No niestety tak właśnie jest. Dlatego nie podobało mi się że nie można było wziąć do sedana.
Niesprawiedliwe.
To jest widok strony w wersji do druku
oklejenie auta u mnie kosztuje 300pln i 3h czekania :) i gwarancja 8 lat i certyfikat
fabrycznie przyciemniona szyba ma jeden odcień - tutaj mogę wybrać sobie jaki chcę - wybrałem najciemniejszy i zajebista sprawa latem a z zewnątrz nic nie widać więc torbę mogę położyć sobie na tylnej kanapie. Fabrycznie przyciemniona szyba ma prześwit i widać wszystko co jest na tylnej kanapie.
Że tak zapytam, co widać w nocy przez boczne przednie? Proponuję od razu zaspawać czołową (po co cokolwiek widzieć), polakierować reflektory, bo będzie "kozacko" itd...
Dla mnie oklejanie fabrycznie przyciemnianych przednich szyb to buractwo (pomijając przepisy i bezpieczeństwo), a nie urok..., ale fakt, jest "gangsta" jak w burakowozach.
Dowód rejestracyjny do wora - za oklejenie, bo jakby odstępstwo od warunków techniczny w dowodzie i hutniczo to byłoby gdybania przy KRD a folię widać gołym okiem - uchylasz szybkę tylko.
Co tak na gościa nasiedliscie, wyglądają na ciemne ale może jakimś cudem maja przepisowe 70% przepuszczalności... ;-/
...a ja to sobie czarna olejna pomaluje szyby tylne,2-wa pasy przez cala karoserie i w nocy z zapalona gromnica w srodku bede jezdzil...ale luja...moja malpa moje zoo...
Dowodu mu nie zabiorą bo juz od czerwca nie trzeba wozic ze soba :) ;)
zabiorą prawo poruszania się pojazdem po drodze - to to samo .
Zapiszą to w CEPIK-u, o ile będzie działał. A czy nie będzie trzeba wozić od czerwca, to się okaże w czerwcu ;-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Tak, rok produkcji.
AS3 - szyba laminowana/hartowana dodatkowo przyciemniona.
AS2 - szyba hartowana
DOT 766 - producent
M - model szyby unikalny dla producenta
W moim autku dodatkowo jest informacja o przepuszczalności światła, ale tylko przednie boczne, nie pamiętam, czy jest na przedniej. Jak widać producent szyby nie we wszystkich autach daje to oznaczenie.
A propo fabrycznych przyciemnianych szyb, przed chwilą oglądałem mojego przyszłego fiata 500l z takimi szybami - odbiór za tydzień. I jeśli ktoś się zastanawia nad wybraniem takiej opcji przy zamówieniu nowego auta to raczej odradzam- szkoda tych 500 zł. Lepiej później oddać auto do oklejenia folią. Efekt bardzo bardzo słaby. O ile przód to zrozumiałe to tył to porażka. Będę musiał tylne szyby przejechać folią...
Wysłane z mojego C103 przy użyciu Tapatalka