Myślę że na pewno było coś kombinowane :)
Ogarnę za tydzień i dam znać jak to wygląda..
To jest widok strony w wersji do druku
Myślę że na pewno było coś kombinowane :)
Ogarnę za tydzień i dam znać jak to wygląda..
Pogoda deszczowa więc poczekam na garaż ;]
Btw. Co może być przyczyną..
- Brak masła pod korkiem - płyn chłodniczy ubywa - dymi na biało ale nie tak znów strasznie..
- Znikanie oleju po 1500 km jak jest na miarce połowa znika prawie na suszę..
- Silnik wkręca się na obroty ale nie przyśpiesza tak jak powinien, robię się zawalidrogą..
- Uczucie jakby kapcia w lewym przednim kole - charakterystyczny dźwięk..
Strzeliło mu 200.000 :)
Pomyślałem że warto było by sprawdzić co nieco
Musiałbym..
- Wymienić rozrząd
- Sprawdzić stan zawieszenia/ewentualna wymiana
- Wymienić olej
- Kupić hamulce na tylne koła
- Zakonserwować podwozie
- Zrobić progi..
- Zregenerować pompę wspomagania - wyciek
- Zregenerować maglownicę
- Wymienić szybę - widoczne pękniecie z lewej strony/sam dół..
Czy jest opcja zrobić to wszystko niedużym kosztem? ;/
znikanie oleju i biały(niebieskawy) dym to znak ze pali olej, może uszczelniacze, albo pierscienie.
to wszystko co opisales musi kosztowac. zaczyna sie temat opłacalnosci
Szczerze mówiąc, opłacalność w/w napraw stoi pod znakiem zapytania.
Zrobienie progów i zakonserwowanie budy wyniesie z 1000zł , chyba że sam to zrobisz to będzie dużo taniej.
Rozrząd to ~250zł + robota
Zawieszenie - trudno powiedzieć, wymiana samego przodu (wahacze,łączniki, końcówki drążków, ew. amory ) to kolejne kilka stów, a nie wiadomo jak tył
Olej + filtr - powinieneś się zmieścić w 100zł plus robota, zależy jeszcze jaki olej wybierzesz
Hamulce tylnego koła nie powinny kosztować dużo
Regeneracja pompy i maglownicy nie wiem ile kosztuje, ale pewnie nie mniej już 300zł
Szyba - kolejne 300 zł
Nie wiadomo co z tym silnikiem...
Razem to może wynieść z 3000zł jak nie więcej, podejrzewam, że za sprawne auto też gdzieś tyle weźmiesz.
Powiem tak - ja u siebie podjąłem się wymiany progów (900zł) za to silnik mam zdrowy i oprócz wymiany termostatu, bendiksu i rozrządu nic nie muszę robić. Poza tym mam dwuletni gaz ;)
Ale gdyby silnik kulał, w bliskiej perspektywie było dużo innych napraw + rdza to raczej bym nie pakował kasy tylko szukał czegoś młodszego.
Ale z drugiej strony, jak zainwestujesz sporo kasy to wiesz czym jeździsz, kupując kolejne 10-letnei auto znowu jest loteria. Blacharz opowiadał mi, że robił jakiś czas temu golfa 3 - rdza wszędzie gdzie się da, naprawa wyniosła koło 4000zł ale właściciel miał sentyment do tego auta i chciał nim jeszcze długo jeździć ;)
I to pod wielkim znakiem ?
- Co do progów gdybym robił je sam wyszło by mi ok 200 zł - przeliczałem sobie - ale to mega ekonomiczne podejście
- Rozrząd fakt wyjdzie ok 350 zł
- Co do zawieszenia - jeszcze daje rade ale powoli, powoli zbliża się do punktu 0
- Olej + Filtr - bawiłem się już w to i fakt wyjdzie ok 100 zł
- Hamulce - powinny jeszcze wytrzymać - mam nowe na przodzie ;]
- Regeneracja może kosztować nawet więcej ;/
- Co do szyby to może jakaś używka?
Ile pi razy oko może wziąć mechanik za sprawdzenie silnika? Ecu powinien sypać błędami jak będzie coś nie halo?
Widzę że cisza jak makiem zasiał :]
Ale mam problem już w innej kwestii..
Dopóki nie padał grad to nie było widać pęknięcia a teraz - posunęło się dalej ;[
Wygląda to tak..
