Chyba, że jakiś własny szybki sposób?
no dobra masz rację co prawda 7l gazu łyka jak cisnę powyżej 100km na trasie, ale przy tych cenach gazu jak teraz - 12zł/100km to since fiction - ale jak się skończy zima i LPG wróci do poziomu poniżej 2zł to będzie git :-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
To jest trudny temat. Trzeba było by nie lada speca żeby rozkminił gdzie jest winowajca tych szumów. Myślę że to jest trudniejsze do zdiagnozowania niż się wydaje.
Panowie szlachta posiadający Tipo Tipo :) Pytanka dwa jeszcze co mi przyszły do głowy czytając instrukcję :)
1. Czy Tipo Tipo ma sygnalizację wizualną i dźwiękową niezapiętych pasów? (jak coś to jaką i czy tylko przód czy tył też)
2. Czy Tipo Tipo ma to triko co po przekroczeniu 20 km/h drzwi zamyko ?
3. Czy ten przycisk z kłódeczką na konsoli centralnej to zamykanie centralnego od środka ?
4. Czy składanie tylnych siedzeń w Tipo Tipo to tylko składanie oparcia czy składa się cały fotel ? (kanapa do przednich foteli do pionu a oparcia na płasko do podłogi)
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)