O rzesz Ty, może masz rację, ja mam tylko dodatkowy plus na krokodylka a masy dodatkowej nie mam. Trzeba będzie przejrzeć pinologię kabelka i może jakąś dodatkową masę podciągnąć. Może złapię jutro trochę czasu żeby popróbować
To jest widok strony w wersji do druku
Bo wiesz - jeżeli z ECU np. do wtyczki nie leci masa to się ze sterownikiem nie połączysz.. Ja mam taką przejściówkę z 2ma krokodylami ;)
Ktoś na BBTP napisał, że miał takie przypadki że tylko te kable z masą działały z airbagami w BBM :D
byrrt a u Ciebie się łączy z poduchami. ja mam przejściówkę tylko z + i z poduchami nie idzie. silnik i abs bez problemu.
U mnie się łączy ze wszystkim :)
czy w nowych wersjach fiatecuscan dla silnika 14. 12v jest opcja akuratory(testy) bo w wersji 3.3 registered jej niema
Potrzebuje innego programu do diagnozy bravy 1.2 z 2001r ona ma już dwie sondy a w fes jest tylko parametr napięcia z tej drugiej a ja muszę sprawdzić pierwszą, ani w wersji 3.3 ani w 3.5 nie ma tej opcji w zakładce parametry
witam
czy ten kabelek starczy zeby skasowac inspekcje oleju
mam z 4 pozycjami i tym nie mozna
z gory dziekuje za info
jest odpowiedni dział o interfejsach wiec przenoszę. tym kablem i fiatecuscan z forum skasujesz błąd. i pisz o jakie auto ci chodzi bo nie wiadomo czy o stilo czy o fiata idea
i na przyszłość proszę najpierw użyć opcji szukaj
http://fiatklubpolska.pl/zrob-sam-49...terowa-13189/6
Witam serdecznie.Może na tym forum znajdzie się osoba ,która będzie mogła mi pomóc.Jestem posiadaczem fiata palio weekend 1,6 16V z 1999r.Auto jest wyposażone w sterownik IAW 1ABB.92. Poszukuję informacji na temat podłączenia się do sterownika.Na forach nie znalazłem informacji jaki jest potrzebny interfejs oraz oprogramowanie.Za udzielenie informacji zgóry dziękuję.
FES jaki znajdziesz na forum w najnowszej wersji ktora jest komercyjna na pewno wystarczy. do tego kabel Vikena z przejściówką 3 pin i powinno być dobrze
seth FESem Sieny 1.6 nie zeskanujesz... przecież o tym silniku to wszyscy piszą że niestety albo examiner albo chociaż euroscan..
kurcze gdzieś mi 1.6 umknęło i się na palio zapatrzyłem. no masz ty rację masz. :D
Witam,
mam stilo 1.6 16v i chciałbym podłączyć laptop żeby przeskanować autko i skasować aktualny błąd, który mi wczoraj wywaliło. Ściągnąłem fiatecuscan 3.5 i teraz zastanawiam się który kabelek dokładnie mam kupić. Który jest najważniejszy, a który mniej potrzebny. Nie chcę kupić kabla, który będzie leżał bezużyteczny dlatego wolę zapytać.
Wyczytałem na tym forum, że są polecane te trzy rodzaje, ale jako całkowicie zielony człowiek w tym temacie pytam specjalistów co mieli już z tym do czynienia.
Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji
bledy skasujesz 2 i 3 oby dwa sie przydadza 3 powinienes skasowac jeszcze service 2 zbadasz poduchy abs
ELM też poduchy i ABS zbada.. Wg. mnie do stilo to bierz 3.. przejściówki nie potrzebujesz - w stilo jest OBDII.
Dzięki wielkie za pomoc!!! :)
Czy ktoś mógł by mi zdradzić różnicę pomiędzy tymi dwoma kablami do diagnostyki fiata, posiadam fiata Stilo z 2003 roku silnik 1.2, chciałem kupić jakiś kabel żeby czasem się wpiąć i zobaczyć czy wszystko chodzi jak należy, znalazłem na allegro firmę PMfactory która ofertuje dwa rodzaje kabla
pierwszy nazywa się Fiat CAN usb 2.0 FiatEcuScan Fiat CAN 2.0 fiat alfa lancia PL 01-11 (2283109719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
drugi to VAG KKL USB 1990 -2004 FIAT Alfa Romeo Lancia FiatEcuScan + vag kkl obd2 (2283110692) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
pytanko który będzie lepszy ?
nie ukrywam że zakupiłem już ten droższy ale dla formalności chciał bym wiedzieć czy dobrze zrobiłem :)
tym drugim nie wykasujesz inspekcji oleju skasujesz bledy zrobisz diagnoze
Nie chce marudzić ale to jakiś dziwny wynalazek. Generalnie do grupy fiata do nowszych aut (stilo do tego zaliczę) wystarczy kabel ELM327 za 50zł od Viakena (łatwo znaleźć, na allegro zdaje się też jest). tym kablem zrobisz wszystko, żadnych przełączników i cudowania. VAG KKL nie wiem czy nie wykasuje inspekcji - w sumie czemu by nie jeżeli w ogóle się połączy.. Bo ELM jest do aut z CAN a VAG KKL raczej tylko tych z OBD..
co do diagnozy aut bez CAN idealnie spisuje się ten kabelek i jest dużo mniej roboty i głowienia sie z przejściówka, bo zakładając same piny można zdiagnozować wiele aut (fita, audi,VW) i nie trzeba kupowac do kazdego osbnej przejściówki. W fiacie sprawa jest banalnie prosta trzy kabelki podpinamy do kostki diag. (z czego działają tylko 2) a czwarty idzie na plus. Wg mnie świetny fejs w dodatku cena teraz też bardzo atrakcyjna
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 09:24 ---------- Poprzedni post dodany był o 09:15 ----------[/SIZE]
[/COLOR]Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji
co do diagnozy aut bez CAN idealnie spisuje się ten kabelek i jest dużo mniej roboty i głowienia sie z przejściówka, bo zakładając same piny można zdiagnozować wiele aut (fita, audi,VW) i nie trzeba kupowac do kazdego osbnej przejściówki. W fiacie sprawa jest banalnie prosta trzy kabelki podpinamy do kostki diag. (z czego działają tylko 2) a czwarty idzie na plus. Wg mnie świetny fejs w dodatku cena teraz też bardzo atrakcyjna