To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja mam juz 7 tys na blacie. Tipo z dnia na dzien sprawuje sie doskonale. Zadnych wyciekow stukow pukow ubytkow itp. ( odpukac w niemalowane) nie dolane ani grama oleju bo tego nie wymaga. Jestem pozytywnie zaskoczony i mam nadzieje ze sie nie zawiode.
-
1 załącznik(i)
10 tysięcy już za mną. Jak narazie bez usterek.Załącznik 28441
-
Niech dalej tipek bije bezawaryjne kilometry:smile:
-
13500 od 10.2016, oleju ok 400 ml, wymiana rozrusznika-nadal kulki w garnku, Klima chodzi jak pralka Frania ASO Twierdzi że TTTM. Poza tym OK.
1.4 + LPG
-
Śmiem stwierdzić po przeczytaniu tego posta i wielu innych na temat Fiata Tipo że, silnik 1.4 95KM a szczególnie z LPG sprawuje się gorzej pod względem technicznym niż 1.6 B i 1.6 D. Do tego tak jakby są mniej wadliwe ?. Ja w każdym bądz razie nie narzekam na swojego tipola. Przejechał kilka krotnie trase Polska - Niemcy. Zaliczył prędkość 209 km/h i nic do tej pory się nie dzieje nie bierze oleju nie stuka nie puka nie płacze. Wsiadam odpalam i jadę. :)
-
Cytat:
Napisał
Dieg00
Śmiem stwierdzić po przeczytaniu tego posta i wielu innych na temat Fiata Tipo że, silnik 1.4 95KM a szczególnie z LPG sprawuje się gorzej pod względem technicznym niż 1.6 B i 1.6 D. Do tego tak jakby są mniej wadliwe ?. Ja w każdym bądz razie nie narzekam na swojego tipola. Przejechał kilka krotnie trase Polska - Niemcy. Zaliczył prędkość 209 km/h i nic do tej pory się nie dzieje nie bierze oleju nie stuka nie puka nie płacze. Wsiadam odpalam i jadę. :)
To nie jest tak do końca, że silniki 1,4 są gorsze - ich jest po prostu więcej i dlatego jest takie wrażenie...
Mam 1,6 i faktycznie nic się nie dzieje (przejechane 33 tys km).
-
Już przejechałem 44 tys i dalej nic, tylko leje LPG i jeżdżę. Oby tak dalej...
-
Od 29marca przejechane ponad 16k. Nic sie nie dzieje niepokojacego. Tylko leje paliwo i plyn do spryskiwaczy. Zwinne autko i wciąż budzi zdziwienie u ludzi ze to fiat... piekna ta bestia
-
Cytat:
Napisał
waln
Klima chodzi jak pralka Frania ASO Twierdzi że TTTM
U mnie też tak chodzi i się właśnie zastanawiałem co z tym zrobić...
-
20 000 km zrobione na gazie lpg i benz. brak awarii idzie jak burza:smile:
-
u mnie 19 000 km i nie narzekam
-
Mój przebieg z LPG 51974 i jest OK :)
-
20.000 stuknęło od 15 lutego 2017, jak na razie brak awarii :D
-
Przez 11 miesięcy przejechane 20k km. Ponad połowa na lpg. Co 4 tankowania gazu robię ok 100km na pb. Śr. spalanie 8l lpg.
-
Cytat:
Napisał
maslan76
Mój przebieg z LPG 51974 i jest OK :)
Maslan76 - jak na razie to przebiłeś wszystkich .... :-)