Aj told ju ;-). Ale dla porządku trzebaby sprawdzić wiązkę. A przy aktywacji nie wywalił błedu że się nie da? Bo jakby body nie obsługiwał/był zablokowany to chyba by cos zgłosił że się nie da
To jest widok strony w wersji do druku
Ja mam inną zagwostkę - jako, że mam automat zachciało się zmienić kierownicę z 500x z łopatkami przy kierownicy :) i tak się zastanawiam co trzeba jeszcze zrobić (bo aż nie chcę mi się wierzyć , że wystarczy tylko kierownicę zmienić ;) )
Cześć, widzę że temat dalej żyje, to dobrze :) A mam pytanie do kolegi FiatPrime czy po przełożeniu kiery, panel od tempomatu miał podświetlanie, bo u mnie nie świeci, raz mrugło na chwilkę... Czy kolega może podać nr Body jakie ma ?
Ja też w końcu dorwałem się do nowego Mesa i po aktywacji same błędy, ale związane z błędem sieci LIN i brakiem komunikacji z panelem tempomatu i Ecu silnika chyba. Miernikiem mierzyłem to faktycznie nie ma napięcia na linii L do sterowania panelu, a powinno być :/. Kabel między BSI a zwijką jest, nie mierzyłem jeszcze czy wychodzi napięcie bezpośrednio z BSI i się gubi na zwijce czy wcale nie wychodzi i BSI jest z czegoś wykastrowane...
Pozdrawiam wszystkich co walczą z tempomatem.
Nie. U mnie nawet na chwilę się nie zapalił mimo proxi aligment.
Mnie ciekawi czy robienie takich moodyfikacji jak przekladka kierownicy itp. jest dobrze widziane potem na gwarancji bo mozna cos zle zaizolowac, niedokladnie dopiąć, wilgoć się moze dostać albo zwyczajnie coś zle ustawić/połączyć. Np FiatPrime miał problemy z elektroniką jak dobrze pamiętam - nawet nie zapytali o modyfikacje jak poszedł na gwarancję? (jak zobaczyli inną kierownicę)
Żeby sie doszukali że kiera jest inna musiliby przeszukiwać całą konfigurację auta. Widac na to nie wpadli że ktoś może byc taki sprytny :).Jakbys założył od poloneza to owszem, pewnie by zauważyli. Poza tym to jest P&P i ciężko to spier..lić. Jestem też przekaonany że sam zmieniając kierownicę zrobiłem to lepiej bo nie używam młotka i przecinaka do ściągania plastików itp.
Ja mam tempomat ori i podmieniałem na kierę która ma full przycisków ( sterowanie tempomatem aktywnym i telefonem). Przyciski telefonu działają reszta is dead ale podświetlenie działa.
Tym bardziej, że są te same wtyczki i gniazda. Nie ma tam, żadnego cięcia/lutowania/spawania.
Co do gwarancji, zawsze jest ryzyko, że serwis jej nie uzna, ale z autopsji wiem, że fiat pod tym względem jest najlepszą marką i nie zwraca uwagi na modyfikację:) Zawsze grzebie w swoich autach, i tak jak kiedyś pisałem, w fiacie 500 zmieniałem kierownice, halogeny, czujniki cofania, sterowanie radiem dołożyłem, auto było parę raz na gwarancji również z usterkami elektrycznymi i nigdy mi nic nie powiedzieli. Alfa Giulietta tez dołżyłem czujniki cofania, instalcję LPG poza ASO i też byłem na gwarancji, również zero uwag. A FIAT AUTO POLAND miałem ino że LPG mogę gdzie chce zakładać i nie tracę gwarancji na auto tylko na elemnety związane z instalacją. Za to mam jeszcze nową Ibizę i założyłem LPG a info od Seata było natomiast takie, że jak zrobię modyfikację to tracę gwarancję na auto, ale to olałem i tak :P i też Seacik jest przerabiany tez dokładam Tempomat i wiele innych :)
Ale wracając do Tpiczaka, to sprawdzę zwijkę, a w następnej kolejności chce kupić BSI z jakiegoś rozbitka z pewna obsługą tempomatu, rozebrać go i porównać z moim, ewentualnie jak płytki będą te same i zauważę że są jakieś brakujące scalaki to je przylutuje z dawcy :P ( myślę, że jak coś to może brakować scalaka od obsługi LIN 4 pod którą jest łączność z panelem od tempomatu, w końcu to oszczędność paru złotych na każdym BSI :P) Bo raczej, że to wina zwijki to marne szanse :(
Załącznik 31505
Witam szanowne grono .Czy do Fiata Tipo z 2016 1.4 16v wersia Pop można dodać kierownice z tempomatem?Posiadam tylko z lewej strony przyciski a chciałbym doadać tempomat.Jak sprawdzić czy sie da??Pozdrawiam i proszę o podpowiedz
Kierownicę możesz założyć , tylko po co ? Same przyciski to nie wszystko.
Jak sprawdzić czy się da ? Wystarczyło poczytać wątek http://fiatklubpolska.pl/instalacja-...po-tipo-33939/
Nie da sie
Witam.Czy podpowie ktoś gdzie szukać jak wyjać poduszkę z kierownicy fiat tipo 2016
Z tyłu kierownicy od strony zegarów masz dwa otwory. Wkładasz tam dwa długie śrubokręty i wyginasz, wtedy poduszka zejdzie. Tylko rób to na odłączonym akumulatorze jak już :)
Załącznik 32711
Raczej naciskasz przy czym są to dwa druty ktore ze srubokretow sie zeslizguja. Dobrze jest czubek srubokreta wyciac w ksztalt v
Ja podałem wędkę, a to już kolega speed3077 musi złowić sobie ryby ;) :okulary::okulary:
Dziękuję serdecznie za podpowiedzi :)Pozdrawiam
Witam.Kierownica wymieniona poduszkę udało się ładnie wyjąc a następnie ją włożyć na miejsce.Niestety tempomat jest martwy po lewej stronie przyciski na kier podświetlone a po prawej nie był włączony potem wykonałem osiowanie i niestety kaplica:(Przynajmniej ma teraz skórzana kier.:)Pytanie teraz techniczne a może taśma nie ma tyle przejść co powinna?i dlatego nie działa temp??
Jezu jest temat o tym. Taśma to jedno, wiązka to być może drugie a inny software bodycompa to trzecie