To jest widok strony w wersji do druku
-
No Widzisz. A u nas tylko WieśVageny, Ople (sam teraz jeżdżę Astrą G ale... to nie to. 5 lat była Marea :cool:) A auto oryginalne, że tak pozwolę sobie... Stary, ze świecą szukać. Ot, granica. Przeglądam ogłoszenia to widzę że fajne Alfy to polska centralna, południe i dalej. Tam jadą Prawdziwe :lol: samochody.
-
Cytat:
Napisał
buzzy
Pierwsza miała chyba przygode z tyłu, brak listew ozdobnych na zderzakach + brak napisu na klapie..
-
Cytat:
Napisał
scrabit
Pierwsza miała chyba przygode z tyłu, brak listew ozdobnych na zderzakach + brak napisu na klapie..
Może mieć zderzak od wersji bez chromu? Bez napisu może z fabryki wyszła..?
-
Raczej zakladam ingerencje blacharsko-lakiernicza..
-
Ja mam z2006 i mam znaczki na klapie
-
W brak znaczków na klapie to bym nie wierzył - po malowaniu nie nakleili :)
-
Witam Ponownie.
No i dziś pojechałem do Handlarza po VIN. No kurcze, zero problemów, dokumenty dał do wglądu, tabliczkę znamionową pod maską udostępnił :wink:. Oto VIN. Sprawdźcie Koledzy jak możecie :)
VIN: ZFA19400002096332
-
Wstukałem numer w epera i wyskakują dwa samochody z dwoma różnymi silnikami, o co chodzi?
-
Cytat:
Napisał
Python28
Wstukałem numer w epera i wyskakują dwa samochody z dwoma różnymi silnikami, o co chodzi?
Jeden pokazuje silnik z kagańcem-136km na Belgie a drugi to ten 150km. Wybierz odpowiednią wersję, obydwa numery pokazują jeden samochód.
-
Cytat:
Napisał
buzzy
Może mieć zderzak od wersji bez chromu? Bez napisu może z fabryki wyszła..?
Rozumiem. Dzięki za opinie. A jak to jest ze skrzyniami w Cromach? Manual podobno lubi wysiąść (skrzynia m32) a w automatach padają sterowniki skrzyni.
-
Mam manual, ma natluczone 245k km, na liczniku. Niby MES mowi podobnie, niemniej dorzucilbym do tego jeszcze z 50k tak dla spokojnosci. Moj manual chyba nie lubi wysiasc, bo nie wysiadl od ponad roku, a traktowany jest pol na pol trasa-miasto. I nie jest uzytkowany jakos specjalnie, wsiadam i ma jechac. Podobno lubia w tej skrzyni szumiec lub huczec lozyska na 6 i 5 biegu, po ilus tam tysiacach, niemniej u mnie tego nie zaobserwowalem.
Najpowazniejsza awaria mojej cromy do tej pory to przepalony lacznik elastyczny wydechu, niepowetowana strata ;)
-
Cytat:
Napisał
buzzy
Rozumiem. Dzięki za opinie. A jak to jest ze skrzyniami w Cromach? Manual podobno lubi wysiąść (skrzynia m32) a w automatach padają sterowniki skrzyni.
Też miałem ten dylemat, w lutym stuknie rok użytkowania cromy z automatem i powiem że nie zamieniłbym już skrzyni na manual. W tym momencie przejechane mam 12 tys i żadnych niepokojących objawów nie zauważyłem. Croma ma nalatane 194 tys, jedyne szrpnięcia jakie miały miejsce to na początku, kiedy nie używałem ręcznego, skrzynia wskakiwała na P i się blokowała, tylko wtedy gdy stała lekko pochylona. Po ponownym odpaleniu i przerzucaniu z P na R lub D było szarpnięcie.
Gdzieś później przeczytałem żeby odprężać układ napędowy i najpierw zaciągać ręczny a potem wrzucać na P. Od tego momentu ani jednego szarpnięcia.
