450Felgi 15" 4x98 6jx15H2-29,5 Alfaromeo 145, 146, 155 Dębica
To jest widok strony w wersji do druku
Ja mam 5 śrub
Ładna ta ''sztuka'' ;d Ogólnie mega ładny samochód , coś mnie ciągnie do zakupu tego modelu , ale jednak strach robi swoje :D Twoja bardzo zadbana i ładna , świetnie się prezentuje :)
Alfa po wymianie tarcz,klocków i gałek;-)
Załącznik 13992
Załącznik 13993
Załącznik 13994
Stare tarcze były wentylowane, według elearnu mają być całe i takie zostały zamontowane
Następnie będzie tył;-) same klocki
100koni i lite tarcze? ;) życie Ci nie miłe? ;)
brava po fl też seryjnie wychodziła z litymi tarczami w 1.6 w 103 konnej..
Jak się po mieście śmiga i jeździ ekonomicznie to owszem lite dadzą radę.. Ale skoro były wentylowane to totalną głupotą wg. mnie jest wstawianie litych! Po co? Dla oszczędności paru złotych? Na hamulcach? No sorki nie przekona mnie nikt..
Panowie tu nie chodzi o żadne oszczędności,po prostu alfy wyjeżdżały z takimi tarczami i kierowałem się danymi z katalogów. Ale i tak wstępuje mały problem gdyż tarcze które dostałem okazały się że są za cienkie, nie wiem czy pomylili w sklepie,czy to jest z innego modelu. Wynik będzie taki że tarcze oddaje do sklepu bo nie pasują i biorę wentylowane bo zwykłych grubszych nie ma.
Bo pewnie do litych jest inny zacisk w ogóle..
i teraz można hamować :)
Mała aktualizacja, tarcze wentylowane;-)
Załącznik 14027
No i pięknie ;)
W dniu dzisiejszym wymienione klocki z tyłu,tarcze zostały bo jeszcze są w dobrym stanie,pozostaje regulacja ręcznego.
Oczywiście do wciśnięcia i jednocześnie wkręcenia tłoczka w zacisku użyłem mojego specjalistycznego sprzętu z ''Ciastoramy'':lol:,
sprawdził się w każdym aucie w którym go używałem przy wymianie hamulców;-)
Załącznik 14046
Dodatkowo Ala dostała nowe żaróweczki H7
Załącznik 14047
A tu zdjęcie w garażu gdzie aktualnie psuje Alfe;-)
Załącznik 14048
Zbieżność ustawiona,wszystko elegancko;-)
Załącznik 14084
szukam Stilona w 140 konnym dieslu, ale jak na lekarstwo... więcej ofert z tym silnikiem można znaleźć na Alfę Romeo 147. np:
Alfa Romeo 147 13900.00 PLN. Toruń - otoMoto.pl
jako były posiadacz Stilo i obecny posiadacz AR 147 co byś wybrał? :)
Mały OT- 144 konie w 156 1.8 też były zatrzymywane za pomocą litych tarcz :)
A Ja jako obecny posiadacz stilo zastanawiałem się mocno nad 156 ... potem nad GT dlaczego?:
156:
-> 5cio drzwiowa czyli funkcjonalna
-> te same silniki co w stilo
-> świetne fotele
-> tapicerki momo i głównie w skórze
GT:
-> to nic innego jak alfa 147 tyle, że w wydaniu bardziej sportowym
-> te same silniki co w stilo choć diesel byl tylko jeden i to 150 konny
-> świetle wyposażenie i fotele :)
Niestety, jak już pojawiały się do 20tys to ... zajechane trupy, a jak nie trupy to z ukrytymi wadami...