Na zlocie coś byśmy na pewno poradzili ;-)
Z jednej strony szkoda że pada, z drugiej jednak dobrze, że wiadomo co ;-)
To jest widok strony w wersji do druku
Na zlocie coś byśmy na pewno poradzili ;-)
Z jednej strony szkoda że pada, z drugiej jednak dobrze, że wiadomo co ;-)
Nie wątpię,tylko trzeba by go najpierw mieć ;-)
No ale czujnik przyszedł o drugiej i w okolicach 3 wziąłem się za wymianę.Oczywiście przerwała mi na chwilę ulewa,ale czujnik założony a błędy skasowane http://autokacik.pl/images/graemlins/skromny.gif
Jak zwykle jakiś mgr.inż. miał napływ fantazji i wymyślił jakieś nie wiadomo jakie pierdoły żeby utrudnić zwykłym ludziom życie.
Czujnik jest pod rozrusznikiem więc wymiana musi być przeprowadzona od spodu.Da się tego dokonać nawet jeśli jest zamontowana osłona silnika http://autokacik.pl/images/graemlins/palacz.gif
CPW przykręcony jest śrubą M6 z końcówką TORX.Wymiana samego czujnika to nie problem ale kłopoty zaczynają się gdy chcemy wyciągnąć przewód.Jakiś geniusz dołożył tam plastik na śrubę M8 w który zatrzaśnięte jest gniazdo.Po dłuższej próbie rozpięcia tego dziadostwa po prostu odkręciłem ten szajs i na warsztacie przełożyłem wtyczkę.Potem zamontowałem czujnik (bardzo szybko mimo że nie widziałem w ogóle otworu montażowego) a potem zaczęła się zabawa z zamocowaniem tego dziadowskiego plastiku.W końcu udało się i autko stanęło na kołach (wymieniałem bez kanału http://autokacik.pl/images/graemlins/lizak.gif)
Podłączyłem kompa i wyczyściłem zakładkę "Błędy".
Numer czujnika to 46806128 a numer Boscha (bo taki tam siedzi) to 0 281 002 474
A tak wygląda ten dziad i ten chory uchwyt:
Załącznik 3721Załącznik 3720Załącznik 3719
Gratuluje ;-) czasem małe pierdołki a jak widzisz sam dostęp i sposób montowania pozostawia wiele do życzenia, ale to włoszczyzna i albo się to kocha albo nienawidzi.
Czujniczek nowy czy używka? Wiele taka "przyjemność"?
Oczywiście że nowy.Widać go na pierwszej i drugiej fotce-Bosch czyli taki jaki był.Nawet w ASO nie mieli :roll:
A kosztowało mnie to 88 złotych,więc nawet tanio,a patrząc na allegro to jest normalnie masakra.Nowe za 100 zeta a używki średnio po 70 zł :lol2:
bardzo ładna marysia i fajny silniczek z tego co słyszałem oszczędny, widzę że jesteś tego przekonania co ja tzn. że nikt Ci lepiej auta nie zrobi jak Ty sam
właśnie na dniach przerabiałem ten sam temat. po wymianie na razie jest ok.
zamawiany per allegro?
Prosto90idzie najlepiej robić samemu bo mechanicy czasem potrafią więcej zniszczyć niż naprawić.
Marcin.b2508 no mam taką nadzieję że więcej autko nie zgaśnie na środku skrzyżowania ;-)
Ciril kupiłem na miejscu bo przez allegro musiał bym czekać a autko potrzebne do pracy więc nie ma takiej opcji :cool:
Zauważyłem że temat o mojej Maryśce prawie przeskoczył na drugą stronę,więc piszę żeby nie przeskoczył :mrgreen:
A tak na poważnie to wymieniłem wreszcie tylne ramie bo tamto doprowadzało mnie do szewskiej pasji :dzialko::dzialko:
Nie dość że rysowało szybę to jeszcze nie zgarniało wody i brudu.Teraz jest funkiel nóffka z mot gumu ;D Może nie wygląda ekstra plastikowo ale przynajmniej jest sprawne i spełnia swoje zadanie http://autokacik.pl/images/graemlins/skromny.gif
A tak to wyglądało przed :
Załącznik 4339
a tak wygląda teraz :
Załącznik 4340
Beeeedzie :wrednyusmiech:
No i git, wazne, ze działa ;)
Też mam z tyłu całe ramię metalowe z motgumu ;) Tyle że u mnie sprawa jest prostrza bo i ramię jest proste..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Będzie Pan zadowolony, ja mam tak 2 lata :P. Fakt że plastyk godnie się prezentował, to taka spełnia lepiej swoje funkcje, no i możesz długość wycieraczki sobie dopasować ;-)
Ja mam tak samo że mi tamto ranie porysowało szybę:( Chyba muszę wykonać taką samą operację jak Ty;)
Powiem Wam że wycieraczka ładnie się spisuje,tylko muszę założyć dłuższą,bo ta co była w komplecie z tym ramieniem jest za krótka.
Miałem zakupić na allegro ale zapytałem w sklepie na miejscu i wyszło mnie taniej :cool:
Że dawno nie pisałem to troszkę odświeżę temat.A więc zacznę od ramienia wycieraczki od strony kierowcy które zakupiłem na allegro (oryginał) i wymieniłem.
Załącznik 4852Załącznik 4853
Założyłem kolejne nowe wycieraczki i jest na razie git.Ale to było jakiś czas temu a że dzisiaj znów byłem z bratem przy librze po części to wziąłem co nie co.
Na przykład wymieniłem w bagażniku uchwyty do zaczepiania linek na chromowane :palacz:od Lucyny.
Nowe i stare
Załącznik 4854Załącznik 4855
i dołożyłem wygłuszenie pod tylne siedzenie
Załącznik 4856
No i wygląda na to że powoli muszę zacząć zbierać kaskę na nowe tarcze przód + klocki :roll:
Skroiłem też wzmacniacz antenowy,parę przekaźników i ramkę na filtr kabinowy.Zawsze coś się wybierze hehe nawet jak auto jest trochę inne http://autokacik.pl/images/graemlins/skromny.gif
Hehe drobiazgi ale są ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
No tylko nie mówcie że nie wymienilibyście gdyby była okazja bo imho stare zaczepy wyglądają fatalnie.
A dzisiaj maryśka dostała nowy filtr kabinowy bo troszkę mi się o nim zapomniało ;-);-)
Oj troszkę widzę więcej ....
p.s
Biedronkowe wycieraczki dalej latają u Ciebie ;-)? Ja już mam chyba z 2-3 miesiące i jest elegancko.