Dla mnie się "zlewają" z kolorem nadwozia. Ale grunt że właścicielowi się podoba.
To jest widok strony w wersji do druku
Dla mnie się "zlewają" z kolorem nadwozia. Ale grunt że właścicielowi się podoba.
Mam pytanko, sprawdzałeś ile obrotów musiałeś wykonać do pełnego dokręcenia śruby?
Teść kupił DEZENT TZ dark 15 cali i boje się że śruby są przykrótkie, niby producent twierdzi że do montażu należy stosować oryginalne śruby, ale do pełnego dokręcenia wychodzi około 4,5-5 obrotów.
Natomiast w oryginalnych felgach 17stkach w moim Tipo wychodzi 6,5-7 obrotów. Myślałem, że może przy seryjnych alu dają inne śruby, ale porównałem i teść ma identyczne.
Myślicie, że wystarczy 5 obrotów, żeby czuć się bezpiecznie? Mógłbyś sprawdzić okifaro, jak to wygląda u Ciebie, lie musisz wykonać obrotów do dokręcenia?
W warsztacie przykręcali, ale postaram się sprawdzić wieczorem i dam znać.
Ok dzięki, będę wdzięczny, a czy do montażu aluskow musieli odkręcić te pojedyncze szpilki w piaście? czy udało się to z?
Jak tak patrzę na zdjęcia wersji SW, to jakie by duże fele nie dać to i tak wydają się maławe w stosunku do tylnej części nadwozia.
Redzio:
- u mnie jest dokładnie 6 i 1/4 obrotu śrubą
- te śruby\szpilki trzymające tarcze trzeba było wykręcić przy tylnych kołach, ale na jesieni je skrócę i wkręcę
Ok dzięki, w takim razie nie kumam dlaczego nawet u tego samego producenta różnica, a z tyłu masz tarcze czy bębny?
Załącznik 35826 Ja wybralem taki wzor, gostek co zmienial mowil ze sruby troche krotkie 5,5 obrotu kluczem.
to są 15stki czy 16nastki? Teściu ma tez ten model tylko ze 15 i w innym kolorze i tak samo 5,5 obrotu - ale gościu mówił w wulkanizacji, ze totalne minimum żeby jeździć to 4,5 -5 obrotów, także jeździ :)
Dezent TZ 16nastki. Redzio dzieki uspokoiles mnie
Ja wrzuciłem takie.Załącznik 35995.Załącznik 35996.
Zastanawiałem sie własnie jakby takie wyglądały w Tipo, nie jest źle ;)
Cześć, od niedawna jestem posiadaczem Tipka, kupiłem go na stalówkach i przymierzam się do zmiany na aluminiowe, chciałbym się od was dowiedzieć kilku rzeczy.
Mianowicie, zauważyłem że kilku użytkowników zakłada 17" do Tipo, jak wam się jeździ na większych felgach ? Czy licznik nie oszukuje oraz czy nie odbija się to na spalaniu ?
Druga sprawa, jak rozwiązaliście to z czujnikami ciśnienia opon ? Słyszałem że są problemy po zmianie felg i trzeba "programować" nowe felgi z komputerem.
Zastanawiam się nad takimi kółkami:
https://www.oponeo.pl/felga-aluminio...38-00#26881380
https://allegro.pl/oferta/17-felgi-5...lfa-8030686216