W moim autku mam takie swiatelka DRL
Załącznik 18780
a w światłach mijania takie zarowki:smile:
Załącznik 18781
To jest widok strony w wersji do druku
W moim autku mam takie swiatelka DRL
Załącznik 18780
a w światłach mijania takie zarowki:smile:
Załącznik 18781
Nie wiem jaka powierzchnię mają twoje światła ale na pewno nie są zamontowane zgodnie z przepisami. Między lampami ma być minimum 60 cm podczas gdy u ciebie jest jakieś 50 cm. Do tego nie trzeba metra, tablica rejestracyjna ma 52 cm.
a to mnie zawsze zastanawia, bo po drogach jeździ cała masa samochodów z ledami w odległości kilka cm od siebie, nad lub pod tablicą rejestracyjną. A policja nic z tym nie robi, chociaż jak na dłoni widać, że oświetlenie jest nieprzepisowe. Sam codziennie mijam kilka takich aut...
Zgadza się ja również widuję mnóstwo takich aut ale to wszystko do czasu aż trafią na pana policjanta ze złym humorem. :)
Przede wszystkim, takie auta nie powinny przechodzić przeglądu rejestracyjnego. Nigdy nie zdecydowałbym się zamontować świateł do jazdy dziennej niezgodnie z przepisami, bez homologacji itp. Zamontowałem światła DRL m.in. po to, aby być lepiej widocznym w słoneczny dzień.
Zamontowane Philipsy Day Light 9. Bardzo fajne swiatelka, daja mocne swiatlo i maja dosc spory kat swiecenia przez co sa widoczne rowniez z boku. Wszystkie wymiary montazu zgodne z przepisami :cool:
Załącznik 18864
Na zdjęciu widać, że świecą zacnie :)
Zdjecie robione telefonem wiec zrobily sie rozblyski, ale jest tak jak piszesz. Swieca elegancko, widoczne z daleka :D
Ładnie świecą. W Cromie przedliftowej trochę łatwiej zamontować światła do jazdy dziennej. A porządne światełka widać z daleka, a nie takie ogarki, które ledwo jarzą. Gdzie podłączyłeś sterowanie? Do świateł pozycyjnych?
No nie jest to tania zabawa ale spokojnie można znaleźć taniej, na przykład Swiatla-Dzienne.pl - światła do jazdy dziennej (DLR) są po 339zł.
W aucie z navi (czyli z dużym ekranem) dzenne światła zamontowałem w innym celu niż świecenie :-)
Przy zapalonych światłach mijania ściemnia się podświetlenie navi bo system myśli, że jest noc.
Wiem, że można w ustawieniach rozjaśnić ale potem w nocy jest za jasno i znowu do menu trzeba wskakiwać.
Z dziennymi problem sam się rozwiązuje bo w dzień światła mijania są wyłączone i ekran rozjaśniony a jak włączam mijania to się ściemnia i jest git.
Ja zamontowałem DRLy dokładnie z tego samego powodu. Szkoda, że nie jest tak jak w AR 159 gdzie navi ma oddzielny czujnik zmierzchowy niezależny od świateł.
Gdzie, no gdzie jest ten przycisk ? Chcę, muszę go poznać. Prooooszę .....
W prawym dolnym rogu na ekranie głównym navi jest ikona słoneczka i księżyca.
Zszedłem do auta, włączyłem zapłon, odpaliłem ekran i :niewiem:
Naciskasz "main dark" w lewy górnym rogu, a potem prawy dolny róg klawisz słoneczko/księżyc.
Tak jest u mnie, firmware 12.2.