Podjąłem decyzje do zamontowania do swojego białego Tipo SW felg DEZENT TI ( 16') , zapoda ktoś pewny link do konkretnej pasującej oferty ?
To jest widok strony w wersji do druku
Podjąłem decyzje do zamontowania do swojego białego Tipo SW felg DEZENT TI ( 16') , zapoda ktoś pewny link do konkretnej pasującej oferty ?
Czy tu warto ? ktos miał z tym sklepem doświadczenie ? cena za pobraniem i wysyłka bez żadnych dodatkowych kosztów... Załącznik 31025
Cena bardzo dobra. Ja z allegro brałem.
To ja mam pytanko co do alusków. Kiedyś szukałem do golfa i spodobały mi się jedynie dotz hanzo. Niestety minimalny ich rozmiar to 17", co jednak dla golfa było za dużo.
Z chęcią bym je kupił do Tipo, ale niestety nie ma odpowiednich rozmiarów.
DOTZ Hanzo. Felgi DOTZ. Felgi.pl
I teraz konkrety. Czy można zaufać wyszukiwarkom felg wg konkretnego modelu samochodu?
Wg właśnie takiego szukania najbardziej pasuje mi ta: (16")
Infiny DS 16. Felgi Infiny. Felgi.pl
Podejrzewam, że nie będą pasować, ale chciałbym się upewnić:)
Otwor centralny jest inny. W Tipo jest 58,1
Z podobnym wzorem są od Fiata takie
FIAT 16'' ,,ABARTH'' DOBLO 500L ORYGINAŁ!!! (7167777891) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Bez problemu , rozstaw ok , szerokość dobra , ET akceptowalne , dokupić pierścienie centrujące 73,1/58,1 i jeździć.
Pierścienie centrujące 73,1 - 58,1 Alfa Romeo 166 (6977886744) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
PS
Teraz doczytałem do końca opis tych felg i w pkt 4 masz napisane , że dodają pierścienie w komplecie.
Co kto lubi...można i tak
No tak; wychodzi, że jedynie:
Dezent TD,
Dezent TX,
EtaBeta - Eros Silver
pasują idealnie do Tipo (wg alledrogo) z felg niefiatowskich.
Słabo, może w salonie fiata coś mi się rzuci w oko:) Może te abarthy doblo gdzieś nowe zalegają, bo jednak bym wolał kupić nowe.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Dzięki, ale jednak wolałbym bez pierścieni, tylko jak producent przykazał:)
Nie bardzo rozumiem co przykazał i jaki producent. Jeżeli nie kupujesz felgi OEM , tylko felgę która ma pasować do kilku , kilkunastu marek , bardzo często stosuje się pierścienie. Nawet tak renomowani producenci felg jak ENKEI , OZ , MOMO , CROMODORA , robią felgę z dużym otworem + pierścień centrujący do konkretnego samochodu.
Lata jeździłem na felgach z pierścieniem i nic się nie działo (a felgi nie miały lekko).
No fakt. Myślałem, że najbezpieczniej jest używanie felg z otworem centralnym 58,10.
Poczytalem jednak, że używając pierścieni, można bezproblemowo wkręcić felgi z większym otworem.
Co do rozmiaru felg. Jesli mamy oponę 205/55/16 to możemy używać rozmiary 5,5-7,5 jednak zalecany jest rozmiar 6,5x16
Jak ktoś potrzebuje alu 15" oryginal to polecam ALUCENTER.EU. Cena za sztukę ok.275zł. (6.0JX15H2 ET39) Logo jest Fiata a nie jak na zdjęciu opla, bo zaznaczyłem,że do Tipo.Załącznik 31166Załącznik 31167Załącznik 31168
No, dostaniesz krzywo wytoczony pierścień z tworzywa będzie biło koło, będziesz wyważał koła przekładał opony na nowych Celtach a potem odkryjesz ze to niby nic nie znaczący pierścień tak bruździ... kolega mało nie osiwiał przez takie gadżety póki doszedł o co kaman.