IC seria? W ciepłe dni będzie ciężko utrzymać parametry.
To jest widok strony w wersji do druku
IC seria? W ciepłe dni będzie ciężko utrzymać parametry.
Tak seria, odradzali mi wymianę IC, tłumacząc trochę pokrętnie, że to duża ingerencja, że zderzak trzeba zdejmować itp. Polegałem na ich opinii, bo żaden tam zemnie ekspert. W moim przypadku planowałem tylko sam soft a wyszło soft+turbo, żeby za szybko niedosytu niebyło ;)
Dziwne tłumaczenie, że zmienionym IC jeżdżę już od jakiegoś czasu. Też planuje vl38 wrzucić i dopiero program.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj odebrałem swojego Tipusia z Cinsoftu ..... jest baban na twarzy :-D pięknie się zbiera na trasie ....
Zmienione turbo, większy IC i oczywiście program na PB98 i LPG ... wyniki pod 165 PS i 250Nm
Załącznik 39023Załącznik 39024
Fabryczne LPG .... świece do wymiany co 20tyś... :-/
Jaki cały koszt?
Ja wiem, Ty wiesz o tym. Co po niektórzy w innym wątku śmiali się z wymiany interwału świec co 30kkm jak przewidział producent.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Też wymieniam świece w bravo po Cinku co 20k. Ostatnio trochę przekroczyłem interwał, brak czasu ale i ciekawość. Przy 23k z groszami po porannym rozruchu, podczas przyspieszania na dwójce zaczął poszarpywać. Jednorazowe sytuacje, tylko rano, ale odkąd się pojawiły - powtarzalne.
A kolega, któremu odradzano większy intercooler...
Nie chciało się im po prostu. Większe turbo praktycznie zawsze wkłada się z większą chłodnicą powietrza.
Ja bez zmiany turbo mam w planie wymianę ic bo teraz w upały w mieście przy nie za dużym katowaniu czuje jak puchnie...
Ha ha ;-P tak to prawda że nie lubię wymieniać świec zbyt czesto ...rozmawiałem też o tym z p. Marcinem który naświetlił mi ten temat pod kątem zachowania się sterownika silnika na kiepską iskrę szczególnie majac LPG i przekonał mnie swoimi argumentami wiec zmieniłem zdanie na ten temat i będę wymieniał świece częściej ... ale z mojego doświadczenia wynika że to przeciąganie wymiany nie jest aż takie szkodliwe jak to demonizuja na forach.
Moje swieca miały 45 tyś nalotu aktualnie ..... i tak informacyjnie śruba od turbo z filterkiem też do wymiany przy tym przebiegu ... filterek był już delikatnie zdeformowany.
Panowie mam do sprzedania nowe turbo Garrett z nowy kolektorem i przewodem dolotowy z fiata 500 Abarth kontakt 725727274
Zobaczcie jak ładnie zbiera się to Tipo 1.4 T-Jet podkręcone do 260ps :-)
https://www.youtube.com/watch?v=r-3e8ijXAa4