To jest widok strony w wersji do druku
-
Lepszy jest Jeep Renegade, ktory hamuje na dwóch kółkach
https://www.youtube.com/watch?v=dCEthdH7iYw
-
No pisalem o tym. Przynajmniej nie ma problemu czy ztylu bebny czy tarcze. Przy slabym hamowaniu wystarcza bebny przy mocniejszym bez znaczenia bo kola w powietrzu. Tyle ze na zlosc renek ma tarcze ;-).
-
Cytat:
Napisał
zbychbor
Na szczęście są jeszcze funboy'e
Jeżeli o mnie piszesz to kulą w płot, zapamiętaj i nie nazywaj mnie więcej fanbojem fiata bo wole inne auta choć tez z kiepawym znaczkiem - Fordy.
-
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Swego czasu badałem temat. Nikt tego prywatnie nie doświadczył ani w Renku, ani w 500X. Jest tylko ten jeden film, do końca nie wiadomo z jakiego źródła to auto jest. Z czymś takim nikt by auta na drogi nie wypuścił.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Swego czasu badałem temat. Nikt tego prywatnie nie doświadczył ani w Renku, ani w 500X. Jest tylko ten jeden film, do końca nie wiadomo z jakiego źródła to auto jest. Z czymś takim nikt by auta na drogi nie wypuścił.
KM77 wykonało dziesiątki testów zwłaszcza testów łosia. Są jedne z lepiej udokumentowanych. I są tam dwa egzemplarze Renków z dwoma różnymi silnikami.
Tu kolejny ten biały (0:37)
https://www.youtube.com/watch?v=K40NOJaKv0E
No nie chcę już nudzić po raz kolejny ale sam widziałem renka na dachu na prostej acz mokrej drodze, co jak na ówczesną ilość tych aut na rynku dawalo do myślenia.
Dla mnie takie auto troche bez sensu ani do szybkiej jazdy ani w teren, najlepsze w ładnym kolorze na bulwar.
-
Zresztą problem wywracających się suvów istnieje od dawna, tylko my małpujemy jak lemingi hamerykę z często jej głupimi pomysłami
https://www.youtube.com/watch?v=N3_2_ghFx6w
Funkcjonuje nawet inne rozwinięcie skrótu SUV -Senseless Urban Vehicle - Bezsensowny Pojazd Miejski
Z jednej strony brak gwiazdki w testach bezpieczeństwa za brzęczyk od pasów, z drugiej strony samochody które można wywrócić przy byle okazji.
Skutek jest taki że zarówno komfort jak i prowadzenie słabe.
-
Ja caly czas podziwiam kierowców samochodów typu Daihatsu Hijet [emoji848] wyglądają tak niestabilne.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Jeżeli o mnie piszesz to kulą w płot, zapamiętaj i nie nazywaj mnie więcej fanbojem fiata bo wole inne auta choć tez z kiepawym znaczkiem - Fordy.
He, he. Może w FCA ktoś łezkę uroni nad tak wielką stratą :confused:
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Ja caly czas podziwiam kierowców samochodów typu Daihatsu Hijet [emoji848] wyglądają tak niestabilne.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Bo są niestabilne. Tyle że to auta do roboty i przewożenia różnych szpargałów i ich kierowcom się nie wmawia ze podbiją nimi świat, że sportowe doznania itp.
-
Cytat:
Napisał
zbychbor
He, he. Może w FCA ktoś łezkę uroni nad tak wielką stratą
O czym Ty piszesz? Masz jakiś żal do mnie?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A może to miało być śmieszne? Jak tak to już Ci drugi raz nie wyszło... za bardzo na sile...
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Nie jest tak źle, jeździłem kiedyś przez miesiąc prawie identycznym , czyli Suzuki Super Carry. I to wcale nie przepisowo :smile: , chyba jest stabilniejszy od tego nieszczęśliwego wynalazku jakim jest Renegade. Bardziej bałem o nogi, które trzymasz tuż za reflektorem.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Zresztą problem wywracających się suvów istnieje od dawna, tylko my małpujemy jak lemingi hamerykę z często jej głupimi pomysłami
https://www.youtube.com/watch?v=N3_2_ghFx6w
Funkcjonuje nawet inne rozwinięcie skrótu SUV -Senseless Urban Vehicle - Bezsensowny Pojazd Miejski
Z jednej strony brak gwiazdki w testach bezpieczeństwa za brzęczyk od pasów, z drugiej strony samochody które można wywrócić przy byle okazji.
Skutek jest taki że zarówno komfort jak i prowadzenie słabe.
Można prosić opis w jednym zdaniu jak ktoś oglądał ten film cały? Tylko potwierdzenie tego hamowania i testów łosia czy coś jeszcze ciekawego tam było?
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Nigdy bym tego nie udostepnil, gdybym nie uslyszal takiej historii.
Kontrahent naszej firmy, przyjechał z Hiszpanii, na lotnisku wypożyczył wlasnie Renegade'a, potem jadąc w deszczu na autostradzie musiał hamowac i takim sposobem jak na filmiku walnął rolke. Dobrze ze mu sie nic nie stalo ale do takiego Jeepa juz chyba nie wsiądzie
-
Cytat:
Napisał
giannini
chyba jest stabilniejszy od tego nieszczęśliwego wynalazku jakim jest Renegade.
Teraz pytanie. Dlaczego coś takiego nie dzieje się w 500X i nikt z posiadaczy 500X i Renegade'a tego nie doświadczył? Na forum Renia swego czasu ludzie interesowali się tematem. Auta technicznie są te same. Do tego nie mogę powiedzieć, że pinceta jest niestabilna, bo stabilności to Tipo może się od niej "uczyć", nie ma dziwnego efektu związanego z belką skrętną- nie doświadczyłem nic negatywnego po przejechaniu ponad 30tys.km.
Nasuwa się podejrzenie, że to były siakies wersje przedprodukcyjne, czy coś w tym stylu.