To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Falujące obroty -
Zapewne nikt nie będzie Ci naprawiał tego silnika tylko wymienią Ci cały główny blok, przerabiałem to w Seicento 1.1. Wymienili mi silnik i jeździłem nim 6 lat bezawaryjnie. Wiem że teraz może wydawać Ci się że to koniec świata ale tak nie jest. I nie róbmy histerii . W każdej marce zdarzają się wpadki. Ostatnio w tvn turbo był Pan z fordem transitem , z pękniętym tłokiem i spadkiem mocy. Auto rozpędza mu się max. do 120 km/h , po wrzuceniu 6 biegu spada do 100 km/h. Samochód nie załadowany , pusta paka i zero mocy. Ford twierdzi że auto jest sprawne i nie chce naprawiać! To jest dopiero dramat ! Wymienią Tobie ten silnik i za rok , dwa zapomnisz o temacie i tyle ... Takie jest moje zdanie. Głowa do góry :-) .
-
Cytat:
Napisał
wajkii
Ciekawe czy jednostkowy przypadek czy będzie za chwilę wysyp.
Ej, spokojnie. Szczerze współczuje kol. Mateuszowi i życzę pomyślnego rozwiązania problemu, ale na razie nie ma powodów, żeby sądzić, że to coś więcej niż jednostkowy przypadek. Shit happens.
-
Wiem że marne pocieszenie ale mnie po 2k mieli wymienić podkładki w mechanizmie różnicowym, a skończyło się na wymianie całej skrzyni biegów.. Też "płakałem" że wszystko fabrycznie poskładane A teraz aso bedzie to rozkręcać, ale teraz po pół roku już o tym zapomniałem.
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
Wiem że marne pocieszenie ale mnie po 2k mieli wymienić podkładki w mechanizmie różnicowym, a skończyło się na wymianie całej skrzyni biegów.. Też "płakałem" że wszystko fabrycznie poskładane A teraz aso bedzie to rozkręcać, ale teraz po pół roku już o tym zapomniałem.
A co się działo u Ciebie ze skrzynią?
-
To była akcja serwisowa na wymianę podkładek w mechanizmie różnicowym. Jak rozebrali to okazało się że podkładka się rozleciała i trochę pokiereszowała kółko zębate wychodzące że skrzyni biegów. No i wymienili mi skrzynię.
-
Dzisiaj rano ok 7 wyjeżdżam do Krynicy Morskiej . Zaladowalismy sie do samochodu, odpalilem, jeszcze po coś sie wrocilem, drzwi zamknąć ... w sensie, mial chwile żeby pochodzić, specjalnie bez klimy i chyba tylko radio, bo go ostatnio obserwuje... Podjechalem do bramy z 10m po woli żeby nie zaczął wyć i jak wysiadlem to zaczął troche falować w okolicy 1000 obrotów. Aż sie żona zapytała co się dzieje. Zgasilem, zapaliłem i bylo ok i pojechalismy 400 km.... ale nie wiem co myśleć....
-
Celnik mam też tak co jakiś czas , trwa to chwilkę po zejściu z obrotów "ssania" , trwa to kilka sekund , takie lekkie telepanie obrotami, wystarczy lekko przygazować i się uspokaja , choć ostatnio jak się zrobiło ciepło to o tym zapomniałem. Nie bierze mi oleju, nie bierze płynu chłodzącego , nie dymi , nie myślę żeby to było coś poważnego . Co innego u kolegi który musi czekać do 6 kresek temperatury żeby przestał falować. jak się pogorszy to się tematem zajmę. Teraz nikt tym w ASO się nie zainteresuje .
-
U mnie na poczotku atez bylo troche dodałem gazu i ok a teraz już cały czas aż do 6 kresek. Z mojej wiedzy mechanicznej wynika że uszczelniacz zaworowy nie będzie falował obrotów owszem te dwa razy co zapalił sie check i przydymił na niebiesko to już to. A po za tym nie bierze tak dużo oleju bo na 5 tys dolalem 200ml
-
Mateusz wg mnie nie mają koncepcji na to falowanie i czepili się tych uszczelniaczy i tyle.
-
Dokładnie jak wyżej napisane
-
Auto nadal w aso ale mam dostep do darmowego prawnika i wyslalem pismo do fca ze mysl kodeksu cywilnego art 580 paragraf 2 jezeli gwarant nie okreslil w oswiatczeniu gwarancyjnym terminu usuniecia usterki to ma na to nie dluzej jak 14 dni i ze maja czas jeszcze 7 dni w innym wypadku zadam wymiany auta zwrot kasy lub wejdziemy na droge sadowa.
-
No i dobrze, powodzenia !
-
Posiedzenia stary. Ja dziś widząc dziury pod tablica odkrecilem swoją. Na szczęście żadnych dodatkowych dziur nie było
-
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Będzie długa walka...
Oj tak. Jak pracowałem w Seacie , klient sądził się o korodujące nadwozie Toledo. Wygrał , ale trwało to 4 lata. I tam rzeczywiście była "wada istotna"