Czy możesz podać konkretny model? Czy są to silencio xtrm? I
To jest widok strony w wersji do druku
Witajcie!
W ramach kampanii informacyjnej mam przyjemność być Waszym doradcą online. Pozostaję do dyspozycji dla wszystkich zainteresowanych tematyką części samochodowych Valeo. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chętnie na nie odpowiem zarówno w tym jak i skorelowanych wątkach.
Tomek
Doradca online Valeo Polska
Prowadzimy potężną firmę z szybami do samochodów i od x lat oferujemy ludziom tylko i wyłącznie wycieraczki z tego sklepu https://www.wycieraczki-joker.pl/ po latach wracają i pytają czy mamy jeszcze coś z tej marki bo lepszych w życiu nie mieli :)
Testowałem oximo, valeo i jeszcze kilka innych "super" skutecznych wycieraczek. Zawsze to samo. Kilka dni ok a później piszczą, rozmazują (zwłaszcza że nasze spryskiwacze szału nie robią). Kupiłem bosch aerotwin i spokój. Lato i jesień przelatałem bez stresu, zima jak na razie też nie zaskoczyła moich wycieraczek. Osobiście już nie mam zamiaru eksperymentować z wycieraczkami do przodu. Walczę z tyłem i chyba skończy się tym, że zamówię same gumki, założę oryginał i wymienię bo te wszystkie cuda z allegro nie dają rady.
Cześć kolego zino
Zakup sobie samą gumkę do ramienia tylniej wycieraczki ,przytnij na odpowiednią długość i powinno być ok ,ja u siebie tak zrobiłem jakijś czas temu i do dzisiaj mam spokój,koszt niewielki max.10zł.
Ja kupuję zawsze Alca Super Flat. Komplet z adapterami to ok 50 zł i przez co najmniej rok - półtora jestem zadowolony. Bardzo dobrze zbierają, są bardzo ciche itd. Na prawdę nic nie mogę zarzucić. Wolę częściej wymieniać tanie ale dobre wycieraczki niż kupować 2-3 razy droższe i wymieniać pewnie przy podobnych przebiegach
Ja od 3 lat używam Visee Aquatec. Wcześniej używałem Bosch Aerotwin. Visee prawie o połowę tańsze a działają tak samo. Po zimie u mnie wycieraczki choćby były ze złota to i tak są do wyrzucenia.
OFF TOPIC o używaniu wycieraczek, spryskiwaczy i ogrzewania w samochodzie. Co MOIM zdaniem dużo kierowców robi źle.
1. Latem zamiast zużywać hektolitrów płynu do spryskiwaczy i niszczyć wycieraczki to zdecydowanie lepiej jest podjechać na stację benzynową i wyczyścić szybę szczotką i wodą z wiaderka. Dużo osób korzysta ale też bardzo dużo osób nie korzysta.
2. Uważam, że lepiej jechać z kleksami po robactwie niż z rozmazanym po szybie robactwem. Sporadycznie czyszczę szybę wycieraczkami. Wycieraczki są na deszcz a nie na robaki. Więc jak już szyba jest naprawdę brudna to jadę na stację.
Jeżdżę rocznie ok 35-40kkm i zużywam ok 2 zbiorników letniego płynu na sezon.
3. W Zimie nawiew na szybę używa się tylko do odmrożenia szyby! Jeśli w ziemię grzejesz przednią szybę to cały syf, który leci na szybę przysycha do niej. Efekt jest taki, że zużywasz 3 razy więcej płynu do spryskiwaczy i błyskawicznie wykańczasz wycieraczki a i tak szyba jest brudna. Do usuwania pary jest klimatyzacja a jak jest mróz to na chwilę - dosłownie 20-30 sekund włącza się pełny nawiew na szybę specjalnym przyciskiem na klimie i tyle. Jak szyba jest zimna to przez większość czasu sama wilgoć syfu na szybie jest wystarczająca do pracy wycieraczek. Wystarczy raz od czasu pomóc płynem.
Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
Ja posiadam płaskie Valeo, zmienione zaraz po zakupie auta (październik 2019), ostatnio zaczęły trochę mazać, ale kupiłem na próbę "regenerator" wycieraczek i po zabiegu znowu wycierają jak nowe.
Kupiłem i założyłem dzisiaj EinParts Automotive. Cena 32 zł. Pierwsze wrażenie pozytywne. Ładne pudełko, w środku każda też oddzielnie zapakowana, a lotki dodatkowo osłonięte plasticzkami. Uchwyty pasują bardzo dobrze. Długość lewej 60cm, długość prawej 43cm. Jak działają zobaczymy z czasem na razie jak to nowe - bez zarzutu. Poprzednio miałem Boscha już pierdziały i mazały. Jak te wytrzymają połowę to i tak się opłaca. Napiszę jak się sprawują, gdy już przejdziemy razem pierwsze deszcze i inne trudy losu [emoji1]
Tapatalknięte z Hujaweja
Panowie nie polecam tych EinParts :( Dzisiaj pada i siąpi a wycieraczki marzą.. Kurde i to akurat na wysokości oczu.. Zobaczę, może się ułożą :confused: Ale pewnie nie zrobią u mnie kariery.
Siemka kolego franekbp
Taki szajs teraz robią, to nie ma się co dziwić i to jest bez znaczenia jakiej firmy zakupisz dany produkt,teraz walą wszystko na ilość a nie na jakość,chociaż ja mam założone oświetlenie tablicy rej.z tej firmy i działa bez zarzutu od dłuższego czasu.
Polecam Eskimo.
Od sierpnia mam Hella i sa spoko. Cichutkie i dobrze wycierają.
https://allegro.pl/oferta/wycieraczk...10-11555546622
Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka
Kamoka - można odwracać :)
Ilu użytkowników - tyle opinii.
Przez 5 ostatnich lat używałem Valeo i Bosch i byłem zadowolony. Ostatnio zaczęły smużyć i mam Championy. Jestem zadowolony.
Kiedyś dobre były pióra Alca ale do mojego Puga rozmiaru dla kierowcy nie ma, więc jak jest teraz się nie wypowiem.
Ja ostatnio przypadkowo natrafiłem na wycieraczki bezprzegubowe Magnum w ACTION, pakowane pojedynczo, produkowane przez Valeo.
Załącznik 42729 Załącznik 42730
Rozmiary od 300mm do 650mm jak nie 700mm wszystkie w cenie 26,90zł.
Do Tipo komplet 400mm pasażer i 650mm kierowca, adapter z mocowaniem typu C, szerokośc 19mm.
Jak dla mnie do tej pory rewelacja, przylegają na całej długości, ładnie zbierają wodę i co najważniejsze nie smużą.
W GP po wymianie przedniej szyby w autoglass, namówili mnie na wycieraczki VISEE i to była tragedia, jeszcze doliczyli swoją marżę i za taki komplet skasowali mnie 120zł.