Ale ja już mam wosk japoński. Jak położę na niego wosk z szamponem to będzie kaskada jakas lipa
To jest widok strony w wersji do druku
Ale ja już mam wosk japoński. Jak położę na niego wosk z szamponem to będzie kaskada jakas lipa
Hej Teddy
Ładny ten czerwony, no i szybszy oczywiście :lol:. Żonie by się spodobał ale Ja wolę bardziej stonowane kolory.
Pytanie mam do Ciebie odnośnie tego systemu "Full brake controll". Czy wyłączasz go za każdym razem jak odpalisz auto? Czy jego wyłączenie ma wpływ na działanie tempomatu aktywnego?
W instrukcji znalazłem że stan deaktywacji się nie zapamiętuje i trzeba go wyłączać ponownie po każdym uruchomieniu.
Pytam bo zastanawiam się czy zamówić przy zakupie pakiet Bezpieczeństwo Plus bo zależy mi na tempomacie adaptacyjnym ale nie wiem czy nie będę zawiedziony "nadgorliwością" systemu hamowania.
Podobnie jest w Suzuki Vitarze, system drze się często zbyt wcześnie.
W wersji Sedan nie występuję tempomat aktywny, więc nie wiem jak jest w HB i SW, jeśli chodzi o system full brake controll, to masz 3 tryby: Wyłączony, Tylko ostrzegaj, Ostrzegaj + hamuj. Ja mam ustawione na tym Ostrzegaj + hamuj i on ciągle sobie działa. Każdy tryb jest zapamiętywany. Domyślnie z salonu odebrałem z wyłączonym systemem.
Nie mam osobiście porównania ale system moim zdaniem działa bardzo dobrze, ostrzega moim zdaniem w dobrych momentach, ale jeśli zainterweniuje to faktycznie z dużym dystansem od kolejnego auta, co uważam również za plus.
Osobiście bardzo polecam ten system!
Czy mógłbyś sprawdzić u Siebie czy wyłączenie jest napewno zapamiętywane? W instrukcji jak byk stoi:
"Stan dezaktywacji systemu nie jest
zachowywany w pamięci po wyłączeniu
silnika: jeśli system był wyłączony
podczas wyłączania silnika, przy
kolejnym uruchomieniu samochodu
będzie ponownie aktywny."
No a druga sprawa to stany wg instrukcji są takie: 1.włączony: ostrzega + hamuje; 2.włączony częściowo: nie ostrzega ale hamuje; 3. wyłączony.
Jak dla mnie to tempomat aktywny jest największym plusem który się dostaje w pakiecie bezpieczeństwo plus ale coś czytam na forum że mogą go już nie oferować. Będę musiał dopytać jak pojadę na jazdy próbne.
Postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania jutro :smile:
Witam.
Jeśli go wyłączysz to przy kolejnym odpaleniu auta znów będziesz musiał to zrobić. Nie wyłącza go na stałe.
Raz miałem przyjemność spotkać się z nadgorliwościa systemu i też owy system uratował mi życie bo w nocy jechałem na tempomacie S3 i bym w dupe TIRA wjechał gdyby nie pikanie systemu.
OK, czyli albo zostawiamy system w spokoju i sobie działa albo dopisujemy wyłączenie do listy "check before flight" ;-).
Jeżeli system będzie w pakiecie z tempomatem adaptacyjnym to wezmę to napewno. Jeżeli nie to będę się mocno zastanawiał.
Hmm... U mnie wygląda to tak: https://youtu.be/BjtDzIwaZlc Dziś sprawdziłem jak to konkretnie wygląda i jeśli wyłączę pod czas jazdy to faktycznie mam kontrolkę, że system wyłączony. Zgasiłem auto, poszedłem na zakupy i po odpaleniu mnie tknęło, że nie ma kontrolki. Wchodzę w ustawienia i jest wyłączony tak jak mówiłem - tak samo odebrałem z salonu. Na filmiku powtarzam ten scenariusz i też jest zapamiętane.
Może system działa, ale wybacz, że nie sprawdzę :cool:
Co ciekawe, aby włączyć system, nie mogę z OFF na Ostrzeż. + aktywne hamowanie od razu. Wyskakuje komunikat, że niezapisane ustawienia. Muszę najpierw OFF > Tylko. Aktywne hamowanie, a następnie z tego trybu na Ostrzeż + aktywne hamowanie.
No to ciekawe. A jaką masz wersję wyposażenia?
A test możesz zrobić z kartonami owiniętymi folią alu na jakimś pustym placu ;-) :lol:
No właśnie mam identyczną wersje co Tedybear, 1.4 Lounge + wszystko oprócz PCT, tylko inny kolor ;-) Odebrałem w połowie Listopada 2016, więc no jest to ciekawe.
Mam identycznie jak Na filmie. Ale nie można tego wyłączyć na stałe.
No ale na filmie jest pokazane że jest wyłączone na stałe, to znaczy po zgaszeniu i odpaleniu jest dalej nieaktywne.
Sprawdzę u siebie i dam znać.