To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup Cromki -
Cytat:
Napisał
adasko771
Tak na szybko - koła od EMOTION a jest Dynamic, zderzak przód już na zdjęciach widać że się różni od reszty. Na żadnym zdjęciu nie widać fotela kierowcy w jakim jest stanie. Poza tym ma hak, jest to auto z niemiec - sprawdziłbym dokładnie czy rzeczywiście ma taki przebieg.
Auto nie opłacone - dolicz sobie wszystkie opłaty do tej ceny jeszcze i komplet opon na lato bo te nadają się tylko do wyrzucenia - czyli jeszcze jakieś 2500 - 3000zł nie Twoje :) No i jeszcze zderzak do malowania bo trochę razi ta plama:)
-
Cytat:
Napisał
dextus
Tak na szybko - koła od EMOTION a jest Dynamic, zderzak przód już na zdjęciach widać że się różni od reszty. Na żadnym zdjęciu nie widać fotela kierowcy w jakim jest stanie. Poza tym ma hak, jest to auto z niemiec - sprawdziłbym dokładnie czy rzeczywiście ma taki przebieg.
Auto nie opłacone - dolicz sobie wszystkie opłaty do tej ceny jeszcze i komplet opon na lato bo te nadają się tylko do wyrzucenia - czyli jeszcze jakieś 2500 - 3000zł nie Twoje :) No i jeszcze zderzak do malowania bo trochę razi ta plama:)
Dextus sprawdź sobie katalog wyposażenia...:rolleyes: te koła były w opcji Dynamic'a za dopłatą, tak samo jak listwy uderzeniowe drzwi...(sam te listwy będę zakładał ale szukam jeszcze jednej od kierowcy...Może ktoś ma? 3 mam :lol:)
A zderzak jest plastikowy, a błotniki stalowe - zawsze będzie różnica w odcieniu... to samo miałem w stilo i grande punto (widać najlepiej na klapkach wlewu paliwa)... zderzak może być pomalowany ale nie musi... Za mocno słońce świeciło haha najlepiej pojechać i sprawdzić... A z opłatami się zgadzam...za sprowadzone+oc+ac + opony...5tys się zrobi... Kupić nie sztuka... Utrzymać jak mówi moja Żona ;-)
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Adasko771 Jeżeli z Niemiec to TUV powinien być... Można to sprawdzić... Kto wystawiał (jego adres i numer telefonu)... jakie auto...nr vin.. aktualny przebieg na dzień przeglądu... itp
-
Nie ma to jak znawcy :smile: Gość z ceny zejdzie, opłaty zostaną mi tylko te w urzędzie komunikacji 750 zł tak mówił przez telefon. Chyba że ktoś z was ma wartą uwagi cromke tak do 22 tyś, tylko po FL.
-
Cześć,
Zdecydowałem się na zakup cromki. Te dwa egzemplarze zwróciły moją uwagę:
PIEKNA CROMA 1.9_150KM_EXCLUSIVE_NAVI_SOLAR FV 23% (4475036201) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
PIEKNA CROMA 1.9_150KM_EXCLUSIVE_NAVI_SOLAR FV 23% (4491932721) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Czy ktoś miał okazję przyjrzeć się im bliżej? A może ktoś miał styczność ze sprzedającym - czy jest godny polecenia?
Z góry dzięki!
-
Dzięki za informację.
Planowałem tam jutro pojechać ale się zastanawiam czy jest sens. Z tego co się dowiedziałem to ta srebrna miała w styczniu 2013 roku przebieg 126 tyś km. Czyli przez dwa lata średnio 60 tys/rok a potem 6 tys przez półtora roku...
Ja się rozglądam za automatem głównie z przyzwyczajenia, ostatnio rozmawiałem z mechanikiem i mówił, że automat nie sprawia problemów jeśli dbasz o niego - wymiana oleju co 80 tys, a wręcz, że jest tańszy w eksploatacji niż manual - brak koła dwumasowego. To tyle opinia mechanika. Może ktoś coś więcej na ten temat może powiedzieć.
-
Cytat:
Napisał
szymi
Dzięki za informację.