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
kamilf
Najpowazniejsza awaria mojej cromy do tej pory to przepalony lacznik elastyczny wydechu, niepowetowana strata ;)
No u mnie sie siatka lacznika oberwala dookola, lacznik dziurawy jeszcze nie jest, ile Cie kosztowalo zrobienie tego? Masz dpf?
-
Panowie, ponawiam Pytanie. Dacie radę rozkodować VIN ZFA19400002096332. Ale nie tymi VIN Dekoderami w internecie. One nic nie wnoszą.
POZDRAWIAM :)
-
Cytat:
Napisał
themark
Panowie, ponawiam Pytanie. Dacie radę rozkodować VIN ZFA19400002096332. Ale nie tymi VIN Dekoderami w internecie. One nic nie wnoszą.
Proponuje [159] Prośba o sprawdzenie nr VIN
a mimo to przedzwonić do ASO - czasem przez tel udzielą informacji.
-
No to przebieg cofnięty :) jak mnie to nie dziwi...
-
Cytat:
Napisał
scrabit
No to przebieg cofnięty :) jak mnie to nie dziwi...
Kiedy i ile miał ostatnio?
-
Ale nie ma sie co dziwic ze cofnieta, cena mowi sama za siebie 18 tyz zl za model poliftowy? Mnie w marcu 2014 Croma wyszla ponad 30 tys. W ciagu roku model mialby stracic 12 tys zl, a gdzie tam zarobek handlarza.
-
Cytat:
Napisał
themark
No i Panowie, przeszła mi ta Cromka o której pisałem wcześniej. Dla Przypomnienia - TA: Fiat Croma II (2005-) 18900 PLN. żary - otoMoto.pl
Proszę zwrócić uwagę na przebieg w ogłoszeniu oraz poniżej na historię tego auta:
Szczegóły pojazdu
MSV: 1947571 Croma 1.9 16V Multijet Diesel Dynamic Nadwozie: 02096332 Nr rejestr.:
VIN: ZFA19400002096332 Nr silnika: 5963202 Km: 203544
Data poczatku okresu gwarancji: 2008-05-30
Kolor zewnetrzny: 742 Opis koloru: CHILLOUT BRAUN MET.
Sprzedawca: AUTOHAUS MÜLLER GMBH & CO. KG Rynek: 3110 Deutschland
Własciciel: AUTOHAUS MUELLER GMBH
Historia serwisowa
Data interwencji Usterka Numer kampanii Opis Km Gwarancja
2012-03-02 9910A160 SAMOCHóD ZASTePCZY - BRAK CZesCI ZAMIEN.203544 Tak
2010-02-02 1080C241 ELEKTROZAWóR (EGR) 82512 Tak
2010-02-02 5580H301 CZUJNIK PARKOWANIA TYLNY 82512 Tak
2010-02-02 2125C323 DzWIGNIA ZMIANY BIEGÓW MECH.SKRZ. B. (F. 82512 Tak
2009-10-13 4130A100 OBUD.PRZEKł.KIER.ZE WSPOMAG.KPL.(S) 56280 Tak
Opcje
097 REFLEKTORY PRZECIWMGIELNE
140 KLIMATYZATOR POWIETRZA
150 MODUŁ AIR BAG ZABEZPIECZAJACEGO KOLANA KIEROWCY
392 PROGRAM ELEKTRONICZNEJ STABILNOSCI (E.S.P.)
416 CRUISE CONTROL
433 KOŁA Z OBRECZA ZE STOPU
44X KOMORA BAGAZNIKA Z PODWÓJNYM DNEM
452 SIEDZENIA PRZEDNIE OGRZEWANE
4SM REFLEKTORY PRZECIWMGIELNE
505 MODUŁY AIR BAG BOCZNYCH
508 CZUJNIKI PARKOWANIA
525 LUSTERKA ZEWNETRZNE/WEWNETRZNE ELEKTROCHROMATYCZNE
55Y WYSWIETLACZ MULTIMEDIALNY Z TELEFONEM
564 RADIO Z ODTWARZACZEM CD
5BH STEROWANIA WYBIERANIA BIEGÓW NA KOLE KIEROWNICY
614 MODUŁY AIR BAG BOCZNYCH ZABEZPIECZAJACEGO GŁOWE