Może ktoś potwierdzić czy te Mayle HD pasują do SW?
To jest widok strony w wersji do druku
Może ktoś potwierdzić czy te Mayle HD pasują do SW?
Są tez i do sw
Dokładnie tak jak pisze kolega Qvadrat. Byłem na badaniu w ASO gdzie serwisuję auto i ich diagnosta bardzo się przykłada do swojej roboty.Zawsze sprawdza np. ważność gaśnicy, gdzie w większości stacji się z tym nie spotkałem.
Sprawdź rurę dolotu powietrza czy też tłumik odgłosów ssania (ta trąba słonia po lewej stronie silnika patrząc od przodu) - ona ma mocowanie w okolicy belki podwozia. Mi w 500L urwali to mocowanie podczas przeglądu przy 45kkm i cały element stukał podczas przejeżdżania przez jakieś nierówności. Ja podczepiłem u siebie tą rurę na trytytkę i odgłosy zniknęły jak ręką odjął.
Zna ktoś przypadek że taką gaśnicą ugaszono palący się samochód? Jak już się zacznie palić zwłaszcza benzyniak to trzeba spierdalać a nie bawić się w strazaka. I druga strona medalu co w tej gasnicy ma sie zepsuc że trzeba co chwilę nową? Albo jej legalizacja to już w ogóle fikcja.
Taką gaśnicę proszkową łatwo samemu sprawdzić. Raz widziałem jak robi się legalizację w zakładzie. Rozkręca się taką gaśnicę (nic nie wybuchnie) i sprawdza jaki jest proszek - musi być suchy i sypki. Jak jest wilgotny to gaśnica jest do wyrzucenia. Następnie wyciągał wkład z CO2 i go ważył ( nie pamiętam jaka jest masa minimalna) jak był powyżej normy to skręcał wszystko dawał naklejkę i się podbijał.
Pamiętam jak mówił że dobra gaśnica kosztuje około 80zł, a te marketowe też jakoś działają ale mówi że trzeba chwilę poczekać jak się naciśnie przycisk (chwila - mowa tu o 3-4 sekundach).
Natomiast zgadzam się z przedmówcą że 1kg gaśnica to za mało na auto - chyba że ktoś ma starą, nielegalną, dobrą gaśnicę halonową to wtedy tak.
A wracajac do lacznikow. Mam ostatnie 10 dni gwarancji i liczylem ze sie posypia w te 2 lata. Ale na razie cisza wiec przyjdzie mi wymieniac pewnie za swoje ;-).
mi poleciał lewy 3 mce po gwarancji , 58kkm.
Ja mam 99 tys i się trzymają. Jedyne co poszło , to listwa wtryskowa lpg przy 60 tyś. No i wymieniane klocki przód na 90 tyś
W fabrycznej są medy chyba... dobrej opinii to one nie maja. One są strasznie głośne... jak zapalę to słyszę po chwili jak się przełączy jak zaczynaja klepać niemiłosiernie...