Planowałem tam jutro pojechać ale się zastanawiam czy jest sens. Z tego co się dowiedziałem to ta srebrna miała w styczniu 2013 roku przebieg 126 tyś km. Czyli przez dwa lata średnio 60 tys/rok a potem 6 tys przez półtora roku...
.
Ja bym daleko nie jeździł za autem, tym bardziej że u nas ( Kraków i okolice) jest naprawdę sporo Crom. Odwiedziłbym napewno deft'a, albo Top-Cars'a z Proszowic, ja brałem od nich z polecenia, i jestem zadowolony.
Pozdrawiam
-
Witam. A może ktoś z was wie jak sprawdzić wyposażenie po vin?? Jeżeli tak to proszę o pomoc ZFA19400002048413
-
Cytat:
Napisał
kerim
Witam. A może ktoś z was wie jak sprawdzić wyposażenie po vin?? Jeżeli tak to proszę o pomoc ZFA19400002048413
sprawdź PW
-
Cześć, serdecznie witam, ja mam stilona ale przymierzam się do zakupu cromy i chciałbym taki wóz ale z szyberdachem i powiedzcie mi drodzy użytkownicy takich aut czy nie ma problemów z użytkowaniem takiego okna w dachu? Jakieś zacinania,przycinania,przecieki czy szum podczas jazdy? Powiecie mi? Bardzo proszę.....
-
mirek8423 posiadam taką Cromkę z panoramicznym dachem od miesiąca. Podstawą użytkowania jest konserwacja i dbanie o czystość prowadnic oraz odprowadzania wody. Jeśli chodzi o szum to używam go maksymalnie do prędkości 60 km/h. potem robi się głośno.
Może wypowiedzą się też inni użytkownicy z większym stażem i doświadczeniem.
-
Cytat:
Napisał
mirek8423
Cześć, serdecznie witam, ja mam stilona ale przymierzam się do zakupu cromy i chciałbym taki wóz ale z szyberdachem i powiedzcie mi drodzy użytkownicy takich aut czy nie ma problemów z użytkowaniem takiego okna w dachu? Jakieś zacinania,przycinania,przecieki czy szum podczas jazdy? Powiecie mi? Bardzo proszę.....
Przez trzy lata miałem cromke z panoramą.
Szyber dach otwierałem wyłącznie w jazdach miejskich (50km/h), później hałas.
Bardziej mi odpowiadało samo osłonięcie szyby niż otwieranie dachu.
Z przeciekaniem nie było problemów.
Problemy były z domykaniem, często zadziałał czujnik przeciwzgniecieniowy i dach się wycofywał.
Co roku czyszczenie prowadnic i smarowanie nie jest skutecznym rozwiązaniem, bo daje krótkotrwały efekt.
Teraz mam Cromkę bez panoramy i nie żałuję, tak samo jak przejścia z 18" na 16".(koła)
-
Witam :) dziś mija pół roku od zakupu Cromki :happy: W tym czasie przejechałem 8.5 tyś. kilometrów. Średnie spalanie 6.7 litra na 100 kil. średni czas 57 km/h
W tym czasie wymieniłem wycieraczki przód, olej w silniku, filtry.
-
Niezłe spalanie nawet. To z komputera czy obliczone z dystrybutora? U mnie na dystansie ok. 17 tys. wychodzi ok. 7,54 z dystrybutora ale zwykle prędkości średnie są poniżej 35 km/h (Kraków)
-
Spalanie według komputera. Podczas tankowania wychodzi o trzy setki więcej niż pokazuje komputer. Średnia też pewnie troszkę się zmniejszy,a spalanie wzrośnie gdyż obecnie jestem w Krakowie na tydzień może dwa :happy:
-
Cytat:
Napisał
bob96
Witam :) dziś mija pół roku od zakupu Cromki :happy: W tym czasie przejechałem 8.5 tyś. kilometrów. Średnie spalanie 6.7 litra na 100 kil. średni czas 57 km/h
W tym czasie wymieniłem wycieraczki przód, olej w silniku, filtry.
bob96 zapomniałeś jeszcze dodać, że osłonę progu przedniego prawego wymieniałeś :lol:;-)