Poproszę o szybkie sprawdzanie czy ten zestaw będzie ladnie latał w TIPO. Pzdr.
http://allegro.pl/fiat-tipo-ii-felgi...527947507.html
Ewentualnie poprosze o info jakie 15".
To jest widok strony w wersji do druku
Poproszę o szybkie sprawdzanie czy ten zestaw będzie ladnie latał w TIPO. Pzdr.
http://allegro.pl/fiat-tipo-ii-felgi...527947507.html
Ewentualnie poprosze o info jakie 15".
Ten zestaw będzie pasował do twojego autka
Kupował już ktoś dojazdówkę ? -
Znalazłem np taką ALFA ROMEO FIAT KOŁO DOJAZDOWE 15'' 5x98 (6595656961) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
5x98
125/80/15
ET 35
różnica w średnicy koła ok 53mm - powinna chyba pasować?
Nawet jeśli będzie pasować to nie strach Ci kupować takiego badziewia? przeciez ta opona ma 14 lat, guma już popękana, sparciała pewnie..
Dostanę tipo na stalowych 15 i tu się bije z myślami czy zostać na zimę na tych felgach a dopiero na lato kupić aluminiowe 16… czy od razu kupić 16 i mieć te same felgi na lato i zimę. Na lato będę chciał kupić aluminiowe 16: http://www.felgi.pl/Temp/Photo/dezen...f-l280-sk3.jpg
Szkoda chyba trochę alu na zimę.
Kwestia kasy i nic więcej. Ja mam alu 17" na lato i teraz czekam na alu 16" na zime. Jak dla mnie samochody na stalówkach "nie wyglądają" :)
Osobiście uważam, że warto mieć 2 komplety kół, a nie zmieniać gumy na tą samą felge.
Jeśli chcesz alu na lato, to zostaw sobie te stalówki co dostaniesz teraz na zime, a opony sprzedaj na olx.
Ja bym kupił zimówki 15 a te letnie 15 opchnął. Na lato alu z oponami 16 cali. Najwygodniej mieć dwa komplety.
Ja mam letnie 17 a na zimę kupiłem stal 16 cali.
Kupca już mam na letnie 15 także to nie problem.😁
Jestem zdania, że należy mieć dwa komplety felg. Preferuję aluminiowe, mam doświadczenie ze stalowymi w Grande Punto, są proste itd, ale wyglądają słabo po 9 sezonach (rdza), do tego kołpak, mimo że oryginalny, trochę psuje wyważenie koła (czuć to przy 140km/h) - nie jest kwestią złego wyważenia, ten samo gość, na tej samej maszynie wyważył jeszcze dwa komplety aluminiowych i jest ok. W 500X fabryczne 18" są na lato, a dokupione 17" MAK Hessen na zimę.
Wbrew pozorom aluminiową trudniej skrzywić na dziurach.
Dwóch kompletów na pewno nie kupię, myślałem o jednym komplecie alu i przerzucać opony, ale niszczą się pewnie felgi w ten sposób. Zostanę chyba przy tych 15 stalowych na zimę a lato 16 alu. Jakiego jesteście zdania co do wyważania kół w przypadku posiadania dwóch kompletów.?
Ja wyważam dopiero jak mi zaczyna trząść kierownicą podczas jazdy na trasie :) A tak to zmieniam sobie koła sam, bez wyważania.
Oczywiście przed pierwszym montażem należy każde koło wyważyć
To i tak musisz kupić dwa komplety opon 15 cali na zimę i 16 cali na lato, plus alu 16 cali , więc na jedno wychodzi.Ja wyważam/sprawdzam przy każdej wymianie.Robię u kolegi więc wychodzi taniej zawsze.
Dla mnie warto. Dla kogoś nie.Opinie są różne. Musisz sam sobie odpowiedzieć co dla Ciebie lepsze, wygodniejsze.Oczywiście finanse też grają nie małą rolę, ale to indywidualna sprawa każdego z nas.
Jak dla mnie, samochód ma przede wszystkim dobrze jeździć. Wygląd jest drugorzędny (co nie znaczy że nieistotny). Felgi aluminiowe są moim zdaniem grubo przereklamowane. Wywołują na pewno większy "wow factor" (czytaj: zazdrość) u sąsiadów i tyle. Ja większość czasu spędzam wewnątrz samochodu, więc i tak ich nie widzę, podobnie jak koloru nadwozia. Nigdy też, w żadnym z dotychczasowych samochodów nie musiałem wymieniać starej felgi stalowej na nową ze względu na zużycie/zniszczenie/korozję. Przypuszczam, że wszystkie żyły dłużej niż samochód....
ja do swojego kupiłem już komplet 17" aluminiowych felg + do tego opony wielosezonowe (tak wiem źle bo w zimie to na zimowych się jeździ) tylko że dla mnie jeżdżenie połowę roku ładnym autem a drugą połowę na szpetnych stalowych walcach to porażka. Auto kupiłem na 15" stalowych felgach i będę odsprzedawał za jakiś tydzień komplet (łącznie z kołem zapasowym) jak jest ktoś chętny to pisać
467 MBM NOWE FELGI 17'' 5x98 ALFA ROMEO 147 156 (6588950915) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ja do fabrycznych 17' kupiłem wielosezonowe Nokian Weatherproof i dzisiaj pierwszy raz śmigałem na ośnieżonej drodze. Nie mam zastrzeżeń. W poniedziałek czeka mnie dłuższa trasa, w tym drogami wojewódzkimi / powiatowymi, więc będę miał okazję sprawdzić je w boju, jeśli będzie śnieg.