To z ciekawostek montując w ASO instalacje Tartarini rowniez otrzymalem zbiornik STAKO.Cytat:
Jak jesteśmy przy temacie LPG to z ciekawostek, zbiorniki do fabrycznych instalacji LPG do Tipo dostarcza znana i lubiana firma STAKO.
To jest widok strony w wersji do druku
To z ciekawostek montując w ASO instalacje Tartarini rowniez otrzymalem zbiornik STAKO.Cytat:
Jak jesteśmy przy temacie LPG to z ciekawostek, zbiorniki do fabrycznych instalacji LPG do Tipo dostarcza znana i lubiana firma STAKO.
Co do komputera i braku wskazań (kilometrów do przebycia) to się zgodzę ale z tym można sobie łatwo poradzić kasując przy tankowaniu licznik przebiegu więc wiemy prawie dokładnie ile jesteśmy przejechać na zbiorniku LPG (oczywiście jeśli tankujemy do pełna a nie za 50 zł). Po za tym liczę, że po jakimś czasie wyjdzie soft i się z tym Fiat się upora.
Stako jest cenionym producentem butli do CNG i LPG więc mnie nie dziwi że udało się im wejść jako dostawca do Fiata. Instalacje Tartarini montowane w ASO są rekomendowane przez Fiata (raczej nie zamontują ci innej instalacji) więc butla Stako może być wymogiem.
Hejka, noszę się z zamiarem kupienia Tipo sedana i mam pytanie do właścicieli zarówno sedana jak i HB którzy mają dzieci - mieszczą Wam się bez problemu wszystkie typowe rodzinne klamoty (wózki, gondole, dmuchane krokodyle, itp.)? :)
Ja Ci powiem tak - ja mam dwójkę dzieci 12 i 9 lat. Więc co do wózków i gondoli się nie wypowiem a krokodyl zmieści się na 100% jeśli spuścisz mu powietrze :)
Myślę że do wózków i gondoli praktyczniejszy będzie HB bo ma większą dziurę załadunkową
JTN no tak oczywiście tylko Kolega wyżej nie wymienił kombiaka :)
Owszem, kombi bez 2 zdań byłoby super, jeżdżę kombiakiem obecnie... Tylko właśnie - przez 80% czasu wożę powietrze a pełną pojemność bagażnika (w astrze 480L minus pełnowymiarowy zapas) wykorzystuję dosłownie kilka razy w roku, najczęściej w wakacje. Dlatego tak sobie kombinuję które z pozostałych dwóch nadwozi bardziej się nada rodzinie 2+1?
Bierz kombi, moim zdaniem lepiej wyglada ;) A przez te pare lat użytkowania może bedxiesz potrzebował więcej miejsca. Kiedyś myślałem podobnie i kupiłem sedana na kombi patrząc krzywo, dziś wiem ze jednak jest dużo bardziej uniwersalne i funkcjonalne
poza tym na razie masz 2+1 a jak będzie 2+2 kombi jak znalazł :) Jeśli tylko wybór jest między sedanem a HB bierz HB. Lepiej się pakuje.
To jest dyskusja o wyższości świąt z zającem nad świętami z choinką i odwrotnie. Przez lata miałem HB i czasem zdarzało mi się wozić w środku różne dziwne rzeczy (np. choinkę albo szafę). Teraz mam sedan. Jak 2-3 razy w roku mam do przewiezienia coś dużego, to biorę z wypożyczalni przyczepkę (30PLN za dobę). Plus jest taki, że nie muszę potem sprzątać chlewu w aucie, a za różnicę w cenie HB-sedan (3kzł?) parę razy tę przyczepę można wziąć ;-)
Każdy bierze auto pod swoje potrzeby. Ja rozglądam się za kombi, po często potrzebuję wozić rzeczy większe, które do pozostałych wersji nadwoziowych nie wejdą. A jeżdżenie z przyczepką przez tydzień (dodatkowo nie można zabezpieczyć jej zawartości), nie jest najlepsze z mojego punktu widzenia.
zawsze można sobie kupić THULE na dach i tam zapewne zmieści się dmuchany krokodyl :)
Pytanie do posiadaczy hb lub kombi: czy w bagażniku zmieszczą się 4 koła do tipo ? Bo w sedanie nie :p