Daj fotkę poglądową całego autka :)
To jest widok strony w wersji do druku
Daj fotkę poglądową całego autka :)
Kurcze i tu mnie zagiąłeś. Mam zdjęcia kół, klocków, silnika itp. ale ładnego zdjęcia całego autka nie posiadam :8O:
Zrobiłem jedno na szybko przed sklepem:
Załącznik 23182
Z jednej strony dobrze, ze nie ma co grzebac :D oby tak dalej ;)
Najlepszy przykład na to, że Stilo świetnie wygląda nie tylko w 3D. O ile nie jestem fanem kombi, to Stilo w takim nadwoziu naprawdę do mnie trafia. Klasyczne kombi.
Również bardzo podoba mi się Stilo w wersji kombi. Na prawdę ładnie jest zaprojektowane.
Dzisiaj jak wiecie była cudowna pogoda :D Z przyjemnością spędziłem cały dzień na garażu co nie co dłubiąc.
Wymieniłem filtr kabinowy i zamontowałem zreanimowany silniczek sterujący klapą ciepło/zimno od strony kierowcy. Ciekawe czy będzie działać hehe. następnym razem podłącze się pod klimę i zobaczę co i jak.
W każdym bądź razie niby się obracał i coś tam robił.
Przy okazji wpadła mi w otchłań nasadka 5.5 oraz jeden wkręt od tegoż silniczka. Jutro pojadę na garaż po pracy i może namierzę je kamerką.
Załącznik 23229Załącznik 23228
Filtr ładnie juz zabrudzony :P w sumie, to przypomniałes mi, ze tez musiałbym go wymienic :D
Po wcześniejszym uświadomieniu mnie przez klubowicza za co bardzo mu dziękuję, zakupiłem przepływkę do stilona.
Oczywiście zakupiłem inną ale mnie interesował wkład a nie obudowa. Może trudno w to uwierzyć, ale za ORI przepływkę Boscha zapłaciłem 216zł, zamiast ponad 400 :!:. Przełożyłem wkład i cieszę się z zaoszczędzonych pieniążków :food:
Załącznik 23508Załącznik 23509Załącznik 23510Załącznik 23511
Czyli chcesz powiedzieć, że do Twojego Mjeta wsadziłeś inny "wkład" przepływi i hula aż miło ? :)
Pytam bo i mnie chyba czeka wymiana przepływki, masa powietrza oczekiwana a zmierzona to dwa różne światy... pytanie czy Twój sposób tez ma zastosowanie do Mjeta 150km :)
Właśnie że nie, bo akurat wkład włożyłem ten właściwy, który powinien być, tylko owy wkład kupiłem w innym,dużo tańszym przepływomierzu.
A co do wersji 150KM to nie chcę siać zamętu, ale w tej wersji wkład jest już chyba wklejony w obudowę na stałe....
Musiałbyś podać numer przepływki.
Tym czasem kilometry się robią :redface:
Załącznik 23707
Cały czas śmigam no i powoli zaczynają się usterki :tongue
Coś zaczęło stukać na dołkach w prawym przodzie. Sprawdzałem trochę dzisiaj i nie za bardzo udało mi się zlokalizować problem, ale wstępnie podejrzany jest prawy drążek kierowniczy......
W tylnym prawym kole też coś zaczęło stukać na dołkach, ale nie mam pojęcia co to. Może jutro pojadę gdzieś i poproszę żeby mi to dokładnie przeglądnęli.
Mimo że brakuje mi cały czas czasu, to udało mi się wygospodarować dzisiejsze popołudnie i oprócz szukania stukania w zawiasie, zamontowałem dzisiaj jeszcze tempomat. Dziękuję koledze Boch za wsparcie i pomoc :dlon:
Dzisiaj został zamontowany i została przeprowadzona próba na kawałku prostej-działa :D Się zobaczy czy na wszystkich biegach hehe.
Muszę jeszcze uaktywnić kontrolkę tempomatu, ale to muszę poczytać która opcja za to odpowiada i co należy klikać :D
Załącznik 23937Załącznik 23938Załącznik 23939
No i elegancko. Pokaż jeszcze na zdjęciu jak Ci się udało dociąć osłonę. Mnie to wyszło nieco siermiężnie, ale wiedziałem że prędzej czy później założę oryginał :)
Na razie zdjęcia nie będzie hehe. Wyszło średnio, ale po części jest to wina tych dziadowskich gumek. Jak kupiłem stilo to manetki odskakiwały. Ktoś podciął nożem obudowę pod dźwignią kierunkowskazów żeby guma nie odpychała. Nie za bardzo to pomogło ale wycięta obudowa już została. Dodatkowo teraz ja wyciąłem i włożyłem dźwignię która znów odpycha gumę i dźwignię :( Upaćkałem teraz gumę wazeliną techniczną to może zmięknie trochę. Wszystko wysmarowane więc fotek nie ma hehe.
Ale żeby nie było lekko, dzisiaj okazało że....
Załącznik 23944
Kurcze kolejny wydatek .......
