To jest widok strony w wersji do druku
-
Cycki są tylko oglądane prywatnie.
Ja polecam jednak stosowanie benzyn premium lub dodatkow do benzyny dla lpg. Nie chodzi o oktany a o detergenty. Sam tak odetkalem tym sposobem przytkane wtryski benzynowe w alfie, pamietajcie tez ze coś musi zmywac nagar z zaworow a sa one obmywane benzyną rzadko. To żaden pieniądz.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Cycki są tylko oglądane prywatnie.
Ja polecam jednak stosowanie benzyn premium lub dodatkow do benzyny dla lpg. Nie chodzi o oktany a o detergenty.
Ja bardziej ufałbym samodzielnie dolanym dodatkom do paliwa któregoś z renomowanych producentów, niż temu, że w paliwach "premium" faktycznie są dodatki warte różnicy w cenie. Ale to tylko moje zdanie...
-
:lol: Gdyby nie te fajne duże cycki byłoby zapewne 0,2 l lpg oszczędności
-
Witam wszystkich,
po przejechaniu ok 7500km śr. spalanie ok 9,5 l/100km LPG + 35l Pb(kilka razy jechałem tylko na benzynie) od nowości. Moja trasa to codziennie 2x57km (do pracy i z powrotem)- 45km autostrada, reszta drogi karajowe, po drodze żadnych świateł ani korków. Tipo mam 3 miesiące.
-
Czołem Pany!
Na liczniku 17 202
Średnie spalanie z ostatnich 7 miesięcy to:
9,3l LPG
Tryb mieszany. Na autobanie prędkość 130. Myślę ze polowe przebiegu bylo na autobanie.
Dodam że jeżdżę z mało opływowym bagażnikiem dachowym.
W aucie wózek i pełno bagaży plus duże cycki i bobas:)
Ps. Jaki dodatek kupujecie do Pb ktory przeczyszcza układ? Jak czesto dosujecie i ileM
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
Adiszcze
plus duże cycki i bobas:)
Ps. Jaki dodatek kupujecie do Pb ktory przeczyszcza układ? Jak czesto dosujecie i ileM
Pozdrawiam
Też jestem ciekaw.
Może przy podawaniu spalania zaczniemy podawać rozmiar biustu pasażerek?Może to na wpływ?;)
-
Cytat:
Napisał
marx30
Chyba nie ma powodow do narzekan
na laske na pewno nie :P
-
Cytat:
Napisał
Adiszcze
Pozdrawiam
Kiedyś zdarzało mi się stosować STP do benzyny (łatwo dostępny, nawet w marketach bywa). Do Tipo jeszcze nie lałem. Na pewno nie szkodzi, a czy pomaga? Któż to wie... ;-)
-
W cinquecento sporting z lpg jak już wywaliło ikonkę wtrysku i wzrosło na pb to wyjezdzenie dwóch zbir umów pb z tym stp czerwonym (pół butelki na taki cały mały zbiornik) pomagało. Na następne kilkadziesiąt tysięcy km.
-
Katowice Rolna -Gdańsk Chodackiego (Nabrzeże Wiślane) 10,7 l LPG, czas 4 godz. 14 minut (z jednym szybkim tankowaniem, wiało jak ch..). Z powrotem nie mierzone bo na A1 rozdupcyła sie cysterna z chlorem.
-
Ale rozumiem, że jechałeś niemieckimi autostradami? :D średnia prędkość 125km/h
Jak na takie depnięcie to muszę przyznać, że ładnie spalił :)
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Ale rozumiem, że jechałeś niemieckimi autostradami? :D średnia prędkość 125km/h
Jak na takie depnięcie to muszę przyznać, że ładnie spalił :)
Oczywiście że niemieckimi ;-) ważne żeby wcześnie wyjechać i częstochowę (tę niemiecką oczywiście) obskoczyć przed szczytem.
Dla porównania wspomninane już XC60 D4 163 KM ta sama trasa czas jazdy netto podobny (tyle że z postojami na papu) 7,9 l ropy w jedną 8,1 w drugą.
Ten diesel >100 kmh jednak elastyczniejszy i jedzie się przyjemniej ale zawieszenie twardsze więc po takim kursie jeszcze na drugi dzień się trzęsiesz :-).
W tipo tego zjawiska nie ma i podobnie po drodze lata. Tyle że naprawdę wiało.
W tipo hałas od silnika (volvo lepiej od tej strony wyciszone) ale za to buda głośniejsza.
Ale szefa na zakup fiata na LPG nie namówię (pomimo kosztu kilometra), on swoje zdanie na temat fiatów ma ;-), sam jest wierny VAG-owi
Czasem znajomy octavią tę trasę robi zagadnę go kiedyś ile spala.
-
Moja służbowa Octavia II z 2.0 TDI 140 albo 150KM (nie pamiętam dokładnie) z 2008r średnie miesięcznie spalanie ma praktycznie zawsze poniżej 6l. Jeździmy nią i po autostradach, dwupasmówkach i mieście. Na A rzadko z blatu schodzi 150-160 i jak się wyzeruje kompa to wtedy średnie spalanie nie przekracza 7l.
-
No ale nie ma aerodynamiki kiosku ruchu ;-)