Bezprzewodowo wysyla sygnał ale i tak jakoś trzeba podłaczyc. Szukaj czegoś z lampką rejestracji.
To jest widok strony w wersji do druku
Pierwsze co pomyślałem to że można na kleju w sumie podkleić i takiego cienkiego kabelka uszczelka od klapy raczej też nie uszkodzi, wiec podklejamy i mamy no drill:)) Mogę Cię prosić o wrzucenie fotki jaki jest widok z tej kamerki i napisanie w jakiej mniej więcej odległości stało auto od przeszkody w momencie robienia zdjęcia? Czemu nie kupiłeś tej tańszej o połowę? Chodzi o troszkę mniejszy kąt czy może producent lepszy?
Wydaje mi się że potem na myjni może się okazać że woda leci do środka klapy bo uszczelka nie będzie idealnie przylegać.
Kamerkę i wyświetlacz w lusterku już mam. Kamerka już zamontowana w klapie:) W ktorym miejscu przylutowaliście kabel szaro-zielony (zasilanie)? Ciekawi mnie gdzie będzie miejsce najmniej narażone na ruch, szarpnięcie itp.
Zrywałeś jakoś podsufitkę? Jak tam dałeś wiązkę? Ja na ten moment mam na wierzchu w aucie wpuszczony od lewej strony tylnej kanapy przez dziurę, następnie pod uszczelkę wewnętrzną dołem do słupka (mieszczą się pod nią trzy kable obok siebie - video, zasilanie i zero ale pod warunkiem, że nie są we wiązce). Po słupku do góry też pod tą uszczelką i kabel wystaje przy szybie (za osłonką przeciw słońcu). Za fajnie to nie wygląda i chciałem zmienić.
cześć, czy masz problem po aktualizacji uconnect i wyrównywaniu serwerów proxy? mam uconnect 5 ", podłączyłem kamerę w bcm i wykonałem wyrównanie proxy. wszystko ok. potem zrobiłem aktualizację uconnect do wersji 23.00.69.00, ale kiedy potrzebowałem zrobić proxy MES drukuje błąd ETM - błędy poza zakresem teraz migam i nie mogę Próbowałem odłączyć kamerę, ale bez rezultatu próbowałem ponownie załadować oryginalne proxy, ale bez powodzenia, potem odłączyłem całe radio i wyrównałem OK po ponownym podłączeniu radia i wyrównywaniu poza zasięgiem Mam licencję Multiecuscan 4.5.
Mam pytania Panowie z racji tego ze mialem mala stluczke bede wymienial zderzak przód i tył. I teraz sie zastanawiam czy tez nie wymienic radia z 3" z bt na 5"z nav. I mam pytania:
1. Czy moge wymienic kierownice na taka z obsluga glosową - teraz mam tylko bt?
1a. Czy moge zalozyc takie radio i bedzie ok sterowanie z kierownicy oraz sterowanie glosowe.
2.Czy przy okazji wymiany zderzaka moge wstawic zderzak z orginalnymi czujnikami cofania i je aktywowac?
3. Czy moge doinstalowac orginalna kamere?
4. Czy przy okazji wymiany zderzaka przod moge doinstalowac halogeny i je aktywowac wraz z doswietlaniem? Dzieki za pomoc i odpowiedzi.
1. Jak zmienisz kierownicę to na pewno będzie działać sterowanie przyciskami (trzeba zmienić konfigurację oraz zrobić osiowanie proxi), radio też da się wymienić (nie wiem czy masz mikrofon w aucie więc bież to też pod uwagę)
3. Tak, jest tutaj nawet temat jak to zrobić
4. Częściowo tak, nie ma pewnie wiązek i nie wiem czy doświetlanie zakrętów będzie działać, na forum tutaj też był temat i wydaje mi się że nie działa doświetlanie zakrętów (lub działa zależnie jakie kto ma ECU)
A ja w końcu po 1,5 roku nabierania mocy urzędowej zamontowałem kamerę która przyszła w gratisie z radyjkiem 7", ponieważ nie chciałem wiercić w klapie wybór padł na lampkę oświetlenia tablicy, minus jest taki że nie jest centralnie na środku auta ale zawsze mogę łatwo wrócić do oryginału. Może kogoś to zainspiruje, wiem że są takie lampki z kamerą u majfrendów ale jak pisałem dostałem kamerę w gratisie więc poszła na pierwszy ogień, wklejona na silikon, masa przykręcona do klapy, zasilanie (+) z radia razem z kablem AV pociągnięte lewymi słupkami i za uszczelką przy podsufitce.
Ja te blaszki usunąłem, musiałem wkleić kamerkę żeby woda nie dostawała się do lampki a oryginalnej zaślepki nie mam bo mam sedana w "'topowej" wersji tipo tipo
Żadnych pasów u siebie nie widzę ale mogę być niewiarygodny bo czasem noszę okulary 😉 albo są naprawdę ledwo widoczne