Tempomat fajna rzecz :D
Co do spręzyny, to przechodziłem to w mojej Lancii :P
Tempomat trochę uzależnia wręcz ;) Nawet w mieście się czasem używa jak długa prosta żeby nie patrzeć na prędkościomierz.. ;)
A sprężynka.. niefajnie tym bardziej, że wymiana pewnie 2ch no i jeszcze nie wiadomo co z amorkami nie?
Zaczął się urlop to i troszkę czasu jest.
Wczoraj wreszcie wymieniłem tylny zacisk hamulcowy. Oczywiście przy okazji znalazłem sobie kolejną usterkę hehe, mianowicie zauważyłem że rozleciała mi się górna tulejka metalowo-gumowa w amortyzatorze.
Już zamówione i jutro będą.
Załącznik 24291Załącznik 24292Załącznik 24293Załącznik 24294Załącznik 24295
Żeby Ci manetka nie odskakiwała to wyciągnij tą gumkę osłonkę na zewnątrz (wygląd mało estetyczny) lub wepchnij jeden zwój harmonijki do środka osłony kolumny kierownicy. Ja wepchnąłem i działało i nie wyskakiwał kierunkowskaz-manetka. Powiem Wam chłopaki, że nieraz tęsknię za Stilonkiem, naprawdę udał mi się tez zakup. Miałem go 4 latka. To było moje kochane autko, mam teraz Cromala ale to nie to. Wiadomo lepsze cichsze mocniejsze bezpieczniejsze szybsze ale Stilonka darzyłem bardzo dużą sympatią. A następne auto na pewno będzie w automacie bo nigdy nie miałem i chyba to będzie Astra J z dwu litrowym silnikiem. Sorki za OT.
Gumkę już dawno wyjąłem tylko że po dołożeniu tempomatu znów zrobił się problem, bo jego manetka podparła tą gumkę hehe. Posmarowałem wazeliną i sytuacja poprawiła się.
Ja chętnie wymieniłbym się na Cromala :food:
Dzisiaj przyszła kolej na następną rzecz do wymiany, mianowicie pękniętą sprężynę. Nowe czekały grzecznie w pudełkach aż znajdzie się trochę czasu.
Tak to wyglądało:
Załącznik 24321Załącznik 24322Załącznik 24328Załącznik 24327Załącznik 24324Załącznik 24326Załącznik 24325Załącznik 24323
A to wszystko było zrobione przy przebiegu:
Załącznik 24329
Oczywiście podczas wymiany sprężyn musiała przyjść burza i uprzykrzyć prace przy aucie.....
nieźle Cię tam zalało. pooglądaj teraz przednie sprężyny. ja u siebie jak wymieniłem z tyłu to za ok tydzień pękła z przodu. o pęknięciu tylnej dowiedziałem się tez przy okazji jakiegoś przeglądu czy wymiany kół. nic nie pukało ani nie hałasowało, dało się jeździć. przednia pękła jak żona jechała do pracy. narobiła jej niezłego strachu. najpierw był strzał podczas pęknięcia. pękła od góry, jedno uzwojenie. chyba coś źle trafiła na łożysko bo hałasowało strasznie podczas skręcania. wróciła z pracy ale pełna obaw czy dojedzie. auto stało kilka dni zanim sprężyny i nowe łożyska dojechały.
jak zobaczyłem urwany kawałek do się zastanawiałem ile jeździłem na częściowo pękniętej sprężynie. poniżej zdjęcie ułamanego kawałka
Załącznik 24341
Przednie były wymieniane w akcji serwisowej bo jest to odznaczone w historii ASO. Lepiej mnie nie załamuj hehe.
Tak jak napisałem wcześniej, tulejki amortyzatorów przyszły dzisiaj i od razu je wymieniłem.
Załącznik 24347Załącznik 24348Załącznik 24349Załącznik 24350Załącznik 24351
Parę dni temu zaczął trzeszczeć głośnik kierowcy więc zakupiłem dwa używane, ale od wersji HI-FI. Jak widać na zdjęciach, troszkę się różnią :cool:
Muszę przyznać że słychać różnicę oczywiście na plus :palacz:
W czarnej obudowie są zwykłe a w szarej z wersji HI-FI-tak to sobie wymyśliły Włochy hehe
Załącznik 24414Załącznik 24415Załącznik 24416Załącznik 24417
Za to dzisiaj z racji że wróciłem z urlopu, wziąłem się i wymieniłem wreszcie wtrysk nr 3.
Największy problem to wyczyszczenie otworu po wyjęciu wtrysku. Odsysacz do odsysania krwi pod czas operacji, byłby idealny :lol:
Ja wykorzystałem do tego pistolet do piaskowania.
Wtrysk wymieniony i na razie nie zakładałem osłony silnika, żebym mógł kontrolować ewentualne niedociągnięcia z mojej strony.
Tak wyglądają obecnie korekty.
Załącznik 24418Załącznik 24419Załącznik 24420Załącznik 24421
Który Waszym zdaniem następny do regeneracji :?:
Aha kodowanie nowego wtryskiwacza przebiegło bez problemu.
Uaktywniłem jeszcze kontrolkę tempomatu i zrobiłem osiowanie, ale po tym zabiegu nie przestały mi migać kierunki przy ryglowaniu zamków. Wszystko jest jak było :niewiem: