Po 2 tysiacach km bedzie lepiej, przynajmniej ja mam takie odczucia
To jest widok strony w wersji do druku
Po 2 tysiacach km bedzie lepiej, przynajmniej ja mam takie odczucia
Tak brałem gotowca z Białowieskiej, tylko, że mi jeszcze gaz montowali. Papraki straszne tam pracują, obudowy filtra powietrza mnie nie dokręcili i zastanawiam się czy jeździć na przeglądy do Nich czy do Mozgi na Wrocławską. Mamy taki sam silnik, na miasto wystarcza. Wg kompa mam średnie spalanie 7,7 a gazu wychodzi 10,5. Zastanawiam się czy to nie za dużo, niby różnica to 20%. Byłem na regulacji i niby wyregulowali a pali tak samo.
Z tego co pamiętam Teddybear był zadowolony z serwisu, może miałeś pecha. A to gdzieś jeszcze serwis w Szczecinie? Nie widzialem :D
Ja póki co na spalanie nie patrzę :) w ogóle dzisiaj ktoś mi przyłożył z wózka pod Carrefourem bo mam dwie rysy i małe wgniecenie na klapie bagażnika :/ nawet 24h nie minęły od wyjazdu z salonu :/
Macie jakieś patenty, żeby to zamalować?
Bo takie auto musisz parkować z dala od polskich cebularzy którzy nie szanują cudzej własności:mad:
Ja parkuję daleko od innych z czego moja żona się śmiała do wczoraj(dostała nowe mini clubmen) i dzisiaj sama stanęła na parkingu pod marketem daleko od innych samochodów :)
Ładnie się SW prezentuje na Taxi. Widzę ze masz wersje Lounge ale słabszy silnik. Rozważam taka opcje plus lpg- jak ty. Martwi mnie jednak jego słaba moc- przykładowo bierzesz z lotniska Full pack z bagażami na max. Tu coś wyprzedzić, tu jakaś górka. Bo miasto to wiadomo- same światła. Ja myśle nad t- jet 120 KM z fabrycznym LPG wersja POP lub ( jeśli starczy ) EASY. Piszesz też o kolorze metalicznym- że się strasznie rysuje. Myślałem że wezmę czerń cinema ale teraz to chyba biały i obkleję może czarny mat.
Ja przez dwa ostatnie dni jeździłem swoim tipo w pięć osób i muszę powiedzieć że silnik niestety jest za słaby na taki ciężar podczas jazdy z prędkościami powyżej 110km/h nie wspominając o tylnym zawieszeniu które prawie ciągnęło się po ziemi. Amortyzatory lub sprężyny powinny byś twardsze bo auto naprawdę nisko siedzi przy komplecie pasażerów. Bagażnik miałem pusty więc to nie było maksymalne obciążenie
Jeśli chodzi o lakiery to faktycznie zauważyłem że problemy (szybko widoczne drobne rysy) są z niebieskim mediterraneo i czerwonym amore z pozostałymi nie ma tego problemu.
Wszystko zależy od dealera. Ja załatwiałem już wiele razy przez tel. i maila bo np. Klient był z Koszalina, W-wy czy innego miejsca, pojawiał się dopiero odebrać samochód (wcześniej wysyłam dokumenty do rejestracji).
jak ja rozesłałem prośbę o ofertę na tipo sw to podczas późniejszej rozmowy telefonicznej dostawałem od kilku dealerów informację że wszystko można załatwić telefonicznie i przez internet. Jeśli zaakceptowałbym ofertę zobaczyłbym się dopiero przy odbiorze auta. Niestety minus jest taki że tak trochę kupowałbym kota w worku i najpierw musiałbym i tal zapłacić 100% ceny przed obejrzeniem auta bo nie wystawią mi dokumentów potrzebnych do rejestracji samochodu.
Finał był taki że najtańszą ofertę zaniosłem do mojego najbliższego dealera z którym najlepiej mi się rozmawiało i dał mi jeszcze lepszą. Polecam ten sposób zanim się wybierze delaera gdzieś daleko od miejsca zamieszkania.
Bo kupowałeś auto ze stanu, za auto do produkcji 500 zł zaliczki raczej by nie przeszło
ja płaciłem 5% ceny zakupu