Odebrałem gruza z kolejną, nową kolumną. Zobaczymy...
To jest widok strony w wersji do druku
Odebrałem gruza z kolejną, nową kolumną. Zobaczymy...
Pojezdzij troche prosto i nie skręcaj ;) :) haha
Panie, ja tylko na ręcznym pod Biedronką. :dresik:
Ale pamietaj, że ręczny pod biedrą to nie drift haha ;)
A tak poważnie to powodzenia aby ta naprawa była ostatnia :)
Jak sie okazało, problem rozwiązali technicy którzy przyjechali z Bielska Białej ze swoją nową kolumną. Fiat ma mi zaoferować rekompensatę za dotychczasowe problemy - przedłużenie gwarancji.
Czyli serwis ASO pierwsza klasa, szkoda gadac ...
To akurat nie wina ASO, a TRW które dostarczało wadliwe przekładnie.
Albo dokręcili wał pośredni z odpowiednim momentem i nową śrubą.
Jak już wspominałem 90% reklamacji na kolumne kierowniczą u nas to hałas ( w tym 90% to hałas z wału pośredniego). Źle dokręcony wał pośredni może delikatnie stukać który w wyniku rezonansu potęguje ten hałas i słyszymy co słyszymy.
Na pocieszenie dodam że obecnie wszyscy pracują nad ,,drive by wire"... więc hałasy z tego elementu zanikną.
Padła czwarty raz kolumna TRW. W międzyczasie okazało się, że to nagminna usterka i Stelantis zerwał umowę z TRW. Dostałem nową kolumnę, ale juz z firmy ZF. Delikatnie różni się wyglądem i według mnie działa inaczej, lepiej. Kierownica przy manewrowaniu łatwiej powraca a przy większych prędkościach jest sztywniejsza.
Załącznik 41593
TRW należy do grupy ZF.
Owszem. Ale to dwie różne firmy, dwie różne fabryki.
Od jakiegoś czasu wszystko z logo TRW to syf nad syfy, aż nie chce się wierzyć, ze kiedyś było inaczej, żeby tarcze i klocki z pierwszego montażu gwarancji nie wytrzymały i zgniły? Kto to widział? TRW to chłam i mówię to każdemu jak tylko wymieni te nazwę, nawet sprzedawcom w sklepach i to z wyrzutem, ze śmią mi taki chłam w ogóle proponować, jakoś nie oponują, nawet ci co maja polowe lokalu w plakatach i materiałach promocyjnych TRW.
A ja mam klocki TRW już ze 3 lata i są ok i nie piszczą.
U mnie w samochodzie mam sporo gratów TRW (w tym ESP, ektryczny postojowy) i od 6 lat spokój.