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 76f786918949b.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - c55051dea1aea.jpg
Czy waszym zdaniem warto kupić szybkę używkę czy nówkę?
Da rade samemu to zrobić z pomocą kumpla?
Jeszcze do tego dojdzie znaczek w wydziale komunikacji..
Używka zawsze tańsza, a jak nie będzie porysowana, to nie zauważysz różnicy. Twoja też nowa nie jest :)
Jak obejrzysz filmik jak to zrobić to sobie we dwie ostrożne osoby poradzisz.
Szyba jest klejona, więc nie będzie tak prosto. Co do naklejki - jakbyś się zdecydował jednak na usługę kogoś, kto zajmuje się szybami, to bez problemu powinien ja przekleić. Sam kiedyś zamówiłem niepotrzebnie nową naklejkę ;)
Warto przemyśleć części używane szczególnie z prywatnego importu aut z niemiec
A w Kato jest jakiś szrot czy podobne gdzie mogą mieć szyby? ;]
Ewentualnie z importu?
Dawno mnie tu nie było ale widzę że Twój temat nieźle urósł. 150 odpowiedzi - to chyba rekord na tym forum:)
Widzę, że nadal walczysz.
Przeczytałem ostatnie posty i chyba faktycznie nie opłaca Ci się ten remont. Jak zrobisz to po taniości to wszystko bardzo szybko się zemści i wróci jeszcze szybciej. Przerabiałem to na zawieszeniu w bravie. Kupiłem tanie wahacze i nie wytrzymały nawet pół roku. Dopiero jak zalożyłem Lemfordery wahacze + końcówki + łączniki Moog jest spokój. Ale to jest wydatek. Wahacze udalo mi się kupić po 160 zl za sztukę ale to po znajomości w hurtowni.
Czasem faktycznie lepiej zmienić....
Walczę ;]
Znalazłem za 80 zł szybencję ale używkę.
Po znajomości montaż 100 zł
Najtaniej znalazłem z uszczelką + wymiana i szyba - 300 zł
Co wy byście wybrali?
Ja bym chyba wybrał szybę używkę + ZESTAW DO MONTAŻU SZYB SAMOCHODOWYCH KLEJ BOLL 24h (4098870513) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Bo lubię sam robić :) Ale biorąc po uwagę koszt kleju, to te 100 za montaż to też jakoś drogo nie jest.
A gdzie mogę znaleźć jakiś dobry poradnik jak się za to zabrać :D Ostatnio trochę sam majstruję a myślę że przy pomocy ojca spokojnie dalibyśmy radę to zrobić :)
Tylko nie wiadomo jeszcze co z uszczelką! ;/
Szyba wymieniona! Za 300 zł w Chorzowie + nowa uszczelka + przyklejenie nalepki
Nie ryzykowałem używki - co mi po tym jak wydam 180 bez gwarancji - a szybka mogłaby strzelić ;/
Niepokoi mnie jednak dźwięk wydawany przez paski pod maską..
WRZUTA - Brava
Czy ktoś może mi zasugerować co może to zwiastować?
Co do kondycji silnika na 30.04 umówiłem się z mechanikiem/diagnostą na sprawdzenie stanu silnika - Dam znać :]
Dźwięk zaczyna się od 12 sek.
WRZUTA - Brava
Proszę o opinię
Może być łożysko na pompie wspomagania. Pasek od alternatora Ci się nie ślizga jak trochę deszczu spadnie?
Sprawdź naciąg paska, sprawdź w jakim jest stanie. Pompa wspomagania jest zapocona czy nie?
A rozrząd kiedy zmieniałeś?
Generalnie cała pompa jest zapocona..
Muszę ją przeczyścić - zapobiegawczo nie da się jej uszczelnić?
Jak zacznie mocno padać - kontrolka akumulatora zaczyna wariować.
Naciąg myślę jest ok.
Rozrząd ponoć ok 130.000 - 140.000 więc szykuje się wymiana - aktualnie mam 200.400
Ostro padało na śląsku..
Wstaje rano i odpalam samochód - w końcu uchwyciłem ten dźwięk dobywający się z silnika..
https://www.youtube.com/watch?v=KVqB...ature=youtu.be
Tylko jak włączyłem światła zapaliła się kontrolka akumulatora - dźwięk utrzymywał się z na przemian migającą kontrolką - po przejechaniu 3km wszystko wróciło do normy..
Czego to może być objaw?